![]() |
Hoşgeldin Misafir ( Giriş )
![]() ![]() |
|
|
| myso |
Jan 13 2008, 10:19:02 PM
|
![]() hmpf Grup: Kıdemli Üye İleti: 816 Katılım: 9-January 05 Nereden: İstanbul Üye No.: 20,784 |
Dvdye Altyazı Ekleme Rehberi
Gerekli Programlar: PgcDemux SubtitleCreator Muxman VobBlanker Yardımcı Programlar: Subtitle Workshop 2.51 DVDSubEdit Daemon Tools Dvdye altyazı ekleme işlemine başlamadan önce hard diskinizde en azından 10GB boş yer olmalı. 20GB boş yer dvdye altyazı eklemek için ideal. Klasörlerin düzenli olması açısından film adıyla aynı adlı ana klasörün altına \demuxed \remuxed ve \reauthored adlı alt klasörler oluşturmanız yarar sağlayacaktır. Bölüm 1: Dvdden Görüntü ve Ses Dosyalarını Ayırma. Bu bölümde elinizdeki dvdden görüntü ses ve altyazı dosyalarını alacaksınız. Rehberde kullanılan program PgcDemux. Bu program dışında Rejig, VobEdit ve DvdDecrypter adlı programları da kullanabilirsiniz. Eğer elinizdeki dvd imajsa Daemon Tools adlı programı kullanarak dvdyi sanal sürücüde açabilirsiniz. Bölüm 2: Dvd Altyazısı Oluşturma. Bu bölümde dvdye eklemek istediğiniz Subrip (*.srt) formatlı altyazıları, IfoEdit dvd altyazısı (*.sup) formatına çevireceksiniz. Ancak öncelikle altyazıyı dvdye senkronlamalısınız. Bunun için PgcDemux’la dvddden aldığınız ac3 ses dosyasını kullanmak en iyi yöntem. Ses dosyasının uzantısını ac3’ten *.wav’a çevirin. Böylece wav uzantılı dosyayı Subtitle Workshop’ta aynı avi dosyası gibi kullanabilirsiniz. Gerisi Subtitle Workshop altyazı senkronlama becerinize kalmış. Subtitle Workshop altyazı senkronlama rehberi. Bölüm 3: Dvdyi Yeniden Birleştirme. Bu bölümde dvdden ayırdığınız ses ve görüntüyü, hazırladığınız Türkçe ve İngilizce altyazıyla yeniden birleştireceksiniz. Rehberde MuxMan adlı program kullanıldı. Eğer MuxMan hata verirse Rejig veya IfoEdit adlı programların “Dvd Author” özelliklerini kullanabilirsiniz. Altyazı senkronlamak için uzantısını değiştirdiğiniz ses dosyasının uzantısını tekrar ac3’e çevirmeyi unutmayın. Bölüm 4: Hazırlanan Türkçe Altyazılı Dvdyi Orjinal Dvd Menüsüne Taşıma Bu bölümde VobBlanker adlı programı kullanarak Türkçe altyazılı dvdyi orjinal menüsüne aktaracaksınız. İşleme başlamadan önce hazırladığınız Türkçe altyazılı dvdyi denemeyi unutmatmayın. Eğer altyazı renklerini beğenmediyseniz DVDSubEdit adlı programı kullanarak altyazının renk ayarlarını yapabilirsiniz. Daha sonra rehberi devam ettirmek istiyorum. Düşündüklerim: Dvddeki uyarı ve reklamları kaldırma, Menü dili seçimi ekranını atlama, Altyazı menüsüne Türkçe butonu ekleme, Altyazı seçimi yapılmasa dahi dvdnin otomatik olarak Türkçe altyazıyla başlamasını sağlama... Bu ileti DJ_OXyGeNe_8 tarafından Jun 11 2008, 11:53:46 AM yeniden düzenlenmiştir. |
|
|
|
| Mojima |
Jan 13 2008, 10:21:26 PM
|
![]() ..:: A∂яιαηα Lιмα ƒαη ::.. ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 1,592 Katılım: 11-October 05 Üye No.: 33,780 |
İlk teşekkür benden gelsin.Eline sağlık myso...Bizi kırmayıp bu rehberi hazırladığın için...
Devamını bekliyoruz... Bu ileti Mojima tarafından Jan 13 2008, 10:23:22 PM yeniden düzenlenmiştir. |
| ByRoN |
Jan 13 2008, 10:43:18 PM
|
![]() TV Blog Yazarı @ DDN Grup: Uzman İleti: 3,854 Katılım: 3-September 05 Nereden: TV Üye No.: 25,577 |
Öncelikle, rehberin ötesinde bir çalışma olmuş, myso. Tebrik ederim.
İşimize çok arayacak, teşekkürler. |
| DJ_OXyGeNe_8 |
Jan 13 2008, 10:47:22 PM
|
![]() Huzur içinde yat Michael :( Grup: Uzman İleti: 11,532 Katılım: 2-January 05 Nereden: kayıp kent Üye No.: 19,700 |
Teşekkürler, sabitlenmiştir
|
| cyilmaz |
Jan 13 2008, 10:58:06 PM
|
![]() Master Grup: Uzman İleti: 3,042 Katılım: 25-July 04 Üye No.: 5,811 |
Harikasın myso
|
| deLaBambi |
Jan 13 2008, 11:44:55 PM
|
![]() Bu Türkü Mor Dağların emanetidir Grup: Çevirmen İleti: 1,212 Katılım: 11-September 06 Nereden: Orası burası işte Üye No.: 62,234 |
Faydalı bir çalışma, teşekkürler myso.
|
| emremax |
Jan 13 2008, 11:54:47 PM
|
![]() Bu Bit Denizinde Eşekle, Katırla Uğraşmayın. Boğulursunuz! Grup: Etkin Üye İleti: 2,524 Katılım: 1-October 05 Nereden: İstanbul Üye No.: 31,880 |
Onlarca dvdye altyazı ekleyen biri olarak. Bu yöntemide deneyeceğim. Bakalım bu yöntemden ne kadar memnun kalacağım.
Anlatım için teşekkürler. Bu ileti emremax tarafından Jan 13 2008, 11:55:05 PM yeniden düzenlenmiştir. |
| mevetu86 |
Jan 14 2008, 12:56:28 AM
|
![]() Advanced Member Grup: Etkin Üye İleti: 669 Katılım: 24-September 07 Üye No.: 63,223 |
Çok güzel bir rehber, ellerinize sağlık...
|
| erayee |
Jan 14 2008, 10:40:48 AM
|
|
Torrent ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 1,804 Katılım: 11-November 04 Üye No.: 13,206 |
Çok güzel bir çalışma olmuş. Eline sağlık.
|
| hayhan44 |
Jan 14 2008, 06:08:15 PM
|
![]() ....:Trueblue:.... Grup: Uzman İleti: 3,458 Katılım: 9-September 05 Nereden: Stamford Bridge Üye No.: 27,262 |
Eline sağlık.Çok güzel bir rehber olmuş
|
| kirkedir |
Jan 14 2008, 11:55:17 PM
|
![]() Hatıralar sarmış , dört bir yanımı / Bir mahsun , mor menekşe ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 2,106 Katılım: 3-September 05 Nereden: İstanbul Üye No.: 25,530 |
Ellerine sağlık myso
Döktürmüşsün yine! |
| erayee |
Feb 5 2008, 06:46:46 PM
|
|
Torrent ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 1,804 Katılım: 11-November 04 Üye No.: 13,206 |
Sorunu çözdüm kusura bakmayın
Bu ileti erayee tarafından Feb 5 2008, 06:50:09 PM yeniden düzenlenmiştir. |
| halilakkaynak |
Feb 7 2008, 11:12:20 PM
|
|
Benhur59 ![]() ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 512 Katılım: 2-October 04 Nereden: Karşıyaka / İzmir Üye No.: 10,394 |
Merhabalar, çok sevdiğim bir DVD9 ve tam üç sefer Encoding yapmama rağmen bir türlü problemi bulamadım. Sorun şu; Her şey yolunda TR Altyazı tamam menüler tamam fakat gelgelelim Special Features yani özel seçenekler menüsünde video var ses yok bu neden olabilir son işlem olan VobBlancer'de hata mı yapıyorum diye defalarca yeniden yaptım ama olmadı. Orijinal DVD'den oynattığımda adı geçen menüde gayet güzel ses var fakat benim yaptıklarımda o bölümden ses gelmiyor yalnız dikkatimi çeken Orjinaldeki son Vob 800 küsür MB Benim yaptıklarımda bu vob eksik çıkıyor bire bir tüm sesleri ve altyazıların programdaki sayısı kadar almama rağmen Toplam boyuttada eksiklik oluyor. Yardım edecek yada fikir beyan edecek Arkadaşlara şimdiden reşekkür ederim.
|
| myso |
Feb 8 2008, 12:25:15 AM
|
![]() hmpf Grup: Kıdemli Üye İleti: 816 Katılım: 9-January 05 Nereden: İstanbul Üye No.: 20,784 |
Menu sorununu vobblanker'ın menülere dokunmamasıyla halledebilirsin. Vobblanker'ın ana görünüşünde sol üst kısımda "Settings" bölümü var. Orada "Process Menus" seçeneğini devre dışı bırakırsan vobblanker menüleri atlar. Daha sonra menün vob dosyasını (VTS_0x_0.VOB) hedef klasöre kopyalamalısın.
Film 20 30 MBa kadar ufalıyorsa, büyük ihtimal bir sorun çıkmaz. Dvd oluşturulan programlardaki farklılıklar garip sonuçlar doğurabiliyor. Ama yine orjinal ve altyazı eklenmiş olan dvdlerin sürelerini kontrol et. Eş zamanlılarsa her şey normal. Bir ekleme daha yapayım. Menü sesinin kaybolması vobblanker'ın gelişmiş ayarlarında seçilen bir seçenek yüzünden de olabilir. Vob boyutunun kısalması da aynı vob içinde dvdde kullanılmayan videolar da o vob'un içinde kalmış olabilir. Vobblanker dvddeki kulanılmayan videoları siliyor. Yada son vobdan önceki voblardan biri 1GB'dan düşük boyutta olabilir. Bu ileti myso tarafından Feb 8 2008, 12:33:31 AM yeniden düzenlenmiştir. |
| halilakkaynak |
Feb 8 2008, 09:08:06 AM
|
|
Benhur59 ![]() ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 512 Katılım: 2-October 04 Nereden: Karşıyaka / İzmir Üye No.: 10,394 |
myso ilgine çok teşekkürler, Menü görüntülerinde sorun yok dediğim gibi yalnızca ses yok ben ilk iki sefer yaptığımda yalnızca ENG sesi almıştım DVD'de üç ses var AC3 belki ondandır diye son iki sefer de bütün sesleri alarak yaptım alakası yokmuş olmadı zira o ayrı ayrı ayırdığı AC3 sesler Tamamen Film ile ilgili sesler imiş. son yaptıktan sonra Altıncı ve Yedinci Vobları Copy Paste yaptım busefer tamamen karıştı olmadı. DVD'de 7 Vob var Ben tek tek dosyalara baktığımda Altıncı vob (0.99GB) Hemen başında Film bitiyor ve Özel seçenekler kısmı başlıyor Sonra Yedinci Vob (763MB) Özel seçenekler devam ediyor. İşte benim yaptığım sın dosyalarda son Vob biraz eksik çıkıyor şimdi tam kesin hatırlamıyorum ama 570 filan gibi bir değer idi buda kaybolan Menü ses dosyası olsa gerek kanımca. Bugün tekrar sizin dediğiniz gibi ayarlarda değişiklik yapıp Copy Paste yapayım yalnız anlayamadığım bir şey var nasıl olacak; Yani Altıncı Vob'un en başında Film'in 4-5 Dak. lık bölümü var ben ayar yaparsam o Vob da menü var o fimin başınada sorun çıkarırmı acaba? Saygılar sunarım.
|
![]() ![]() |
|
Basit Görünüm | Şuan: 1st August 2010 - 11:49:58 AM |