![]() |
Hoşgeldin Misafir ( Giriş )
![]() ![]() |
|
|
| dr_conan |
Nov 8 2004, 01:22:16 AM
|
![]() A Erichin, u-dano i faelas a hyn an uben tanatha le faelas Grup: Uzman İleti: 4,190 Katılım: 8-March 04 Üye No.: 272 |
Matroska .MKV dosyası ve Ogg .OGM .avi 'ye benzer yeni taşıyıcı formatlardır. DivX, Xvid video, OGG ses dosyası, birçok ses izi ve değiştirilebilen altyazı barındırırlar.Fakat filmlerinizi divx/xvid desteği olan bilgisayar dışı bir player'da çalıştırmak isterseniz bu formatları avi'ye ve mevcutsa metin dosyası şeklindeki altyazılara çevirmelisiniz. Burada sadece sesin tekrar kodlanması gerekmektedir..
Gerekli edavat : matroska / MKV Codec Ogg DirectShow Filter / OggDS / OGM Codec VirtualdubMod Lame MP3 ACM BAŞLANGIÇ Üstteki codec'leri ve araçları yükleyip Virtualdubmod'u çalıştırın.. Video,ses ve altyazı izlerini ayırmak ve sesi mp3'e çevirmek 1. .mkv veya .ogm dosyasını açın ==>, File->Open video file (Hata mesajı alırsanız en alttaki Notlar kısmını okuyun) 2. Menüden Streams->Stream list 'i seçin 3, 4. Saklamak istediğiniz ses izinin üstüne sağ tuşla basıp Full-Processing'i seçin. 5. Aynı ses izine sağ mouse tuşu ile basıp compression'ı seçin.. ![]() 1. Lame MP3 ACM 'yi seçin 2. Bitrate'i seçin. ![]() 1. Saklamak istediğiniz ses izini seçin. 2. mp3'e çevirmek için save WAV 'ı tıklayın,WAV oluşunu gözardı edin ve track2.mp3 olarak kaydedin. 3. Altyazı dosyasını seçin. 4. Demux'u tıklayarak video.srt/sub olarak kaydedin. ![]() 1. File->Save as 'i seçerek avi dosyasının kaydedilmesini sağlayın,video yeniden kodlanmayacaktır. 2. Direct Stream Processing 'i seçin. 3. avi'yi seçin ve yeni dosyayı track1.avi olarak kaydedin. ![]() Ses ve Video dosyasını birleştirin ( Multiplex ) 1. File->Open video file seçeneğini seçerek oluşturduğunuz track1.avi dosyasını açın. 2. Streams->Stream List 'i seçin. 3. mp3 ses dosyasını ekleyin. ![]() 1. File->Save as 'i seçerek ses ve video dosyasını kaydedin, her iki iz de tekrar kodlanmayacaktır.. 2. Direct Stream Processing 'i seçin. 3. Avi sekmesine tıklayarak oluşan yeni dosyaya bir ad verin ve kaydedin. ![]() Artık tamam. Şimdi elinizde bir adet avi dosyası olmalı (ve eğer altyazı varsa video.srt/sub dosyası da mevcut olmalı) track1.avi ve track2.mp3 dosyalarını silebilirsiniz.. NOTLAR VirtualdubMOD bütün MKV ve OGM video dosyalarında işe yaramıyor. Bu durumda : MKVExtractGUI veya OGMDemuxer tool kullanarak video, ses ve altyazı izlerin MKV dosyalarından ayırabilirsiniz OGM demuxer tool komut satırında çalışan bir program ancak .ogm dosyasını mouse ile OGDemuxer.exe üstüne sürükleyip bırakırsanız tüm dosyaları otomatik olarak ayıracaktır.. Bunlardan sonra yukarıda anlattığım şekilde video ve ses dosyasını birleştirme işlemine girebilirsiniz. Fakat öncelikle ogg ses izini mp3'e çevirmelisiniz, bunun için Besweet (komut satırı) ile birlikte BeSweet GUI 0.7b1 ya da dbpoweramp 'ı kullanabilirsiniz.. Alıntı : How to convert matroska MKV to AVI or OGG OGM to AVI |
|
|
|
| Deneme |
Nov 8 2004, 07:28:52 PM
|
![]() ..:: Mr. D ::.. Grup: Kıdemli Üye İleti: 830 Katılım: 26-March 04 Üye No.: 507 |
Aklın yolu birdir
|
| gokcan6943 |
Feb 15 2005, 12:50:34 PM
|
|
Member ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 104 Katılım: 9-January 05 Üye No.: 20,855 |
arkadaş ben bu olayla kaç gündür ugraşıyorum bi yardımcı olursan sevinirim..
şu en başta lame mp3 ü seç diyosunya ben zip dosyasını indirdim ama 'select auido compress' bölümünde lame mp3 ü bulamıyorum zipi nereye extrak yapmam gerekiyoki o listede lame mp3de çıksın... bi yardımcı olun arkadaşlar... saolunn... |
| Deneme |
Feb 15 2005, 04:48:54 PM
|
![]() ..:: Mr. D ::.. Grup: Kıdemli Üye İleti: 830 Katılım: 26-March 04 Üye No.: 507 |
QUOTE(gokcan6943 @ Feb 15 2005, 12:50 PM) arkadaş ben bu olayla kaç gündür ugraşıyorum bi yardımcı olursan sevinirim.. şu en başta lame mp3 ü seç diyosunya ben zip dosyasını indirdim ama 'select auido compress' bölümünde lame mp3 ü bulamıyorum zipi nereye extrak yapmam gerekiyoki o listede lame mp3de çıksın... bi yardımcı olun arkadaşlar... saolunn... @gokcan6943 orada Lame Mp3'ün çıkması için sizin Lame Mp3 ACM Codec'i kurmanız gerekli. İndirdiğiniz dosya içerisinde .exe uzantılı bir kur dosyası yok ise büyük ihtimalle .inf uzantılı bir dosya vardır, .zip dosyasını herhangi bir klasöre açtıktan sonra bu .inf dosyasına sağ tıklayıp yükle derseniz codec sisteminize yüklenmiş olur. |
| gokcan6943 |
Feb 15 2005, 10:24:31 PM
|
|
Member ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 104 Katılım: 9-January 05 Üye No.: 20,855 |
QUOTE(Deneme @ Feb 15 2005, 04:48 PM) @gokcan6943 orada Lame Mp3'ün çıkması için sizin Lame Mp3 ACM Codec'i kurmanız gerekli. İndirdiğiniz dosya içerisinde .exe uzantılı bir kur dosyası yok ise büyük ihtimalle .inf uzantılı bir dosya vardır, .zip dosyasını herhangi bir klasöre açtıktan sonra bu .inf dosyasına sağ tıklayıp yükle derseniz codec sisteminize yüklenmiş olur. arkadaş yardımın için saol lame mp3 listeye ekleyebildim ama ilk filmi open dedikten sonra parsing olayı bitiyo **1** nolu pencere çıkıyo ona ok diyorum sonra ..... lame mp3ü seçip save wave dedikten sonrada **2** nolu pencere çıkıyo.? acaba nerde yanlış yapıyorum.. çözelim şu olayı yaws yoksa silcem güzelim filmi... yardımcı olursanız sevinirim..tşk... ![]() Bu ileti gokcan6943 tarafından Feb 15 2005, 10:25:29 PM yeniden düzenlenmiştir. |
| vledestein |
Mar 3 2005, 05:46:15 PM
|
![]() -genetik mühendisi- ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 190 Katılım: 30-January 05 Üye No.: 23,875 |
valla çok iyi olmuş bunuda öğrenmiş olduk ama bu mkv. formatının ne gibi bir artı özelliği vardır görüntü kalitesi daha mı iyidir yoksa başka bir kerametimi var o nuda bir belirtirseniz çok harika olacak şimdiden teşekkürler
|
| ParlameX |
Feb 7 2006, 10:37:59 AM
|
![]() Aggresive ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 36 Katılım: 17-November 05 Nereden: MU WariorS Üye No.: 41,803 |
eline sağlık böyle bir klauza ihtiyacım vardı
çok thnkss.. |
| kull |
Feb 16 2006, 12:34:01 AM
|
![]() Member ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 481 Katılım: 15-April 04 Nereden: Adana Üye No.: 1,036 |
teşekkürler Conan elimdeki ogm yi nasıl çeviririm diye düşünüyordum (Ayda yılda bir altyazısız(Nonsub) film buldum genelde piyasadaki filmler hep ingilizce altyazılı
|
| fotifoti |
Aug 2 2006, 08:37:50 PM
|
![]() Member ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 121 Katılım: 29-June 04 Üye No.: 4,409 |
ac3 yapamıyomuyuz peki, ses streo 2 kanal olmak zorundamı
|
| dr_conan |
Aug 2 2006, 09:24:59 PM
|
![]() A Erichin, u-dano i faelas a hyn an uben tanatha le faelas Grup: Uzman İleti: 4,190 Katılım: 8-March 04 Üye No.: 272 |
AC3 içeren mkv filmi görmedim fazla, yer kaygısı nedeniyle HE-AAC kodlarlar büyük çoğunlukla, bu nedenle HE-AAC'yi AC3'e çevirmek anlamsız..
|
| sarveniko |
Aug 8 2006, 02:57:31 PM
|
||||||||
![]() Old one or young one? Grup: Çevirmen İleti: 1,441 Katılım: 3-December 04 Nereden: Utopia Üye No.: 15,889 |
Çok uzun zamandır aradığım bir film var.Sadece fransızca diye üzülüyordum..sanırım ingilizce ses izi de var.Bakalım bu rehber sayesinde .avi yapabilecekmiyim?
Yüklenen Dosya(lar)
|
||||||||
| sarveniko |
Aug 9 2006, 12:42:24 PM
|
![]() Old one or young one? Grup: Çevirmen İleti: 1,441 Katılım: 3-December 04 Nereden: Utopia Üye No.: 15,889 |
|
| dr_conan |
Aug 9 2006, 06:42:51 PM
|
Normaldir, mp4 desteği yok...
QUOTE Error: Extraction of track number 1 with the CodecID 'V_MPEG4/ISO/AVC' is not supported. Bu ileti dr_conan tarafından Aug 9 2006, 06:43:28 PM yeniden düzenlenmiştir. |
| sarveniko |
Aug 10 2006, 08:42:50 AM
|
İzlediğim yüzlerce xvid,divx filmlerden sonra seyrettiğim en kaliteli filmdi bu .mkv dosyası..ayrıca ses izleri ve altyazıların da aynı dosyanın içinde sıkıştırılmış olup bu kadar kaliteli olması hayretlik verici..nerdeyse dvd'den bile kaliteli....ne yapmamı tavsiye edersiniz... .mkv uzantısını .avi yapıp cd yazarsam philips dvp720sa 'da izleyebilirmiyim???mkvextractgui programında ilk 5 trcak id. extract ettiğimde 2 adet ses, fransızca ve ingilizce extract ediyor..2 adet altyazıyı da extract ediyor...ancak video dosyasını edemiyor.....bir tavsiyeniz var mı???
|
| dr_conan |
Aug 10 2006, 10:56:15 AM
|
Uzantıyı değiştirmek sadece kendini kandırmaya yarar, divx playerın bunu yemez
Bir bakınalım , işe yarar bilgi edinirsem yazarım.. |
![]() ![]() |
|
Basit Görünüm | Şuan: 1st August 2010 - 11:48:37 AM |