![]() |
Hoşgeldin Misafir ( Giriş )
![]() ![]() |
|
|
| tg04 |
Nov 18 2004, 01:57:11 AM
|
|
Member Grup: Banned İleti: 403 Katılım: 12-April 04 Nereden: istanbul-yenibosna Üye No.: 794 |
Bu konu çok sorulduğu için dilimin döndüğü kadarıyla anlatmaya çalışacağım.Aslında bunu yapmanın birçok yolu var.Kimileri çeşitli fitrelerle altyazı dosyasını virtual dub programına eklerken kimileride .srt.sub gibi uzantıya sahip altyazı dosyasını .ssa formatına çevirerek virtual duba eklemektedir.Ben de ikinci yolu kullanacağım.
Altyazı dosyasını birçok program ile .ssa formatına çevirebilirsiniz.Ben sub2ssa isimli programı kullanacağım çünkü bana göre en basit ayarlar bu programda.Programı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz. sub2ssa programı Program kurulum istemez sadece zip içindeki dosyaları bir klasör içine açmanız yeterli.Bunları yapıp programı çalıştırdıysanız aşağıdaki gibi bir ekran karşınıza gelecek.Neler yapmanız gerektiğini ben resim üzerinde işaretledim.Şimdi adım adım gidelim; ![]() 1- Open ile .ssa formatına çevrilecek altyazı dosyamızı seçiyoruz. 2- Select ile .ssa formatına çevrilmiş altyazı dosyamızın yeni ismini ve yerini gösteriyoruz. 3- Select font ile altyazıların biçimini belirliyoruz.Ben " Arial - Normal - 26 - Türkçe " ayarlarını kullanıyorum bu tamamen size kalmış birşey. 4- Buradan altyazınızın rengini belirliyorsunuz.Ben sarı kullanıyorum film üzerinde daha net gözüküyor. 5- Bottom altyazımızın film üzerindeki düşey konumu ben bunu 1 yapıyorumki yazı en alta gelsin siz kafanıza göre değiştirebilirsiniz. 6- Aligment altyazımız kaç satırdan oluşacağını belirler. 2 Bottom center iyi bir seçimdir. 7- Convert to ssa deyip işlemi bitiriyoruz. Nihayet altyazımızı .ssa formatına çevirdik.Şimdi sıra virtul dub programına altyazı dosyasını eklemeye geldi.Yanlız dikkat virtual dub programının plug in klasörünün içinde subtitle.vdf isimli altyazı filtresi olmak zorunda yoksa program .ssa formatına çevirdiğiniz dosyayı görmez.Programı ve filtresini aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz. Virtual dub programı Altyazı filtresi Virtual Dub programı da tamamsa programı açıyoruz.(İlk kez bu programı kullanacaklar virtual dub klasörü içindeki AuxSetup uygulamasını bir kereye mahsus çalıştırıp install handler - okey tıklayıp uygulamayı kapatmalılar.) File - Open video file komutlarıyla altyazı yapıştırmak istediğimiz avi dosyamızı açıyoruz. Video - Full processing mode - Filters - Add - Subtitler - Okey - komutlarıyla .ssa uzantılı altyazı dosyamızı 3 adet nokta işareti olan yerden seçiyoruz.ALtyazı dosyamızı seçtikten sonra aşağıdaki show preview komutuyla altyazınızın film üzerinde nasıl durduğunu ileri geri giderek kontrol edebilirsiniz.Herşey tamamsa okey - okey deyip çıkabilirsiniz. ![]() Sıra geldi ses olayımıza.Streams - Stream list - Ses dosyasının bandına sağ klik - Direct stream copy - Ses dosyasının bandına sağ klik - interleaving - komutlarıyla ses ayarlarını yapıyoruz. Interleaving ayarları aşağıdaki resimdeki gibi olmalı. ![]() Eğer filminiz AC3 sesli ise virtual dub bunu görmez ise AC-3 ACM Decompressor programını indirip kurarsanız görecektir.Eğer virtual dub v1.6 kullanıyorsanız stream komutlarına gerek yoktur direk audio sekmesi altından gerekli ayarları yapabilirsiniz. Seste tamamsa artık filmimizi yeniden encode edebiliriz.Video-Compression - XviD MpeG-4 codec - Configure - Encoding type - Twopass-1 st pass - Okey - Okey - File - Save as - Yeni filmin adı - Kaydet komutlarıyla 2 aşamada yapacağımız encede işleminin 1.sini ayarlıyoruz. Dikkat burada Kaydet demeden önce Dont run this job now kutucuğu muhakkak seçili olmalı. ![]() Video-Compression - XviD MpeG-4 codec - Configure - Encoding type - Twopass-1nd pass - Calc - komutlarıyla 2.aşama ayarlarımıza geliyoruz.Target s ize yeni filmimizin boyutunu belirler tek cd için burasını 716800 seçmelisiniz buda 700 mbyte eder. Subtitle dan altyazı dosyasını seçiyorsunuz.Format-avi openDML Hours -minute - second kutucuklarına altyazı yapıştırdığınız filminizin süresini giriyorsunuz.Frames per second.a filminiz neyse onu Formata ses dosyanızın formatını avarege bitrate de ses dosyanızın bitrate.ni giriyorsunuz.Herşey girildiyse okey -okey -okey - File - Save as - Aynı isim ile - Kaydet deyip 2. aşama encode ayarlarımızı tamamlıyoruz. ![]() Herşeyi düzgün yaptıysak File - Job Control tıkladığımızda aşağıdaki ekran gelmeli.Eğer geldiyse start deyip işlemi başlatıyoruz.Encode bittiğinde status sekmesi altındaki mesaj Done olur.Artık filminiz hazırdır. ![]() |
|
|
|
| BerkH |
Nov 18 2004, 08:17:38 AM
|
![]() Part-time öğrenci ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 160 Katılım: 7-November 04 Nereden: Strasbourg Üye No.: 12,729 |
Kalite kaybı olmuyor degilmi?
|
| tg04 |
Nov 18 2004, 09:20:34 AM
|
|
Member Grup: Banned İleti: 403 Katılım: 12-April 04 Nereden: istanbul-yenibosna Üye No.: 794 |
bu sonuçta re-encode olayıdır.Kalite kaybı olur ama çok fazla değil.Ama dvd.den rip yaparken bunu yapsaydın kalite daha iyi olurdu.
|
| omorfi |
Nov 18 2004, 08:19:32 PM
|
|
Member ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 51 Katılım: 15-November 04 Üye No.: 13,658 |
selamlar abi anlattiginiz gibi yaptim simdi encode ediyor
altyazi ekeldigim film stephen king in it adlı filmi birinden bu filmin 3 vcd oldugunu duymuştum abi ben bu encode işleminden sonra bu filmi vcd ye cevirmek istiyodum vcd playerımdada izleyebilmek için toplam 1.4 gb oluyor film bu halde vcd ye cevirdikten sonra kaç gb a çıkar bilemiyorum onu ama yükselirse çok fazla filmi 3 e bölmek durumunda kalcam bunu nasil yapcagimi bilmiyom forumda hep divx le alakali seyler buldum ama xvid bu benim film bi kaynak gösterirmiydiniz acaba bana okuyup iyice anlayabilcegim tesekkur ederim emeginize ***************** bide bişey daha sormak istiyorum benim filmimin ses codecine gspottan baktim ac3 acm ses codeci filmi encode etmeden once bsplayer ile bi göz attım ama ses yoktu bide vlc playerla baktim filme onda ses vardı windows media player ise hiç açamadı filmi(xvid codec i yüklü) sizce sorun nedir abi ? Bu ileti omorfi tarafından Nov 18 2004, 08:22:23 PM yeniden düzenlenmiştir. |
| tg04 |
Nov 18 2004, 11:51:44 PM
|
|
oof ne çok soru sormuşsun bakalım ne yapabiliriz.Bir kere divx ile xvid aynı şeyler ikiside avi.dir.Gelelim vcd olayına.VCd yapıcaksan işin daha kolay.ALtyazıyı ve sesi hallettikten sonra hiç xvid ayarlarına girmiyorsun sen bir kere çünkü sen vcd yapacaksın yani mpeg dosyası elde edeceksin.Bu yüzden ses ve altyazıdan sonra
file -start frame server - start - vdr uzantılı bir dosya ismi - kaydet komutlarıyla diyelimki deneme.vdr diye bir server dosyası yaratıyorsun.Şimdi yapıcağın şey çok basit tmpencoder programını açıp video kısmına deneme.vdr dosyasını göstermek audio zaten otomatik gelir sonrada işlemi başlatacaksın.Al sana vcd. VCD de boyut değil süre önemlidir eğer 80 dakikalık bir cd.ye yazıcaksan mpeg dosyanı enfazla 78.nci dakikada bölmelisin boyutu 900 mbyte bile denk gelebilir önemli değil. ac3 ses alamaman ac3 codecini kurmamandan olabilir.Avi ile ilgili bilgileride GSpot veya avicheck programlarıyla öğrenebilirsin. |
| omorfi |
Nov 19 2004, 01:53:18 AM
|
|
Member ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 51 Katılım: 15-November 04 Üye No.: 13,658 |
saol abi
yanliz makinam cok zayif benim galiba filmi dahi izleyemedim adam gibi encode isleminide cok yavas yapiyodu kapadim bende:( zayif makinalarda güzel caliscak format biliyomusunuz abi o formatlarda film cekip izliyim bagri saolun ilginizden dolayi ************************** konfigurasyonum su sekilde celeron 300a 224mb ram s3virge Bu ileti omorfi tarafından Nov 19 2004, 01:55:21 AM yeniden düzenlenmiştir. |
| tarkankarabas |
Nov 30 2004, 05:47:00 PM
|
![]() Galactica bağımlısı ![]() Grup: Üyeler İleti: 13 Katılım: 29-November 04 Nereden: 7 Tepeli şehir Üye No.: 15,503 |
kardeş bu işlemi tek defada yapsak ne farkeder
|
| axxisyonja |
Dec 21 2004, 12:48:17 PM
|
|
Grup: Üyeler İleti: 3 Katılım: 3-December 04 Üye No.: 15,871 |
merhaba,
Sitede yeniyim. Onerilerin hepsini yaptım ama virtualdub programında open dedikten sonra bana; Couldnt locate decompreser for format XVID(unknown) diyor. K-lite ,AC-3_ACM_Decompressor_0.7 ide deneyerek codec leri de kontrol ettim ama program acamıyor. Yardımcı olursanız sevinirim. a |
| EgoisT |
Dec 22 2004, 10:49:49 PM
|
|
Member ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 135 Katılım: 11-November 04 Nereden: BursA Üye No.: 13,155 |
Nightmare On Elm Street 3 ü indirdim internetten divx.
Dediklerinizi yaptım fakat Virtual Dub ile açmaya çalışırken şöyle bir hata veriyor sonra da altyazı eklediğimde show preview e basıyorum ama altyazıyı görmüyor?lütfen yardım edin.. Bu ileti EgoisT tarafından Dec 22 2004, 10:52:28 PM yeniden düzenlenmiştir. |
| onureroz |
Dec 22 2004, 11:30:22 PM
|
|
New Member ![]() Grup: Üyeler İleti: 14 Katılım: 6-December 04 Üye No.: 16,279 |
ya arkadaslar yıkarda anlatmıssınız vırtua dub alt yazı ejkleme hersey tamam ama o filtres kısmında subtıtler dıe bısey yok alt yazı ekleme demek turkcesı ama yok ole bısey napam???
|
| axxisyonja |
Dec 23 2004, 02:29:25 PM
|
|
arkadaslar,
bana da ekteki gibi bir msg cıkıyo.eminimk, cok basit bir hata yapıyorum ya da oyle bisey..yardım ederseniz sevinirim. a Yüklenen Dosya(lar)
|
| onureroz |
Dec 23 2004, 08:10:07 PM
|
|
New Member ![]() Grup: Üyeler İleti: 14 Katılım: 6-December 04 Üye No.: 16,279 |
arkadaslar ben vırtual dub ıcın herseyı yaptım ama su sub2ssa programının lınkı degısmıs herhalde bulamıo yukarda nasıl bulcam oda olsa herseyı anladım ıncırıdıbles ı ındırdım seste tamam sımdı napcam yarım pls bırı yazssın lınkısını plss
|
| essoloube |
Dec 24 2004, 08:18:16 PM
|
![]() New Member ![]() Grup: Üyeler İleti: 22 Katılım: 14-November 04 Üye No.: 13,534 |
ben linki buldum buradan indirebilirsin http://agrgic.tripod.com/sub2ssa/SUBtoSSA.zip
|
| megablast |
Dec 24 2004, 09:15:59 PM
|
![]() " .. sehnsucht .. " Grup: Uzman İleti: 1,422 Katılım: 14-April 04 Nereden: Planet Earth Üye No.: 975 |
Dökümanlar bölümüne bakın.DVD AUTHORING başlığı içinde DVD yaparken kalıcı altyazı eklemeyi anlattım.
|
| axxisyonja |
Dec 28 2004, 01:17:13 PM
|
|
arkadaslar,
cidden cevabı bilen yok mu acaba....lutfen yardım....cidden basit bir konu olabilir ama ben bilmiyorum.... tsk |
![]() ![]() |
|
Basit Görünüm | Şuan: 6th September 2010 - 09:48:36 AM |