![]() |
Hoşgeldin Misafir ( Giriş )
![]() ![]() |
|
|
| vanhelsing |
Nov 26 2005, 09:09:50 PM
|
![]() The Witch King... Grup: Uzman İleti: 6,495 Katılım: 22-January 05 Üye No.: 22,762 |
Bu rehberde size torrent trackerlarından bahsetmek istiyorum.Torrent trackerları torrent kullananlar için bir anahtar niteliğinde ve bu anahtarı doğru kapıda kullanmak gerekiyor.Yani hızlı,güncel,arşivi genişleyen bir site olmalı ve isteklerimizi karşılamalı.
Düzgün Torrent Tracker'ı kullanmazsak; -Aradığımız her şeyi bulamaz,bulduklarımızı hızlı indiremeyiz. -Seeder(Paylaşımcı)sayıları az olur,fazla olan olduğunda bile düşük hızlar alabilirsiniz,kimse sizin için çaba sarfedip bant genişliğinden fayda sağlatmak istemeyebilir. -Torrent sitesini düzgün seçtikten sonraki husus programı düzgün seçip , ayarlara uymaktır.UTorrent şu an için tavsiye torrent programıdır.Başka program kullanmayın demiyorum , hepsi iyidir. Yani genel olarak düzgün tracker seçmezsek;Kısıtlı hızda dosya çekebilir , aradıklarınızı bulamayabilir ve istediğiniz oranda dosya paylaşımı yapamayabilirsiniz. İyi Tracker ve iyi bir program kullanmak en iyi 2 husus bu konularda. Üyeliksiz Trackerlarda Hızım Neden Düşük,Ya da Aradığımı Bulamıyorum? -Bunun da bahsettiğim gibi nedenleri var.Üyeliksiz trackerlarda,arama yaptığınızda aradığınız şeyin bulunmama olasılığı güçtür açıkçası.Aradığınız şeyi %95 bulursunuz,bu konuda probleminiz olmaz(eski dosyaları da rahat bulabilirsiniz) -Ancak üyeliksiz trackerlarda hızınız gerçekten çok düşük oluyor.Örnek veriyorum bir 256k bağlantılı kullanıcı 5-6k'nın üzerine çıkamayabiliyor,iyi bir program kullansa ayarları doğru olsa herhangi bir sorun bulunmasa bile genelde en fazla 11k görüyorlar.512k kullanıcılarda sanırım 22k gibi hızlara ulaşabiliyorlar(bu trackerlarda en fazla) -Hız düşüklüğünün belli başlı 2 sebebi var; a)Seeder azlığından kaynaklanan sorunlar oluyor.Yani paylaşımcılar az olduğu sürece tabiki toplam upload az oluyor böylelikle hızda düşüklük görülüyor. b-)Paylaşımcı sayısı bazen yeterli olabiliyor,ancak yinede hızlı inmeyebiliyor.Bunun nedeni de üyeliksiz tracker olması.Şöyle açıklarsam,üyeliksiz trackerlarda up/down olayına bağlı ratio bulunmadığı için kimse bant genişliğini harcamak istemiyor.Ama istisnalar mevcut, Mininova-Isohunt gibi sitelerin bana çok yardımı olmuştu. Neden Üyelikli Tracker? -Bu trackerlarda her şeyi en güncel haliyle bulabilirsiniz. -Gerçekten bağlantınızın son hızlarına ulaşırsınız.(Ben 1024k bağlantılıyım 100kb/s görebiliyorum)Ratio olayı bulunduğundan herkes upload yapmak zorunda,aksi takdirde üyelikler 1-2 hafta içerisinde siliniyor.İyi bir uygulama gerçekten de.Paylaşım her zaman yapılmalı.Dosyaları alıp kaçanlara da gerekli cezalar uygulanıyor. -İstek yapabiliyor,eski torrentlerin yeniden sitelere yüklenilmesini sağlayabiliyorsunuz. -Beğenmediğiniz trackerlar olursa üyeliğinizi silebiliyorsunuz. -Tek kötü özelliği bir torrent en fazla 1-2 ay sistemde tutuluyor sonra siliniyor(bir süre sonra istek yaparak yine yüklenilmesi sağlanabilir,ayrıca bu silme olayını her torrent tracker'ı yapmıyor , ölü torrent konumunda bekletiliyorlar. Tavsiye Trackerlar Hızdır , içeriktir , güçtür her açıdan trackerlar kontrol edilmelidir. ScT , FTN , TL , ArenaBG, Zamunda gibi siteler gerçekten hız ve içerik açısından oldukça güçlüdür. Bunun gibi iyi siteler var,forumda başka yerlerin de davetiye dağıtımları yapılıyor,onlara da üye olun sağlam sitelerdir.Paylaşım taktiklerini bilip , kötü yollara başvurmayın... Sevgiler. Düzenleme: Dökümanda değişiklik/eklentiler yapıldı. Bu ileti vanhelsing tarafından Jul 8 2008, 08:00:58 PM yeniden düzenlenmiştir. |
|
|
|
| tvfk |
Dec 7 2005, 02:09:00 PM
|
|
New Member ![]() Grup: Üyeler İleti: 20 Katılım: 16-September 05 Üye No.: 28,925 |
Selamlar;
Detaylı bir şekilde mesajını okudum. Teşekkürler. Fakat bu forumda kafayı yemek üzere olduğum bir konu var. Tam topic acicaktımki gözüme senin bu başlığın çarptı. Söz konusu Tracker ne ne yapar. Neden var herşeyi anlatıyorsunuz forumlarda. Çok güzel benim anlamadığım. Bu Private tracker'i nasil kullanioruz. Demonoid'in üyeliği var ama tracker'in hala nasil kullanıcağıma dağir bir tane başlık bulamadım.. Esas problem burası sanrım. Bu konuda nereyi anlamadım bi yardım ederseniz sevinicem ciddi düzeyde sinir oldum =(((( Teşekkürler.. Bu ileti carpe.diem tarafından May 30 2006, 06:42:31 AM yeniden düzenlenmiştir. |
| vanhelsing |
Dec 7 2005, 04:38:26 PM
|
![]() The Witch King... Grup: Uzman İleti: 6,495 Katılım: 22-January 05 Üye No.: 22,762 |
Hımm,trackerların nasıl kullanabileceğinizi şöyle açıklayayım.Önce üye olduğunuz tracker'ın sitesine girerek üye girişinizi yapın.Ardından orada Torrents ya da Browse gibi menüler olur üst taraflarda.Ona basın.Yüklenmiş olan torrent dosyalarını görebilirsiniz.İndireceğiniz şeyin kategorileri vardır(mesela film için divx/xvid,program için appz/pc iso vs vs vs)oralardan istediğiniz yere girip,indirmek istediğiniz şeyi arayabilirsiniz.Atıyorum mesela bir program buldunuz.Programın adına tıklayarak 10-15 kb'lık torrent dosyasını bilgisayarınıza indirin.Ardından tavsiye ettiğim torrent uygulaması BitComet 0.60 eğer kullanacak durumunuz olmazsa arkadaşların tavsiyelerine dayanarak Utorrent uygulamalarından birini kurun.Ama bana sorarsanız BitComet çok daha iyi.Kurduktan sonra torrent dosyasını bitcomet ile açın,indirmeye başlayacaktır.İnen klasör c/program files/bitcomet/downloads klasörüdür.Oradan indirdiğiniz içeriği görebilirsiniz.
BitComet programında yaşayabileceğiniz bazı sorunlar olabilir,sabit başlık halinde onları nasıl çözebileceğimi de anlattım.Oraya da göz gezdirirsiniz. |
| Alsancak |
Dec 7 2005, 04:46:59 PM
|
![]() Kara Cahil. Grup: Kıdemli Üye İleti: 3,125 Katılım: 15-April 04 Üye No.: 1,066 |
Tracker ne yapar ?
Tracker siz ve diğer kullanıcıların birbirlerinize bağlanmasını sağlar.Sizlerin kullandığı istemci programa diğer kullanıları bildirir.Anahatar dosyalar olan torrent dosyalarına ulaşmanızı sağlar.Kimin ne kadar download/upload yaptığını tutar. Eline sağlık vanhelsing bilgilendirici bir yazı olmuş. |
| tvfk |
Dec 8 2005, 01:36:25 AM
|
|
New Member ![]() Grup: Üyeler İleti: 20 Katılım: 16-September 05 Üye No.: 28,925 |
QUOTE(vanhelsing @ Dec 7 2005, 01:48 PM) Hımm,trackerların nasıl kullanabileceğinizi şöyle açıklayayım.Önce üye olduğunuz tracker'ın sitesine girerek üye girişinizi yapın.Ardından orada Torrents ya da Browse gibi menüler olur üst taraflarda.Ona basın.Yüklenmiş olan torrent dosyalarını görebilirsiniz.İndireceğiniz şeyin kategorileri vardır(mesela film için divx/xvid,program için appz/pc iso vs vs vs)oralardan istediğiniz yere girip,indirmek istediğiniz şeyi arayabilirsiniz.Atıyorum mesela bir program buldunuz.Programın adına tıklayarak 10-15 kb'lık torrent dosyasını bilgisayarınıza indirin.Ardından tavsiye ettiğim torrent uygulaması BitComet 0.60 eğer kullanacak durumunuz olmazsa arkadaşların tavsiyelerine dayanarak Utorrent uygulamalarından birini kurun.Ama bana sorarsanız BitComet çok daha iyi.Kurduktan sonra torrent dosyasını bitcomet ile açın,indirmeye başlayacaktır.İnen klasör c/program files/bitcomet/downloads klasörüdür.Oradan indirdiğiniz içeriği görebilirsiniz. BitComet programında yaşayabileceğiniz bazı sorunlar olabilir,sabit başlık halinde onları nasıl çözebileceğimi de anlattım.Oraya da göz gezdirirsiniz. Hmm. Bu zaten bildiğim bir şey. Söz konusu tracker dediğiz şeyi anlamış değilim. Çok güzel açıkladığınızıda söylüyorlar fakat söz konusu anlamadığım şeyi örnekleyerek açıklayayım.. Torrent sitelerinden indirdiğim torrent dosyalarıyla, şifreli girdiğim sitelerden indirdiğim torrent dosyaları arasındaki farkı anlamadım.. Söz konusu şöyle bi durumlada karşı karşıyayım.. Normal torrent sitelerinden indirdiklerim gayet iyi çalışıyor. Fakat; şifreli sitelerden indirdiklerim Azureus Torrent programiyla açtığımda benden izleyicinin(trackerin) passwordlu olduğunu söylüyor. Bende bunun nasil kullanıldığını anlamadım. Bu passwordu programda bi yere yazmamız gerekmiş gibi bi his var içimde fakat olayın henüz nasil çalıştığını anlamadım. Ama anlattığınız şeyin benim sorum olmadığına eminim. Cünkü bu sölediğinizi zaten yapiyorum. |
| vanhelsing |
Dec 8 2005, 05:00:26 PM
|
Şimdi anladım sanırım.Ona şifreli girilen torrent siteleri değilde,üyelik sistemi ile çalışan siteler diyelim.Şifre uyarısı vermesinin 2 sebebi var;
-Mesela forumda torrent linkleri odasında üyelik gerektirir denen notlarımız oluyor.Eğer siz o siteye üye değil de verilen torrent dosyalarını direk linkten indirip deniyorsanız yanlıştır,o siteye üye olmalısınız. -Üye girişi yapmamış olabilir,şifrenizin yanlış olduğunu söylüyor olabilir. Ben sorununuzdan başka bir anlam çıkartamıyorum. |
| tvfk |
Dec 8 2005, 05:40:09 PM
|
|
QUOTE(vanhelsing @ Dec 8 2005, 02:10 PM) Şimdi anladım sanırım.Ona şifreli girilen torrent siteleri değilde,üyelik sistemi ile çalışan siteler diyelim.Şifre uyarısı vermesinin 2 sebebi var; -Mesela forumda torrent linkleri odasında üyelik gerektirir denen notlarımız oluyor.Eğer siz o siteye üye değil de verilen torrent dosyalarını direk linkten indirip deniyorsanız yanlıştır,o siteye üye olmalısınız. -Üye girişi yapmamış olabilir,şifrenizin yanlış olduğunu söylüyor olabilir. Ben sorununuzdan başka bir anlam çıkartamıyorum. Evet sanırım anlaşmayı başardık =)) Peki söz konusu üyelik gerektiren siteler giriş yapılıp yapılmadığını nasil kotrol eder bunun hakkındada bi bilgi verebilirseniz sevinirim. Kısaca bu dosyayı nasil indirebilirim bu konuda bilgi veya yönlendirirseniz cok iyi olur.. Sabrınız ve yardımlarınız için teşekkür ederim. Saygılar.. -tevfik |
| vanhelsing |
Dec 8 2005, 05:43:59 PM
|
Kendi serverlarında,bölgelerinde giriş yapılıp yapılmadığını kontrol ediyorlar.Üyelikli siteler için forumda tavsiye edilenler var,davetiyeleri verilenler var.Sağlam siteler.İstekte bulunun,dosyanızı indirin
|
| JaguaR |
Dec 12 2005, 09:52:26 AM
|
![]() Master Grup: Emekli İleti: 4,177 Katılım: 14-April 04 Üye No.: 926 |
Her Azureus'u açışımda şu sorunu yaşıyorum. yardımcı olabilir misiniz?
![]() |
| vanhelsing |
Dec 12 2005, 04:02:20 PM
|
Azureus kullanmıyorum ancak sanırım program bir hataya uğradığını ya da ayarların bir yerinde yanlışlık olduğunu söylüyor.Bence BitComet ya da UTorrent kullanmanız çok daha iyi olacaktır.
|
| ucapack |
Jan 7 2006, 03:17:21 PM
|
|
Grup: Üyeler İleti: 1 Katılım: 8-May 04 Üye No.: 2,079 |
yaptığın acıklamalar için cok tesekkürler..
Error: Tracker Error Response: gzip decode error Content:謟 in Tracker: http://redir.bthub.com/redir.php?hash=50c9...d64a68db647f04f traker kısmında böye bir hatayla karsıklasıyorum ve download yapamıyorm ne yapmalıyı? simdiden tesekkürler |
| vanhelsing |
Jan 27 2006, 11:46:51 PM
|
Trackerlar'da karşılaştığınız ve forumda sorduğunuz bazı sorunlara dikkat çekip,çözümünü arayalım.Örneğin;
-Bir torrent programında(örneğin BitComet,uTorrent,Azureus vs vs vs)tracker durumunda,error belirtilirse ve Not Authorization XXh Read FAQ gibi bir ifade yer alıyorsa,XX kadar bekleme süreniz olduunu belirtir.Yani XX olarak belirttiğim şey bekleme süresi miktarıdır.Mesela 10 saat bekleme süreniz varsa,orada 10h yazacaktır.Bekleme süresi,ratio'nuza göre artar veya azalır. -Tracker'a bağlanamama problemleri de,genelde sitelerden kaynaklanır. -Yine tracker kısmı error ve login or signup vb gibi bir şey yazarsa,o siteye üye değilsinizdir.Ya da üye olduğunuz halde yaparsa,gerçi hiç görülmedi ama,muhtemelen bir giriş problemi vardır. Sizin de bildikleriniz problemler,çözümler varsa belirtirseniz iyi olur. |
| kirkedir |
Feb 21 2006, 03:03:03 PM
|
![]() Hatıralar sarmış , dört bir yanımı / Bir mahsun , mor menekşe ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 2,106 Katılım: 3-September 05 Nereden: İstanbul Üye No.: 25,530 |
Genelde bu tipte uyarılar verdiğinde trackerin sitesinin sayfasına girip log in olduktan sonra problem çözülür.
Problemin asıl kaynağı tracker , yani bu üyelikli siteler bizim bilgilerimize browserimizin cokieslerinden ve ip mizden ulaşıyor. Bu tipte uyarıları almamak için modemi her restart ettiğinizde sitenin sayfasını açtığınızda problem çözülür ve kullanıcılara bağlanmaya başlarız. Bağlanmazsa Bitcomet kullanırken indirmekte olduğumuz filmi durdurup tekrardan başlat ın. Azureus ta ise indirdiğimiz filme tıklayıp açılan bölümde trackeri güncelle dememiz yeterli. @ vanhelsing Bu arada bilgiler için teşekkürler. |
| mertug70 |
Mar 14 2006, 07:37:43 PM
|
![]() Member ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 56 Katılım: 28-December 05 Üye No.: 54,922 |
Selam arkadaşlar.Bitcomet kullanıyorum.Bir film indirmeye başladım.Tracker durumuda şöyle bir uyarı çıktı:"Error: Tracker Return Code: 404, Stop! in Tracker: http://v-torrent.info/announce.php".Film gayet güzel iniyor ama aklım karıştı.Sonradan bir problem yaratır mı acaba?Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
|
| kirkedir |
Mar 15 2006, 12:17:48 PM
|
![]() Hatıralar sarmış , dört bir yanımı / Bir mahsun , mor menekşe ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 2,106 Katılım: 3-September 05 Nereden: İstanbul Üye No.: 25,530 |
QUOTE(mertug70 @ Mar 14 2006, 06:47 PM) Selam arkadaşlar.Bitcomet kullanıyorum.Bir film indirmeye başladım.Tracker durumuda şöyle bir uyarı çıktı:"Error: Tracker Return Code: 404, Stop! in Tracker: http://v-torrent.info/announce.php".Film gayet güzel iniyor ama aklım karıştı.Sonradan bir problem yaratır mı acaba?Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Problemin kaynağı aşağıdakler olabilir. Indirdiğin torrent siteden kaldırılmış olabilir, Siteye üye değilsindir. Siteye üyesin ama giriş yapmamış olabilirsin. Gayet güzel iniyor dediğine göre başka bir dosya eklemeden bir an önce tamamlamanı tavsiye ederim. |
![]() ![]() ![]() |
|
Basit Görünüm | Şuan: 6th September 2010 - 10:42:32 AM |