left DivX Sinema Forum logo_right

Hoşgeldin Misafir ( Giriş )

Sinema Filmleri

Sitelerden Atılma Sebepleri

6 Sayfa V  1 2 3 > »   
Konuya Cevap EkleYeni Konu Baslat
left > Sitelerden Atılma Sebepleri seperator Ayarlar V right
vanhelsing
mesaj Dec 31 2005, 01:27:49 AM
İleti #1

The Witch King...
Group Icon

Grup: Uzman
Üye No.: 22,762

Son zamanlarda kullanıcılar,haberli/habersiz olarak torrent sitelerinden atılmaktalar.Yani üyelikleri silinmektedirler.Çoğu arkadaşta bunun neden olduğunu merak edecektir.Herkesin merak ettiği belirli bu nedenleri bir rehber halinde toparlayalım.

*Çift IP ile bir siteyi kullanıyorsanız , bu kullanıma izin vermeyen siteler sizi banlar.
*Rationuz kötüyse bazı siteler önce uyarır.1 hafta süreniz var diye bildirirler.Bunu her site yapmayabilir,üyeliğinizi silebilir.Uyaran sitelerde verilen süre içerisinde durumunuzu düzeltmezseniz üyeliğiniz tracker tarafından silinir.
*Siteye 1 aydan fazla üyeliğinizle giriş yapmazsanız,üyeliğiniz otomatikmen silinir.Ama bu duruma uymayan çeşitli siteler de var.Daha fazla girmediğiniz halde silmemiş olabiliyorlar.Sitelerin anlayış meselesiyle ilgili bir şey. Atılmayı bu yoldan engellemek için hesabınızı park etmeye yönelin.

forum resmi

*Bir konuya da açıklık getirelim.Trackerlar banlanmış bir program kullandığınızı anlayabilirler.Banlanmış bir program ile dosya indiremezsiniz.Ama banlanmış bir sürüm kullandığınızı fark ederlerse siteden atılma riskiniz var.
*Programınızı Client Spoof yaparsanız,yani kullandığınız Torrent istemcisini banlı olduğu halde başkası gibi gösterirseniz, örneğin uTorrent kullanıp "Yazılım Saptırma" özelliği ile bunu Azureus diye trackerlara yutturmak gibi. biggrin.gif Ama bu fark edilirse atılırsınız.
*Anti-ratio-sahte gönderme programları kullanmak sitelerden atılmanıza neden olur.
*Takas yapmaya bazı sitelerce izin verilmez. Hesabınızı takas yaptığınız öğrenilirse direkt hesabınız kapatılır.
*Davetiye zincirlerinde davetiye attığınız biri , herhangi bir hileye hurdaya başvurursa ya uyarı alırsınız ya da şutlanırsınız. biggrin.gif
*Para ile davetiye/hesap sattığınız öğrenilirse , banlanırsınız.
*Sitelerin forumlarında Spamcı olmamaya çalışın.Bir günde çok fazla mesaj yazarsanız uyarı alabilirsiniz.
*Proxy kullanımı konusunda dikkatli olun.Siteler Proxy ile dosya indirmeye pek de sıcak bakmazlar.

Atılma sebebi değil ama ; Koleksiyoncu olmayın.İşinize yarar içerikten siteler alın , ki böylece aktif tutup diğerlerinin kapanmasına sebebiyet vermezsiniz.

Size atılma sebeplerini açıklamaya çalıştım.Umarım yardımcı olmuştur.

Saygılar...

Düzenleme: Dökümanda değişikliğe ve düzenlemelere gidildi.

Bu ileti vanhelsing tarafından Jul 8 2008, 07:38:01 PM yeniden düzenlenmiştir.
User is offlineProfiline GitÖM
Go to the top of the page
+Quote Post
The_Mania_X
mesaj Jan 1 2006, 03:37:13 PM
İleti #2

Download Freak [aka yokyok]
**

Grup: Üyeler
Üye No.: 20,157

Ek olarak tecrübe edindiğim:

Aynı ip'den:

Farklı hesapları kullanmak,
1'den fazla üyelik almak,
Davetiyeleri gelişigüzel kullanmak.

Saydığım bu sebeplerden dolayı torrentleech'e bağlı bütün hesaplarım banlandı. çok iyi bir paylaşım oranına sahip olduğum yokyok@torrentleech hesabı davetiye yüzünden, diğer hesaplarım da ip/hesap kaynaklı ban yüzünden kapatıldı. Allah'tan eski hesabımdaki torrentpasskey'ini kullanarak trackerdan beklemesiz dl yapabiliyorum.
+Quote Post
alpalp84
mesaj Jan 2 2006, 09:11:56 PM
İleti #3

Ban Kai

Üye No.: 8,779

ratio ne kadar olmalı, bende aldığım yeni üyeliklerde Ratio arttırmak için uğraşıyorum.
+Quote Post
vanhelsing
mesaj Jan 3 2006, 01:03:18 PM
İleti #4

The Witch King...
Group Icon

1.xx civarında olduğu sürece siteden atmıyorlar.
+Quote Post
kirkedir
mesaj Feb 21 2006, 04:56:58 PM
İleti #5

Hatıralar sarmış , dört bir yanımı / Bir mahsun , mor menekşe

Nereden: İstanbul
Üye No.: 25,530

Ben genelde emule kullanıyorum ama torrentten bir şey indirmek istediğimde filelistten bitcomet ile indiriyorum. 2 cd lik bir film ortalama 16 saatte iniyor. Tabiki ratio oranım otomatik olarak baya bi düşüyor.
Düzeltmek için azureus ile leecher ve seederi çok yüksek dosyalardan bulup indirmeye başlıyorum.

Bu ileti carpe.diem tarafından Mar 31 2006, 09:29:44 PM yeniden düzenlenmiştir.
+Quote Post
zgrcck
mesaj Feb 21 2006, 06:19:14 PM
İleti #6

Master
Group Icon

Grup: Etkin Üye
Üye No.: 286

"D" şıkına ilaveten şöyle bir yazı da ekleyebiliriz.
"1 ay ( yada bazı trackerlar 42 gün diye belirtiyor ) süresince hiçbir aktiviteye katılmama.Yani herhangi bir dosya indirip/göndermeme.Sadece siteye giriş çıkışta yeterli olmayabiliyor."

@kirkedir yaptıgın mantıklı ama buna biraz dikkat ederek yaparsan iyi olur.Şayet ben çok dikkatliyim. wink.gif whistling.gif
+Quote Post
canawar
mesaj Feb 24 2006, 02:45:03 AM
İleti #7

Member
**

Üye No.: 18,335

QUOTE(vanhelsing @ Dec 31 2005, 12:37 AM)
C-Bir torrent üyeliğiyle birden fazla yerden farklı IP numarası ile bir şey indirildiğinde uyarısız silinir üyelikler.Bir çeşit paylaşma/kandırmaca olduğu mutlaka anlaşılır.
*

Böyle birşey yok, ben hem evden hem okuldan aynı anda dosya indiriyorum sorunsuz.
+Quote Post
zgrcck
mesaj Feb 24 2006, 03:19:26 AM
İleti #8

Master
Group Icon

QUOTE(canawar @ Feb 24 2006, 02:55 AM)
Böyle birşey yok, ben hem evden hem okuldan aynı anda dosya indiriyorum sorunsuz.
*

Bu tek bir koşul olmamakla beraber, yukarıda verilen çok genel bir rehber değildir.Yani yazılan tüm koşulu sağlaması gerekmiyor.
Tracker'lar yukarıda yazan tek bir seçeneğin bile yapılması durumunda atarken,bazıları ise bunu es geçebilir.
Sizin kullandığınız tracker belki bunu yapmıyor olabilir ama iyi trackerlarda bu dediğiniz sözkonusu bile edilmez.Power user olsanız bile atılırsınız.Belki sizin kullandığınız genel tracker'lardan biridir.

+Quote Post
canawar
mesaj Feb 24 2006, 01:36:23 PM
İleti #9

Member
**

Üye No.: 18,335

QUOTE(zgrcck @ Feb 24 2006, 02:29 AM)
Bu tek bir koşul olmamakla beraber, yukarıda verilen çok genel bir rehber değildir.Yani yazılan tüm koşulu sağlaması gerekmiyor.
Tracker'lar yukarıda yazan tek bir seçeneğin bile yapılması durumunda atarken,bazıları ise bunu es geçebilir.
Sizin kullandığınız tracker belki bunu yapmıyor olabilir ama iyi trackerlarda bu dediğiniz sözkonusu bile edilmez.Power user olsanız bile atılırsınız.Belki sizin kullandığınız genel tracker'lardan biridir.

*

Ben C şıkkı için yazdım onu diğerleri yanlış demedim, torrentbytes ve uk-t'den indiriyorum genelde ikisinde de sorun yaşamadım. Zaten faq bölümlerinde de yazıyor:
Multiple IPs (Can I login from different computers?)

Yes, the tracker is now capable of following sessions from different IPs for the same user. A torrent is associated with the user when it starts, and only at that moment is the IP relevant. So if you want to seed/leech from computer A and computer B with the same account you should access the site from computer A, start the torrent there, and then repeat both steps from computer B (not limited to two computers or to a single torrent on each, this is just the simplest example). You do not need to login again when closing the torrent.

Bu ileti canawar tarafından Feb 24 2006, 01:37:39 PM yeniden düzenlenmiştir.
+Quote Post
seroz
mesaj Feb 24 2006, 02:15:49 PM
İleti #10

Haplo
Group Icon

Grup: Banned
Nereden: Ankara
Üye No.: 25,781

Filelist.org:

Yes, the tracker is now capable of following sessions from different IPs for the same user. A torrent is associated with the user when it starts, and only at that moment is the IP relevant. So if you want to seed/leech from computer A and computer B with the same account you should access the site from computer A, start the torrent there, and then repeat both steps from computer B (not limited to two computers or to a single torrent on each, this is just the simplest example). You do not need to login again when closing the torrent.

Bitsoup.org:

Torrentleech.org

Yes, our tracker is using the passkey system, so the ip of the user is of no relevance, as the identification of the user is being done by the means of checking the user's passkey and not the ip.

Başka iyi tracker kalmadı galiba... @canawar da torerntbytes ve uk-t içinde aynı durumun olduğunu söylemiş...

Sonuçta kendi üyeliğimden istediğim yerden, istediğim kadar ayrı bilgisayardan çekerim... Bunun trackere bir zararı yok...
+Quote Post
vanhelsing
mesaj Feb 24 2006, 04:56:53 PM
İleti #11

The Witch King...
Group Icon

O maddede zaten bir değiştirme yapacağım ya da kaldıracağım.Bu rehberi yazarken,kafam bayağı bir dağınıktı zaten.IP'den atılma durumu var,ancak yazdığım gibi değil,başka türlü haklısınız.Bir süre sonra kaldırılır. smile.gif
+Quote Post
zgrcck
mesaj Feb 24 2006, 06:08:10 PM
İleti #12

Master
Group Icon

Evet, onları biliyorum.Ben yukarıda yazılan rehbere hitafen çok genel birkaç madde olabilceğini,bununda bazı trackerlardan tarafından uygulandığını yazmak istedim.
Dedikleriniz doğru ben yukarıda yazılanı (sanıyorum @canawar) farklı anlayıp farklı bir yanıt vermişim.Ama yine söylemeliyim ki galiba fst.omnilounge.co.uk adlı trackerda bu durum sözkonusu değil.( aklımda öyle kalmış,Şimdi değişmiş ise bilmiyorum.üye değilim şuan)
Ama bu farklı anlama bile insanlara daha değişik bilgiler kazandırabiliyormuş. biggrin.gif
@vanhelsing, bence yazdığını değiştirme,bilmiyoruz ama bazı trackerlarda bu MultiIP's olayı farklıdır.Dediğin cümleye "farklı trackerlarda ,farklı durum görülebilir" olarak bir dipnot düşebilirsin.
+Quote Post
ruthless1907
mesaj Apr 8 2006, 02:43:44 AM
İleti #13

diary of a love song
**

Üye No.: 18,940

bu arada arkadaşlar benim torrentbytes üyeliğim hacklenmişti (ben banlandım zannetmiştim ki ratiom yüksekti)moderatöre bir mesaj attık ve geri aldık(master eryen sağolsun)
+Quote Post
Bishop
mesaj Apr 8 2006, 03:20:40 AM
İleti #14

Derin
Group Icon

Nereden: İzmit
Üye No.: 1,389

4 accaountum vardı filelist'te ve torrentbytes'ta ratio'larıda çok iyiydi 1 ay giremedim silinmiş hepsi sad.gif bizim eşşek'e kaldık:)
+Quote Post
Faux Carnival
mesaj Apr 16 2006, 04:12:13 AM
İleti #15

Ne mutlu Türk'üm diyene!
Group Icon

Üye No.: 14,939

Bir de şöyle bir banlanma yaşadım bugün. Onu da söyleyeyim de insanlara yardımcı olsun. torrentleech.org'da yaşandı bu hadise.

1-2 tane davetiyem kalmıştı, çakallık edip aynı IP adresiyle kendime davetiye atıp yeni account almaya çalıştım.

Verilen hata: Double Account

Ardından birkaç kere daha sign in girişimlerinde bulunulur.

Ardından "Congratulations! You are banned!" biggrin.gif
+Quote Post
6 Sayfa V  1 2 3 > » 
Hızlı YanıtKonuya Cevap EkleYeni Konu Baslat
1 kullanıcı bu başlığı okuyor (1 Misafir ve 0 Gizli Kullanıcı)
0 Üye:

rss Basit Görünüm Şuan: 6th September 2010 - 10:37:46 AM