![]() |
Hoşgeldin Misafir ( Giriş )
![]() ![]() |
|
|
| soak |
May 7 2006, 04:49:36 AM
|
![]() Member ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 113 Katılım: 12-May 04 Üye No.: 2,252 |
Utorrent RSS Downloder Rehber:
Öncelikle RSS nedir ne değildir bunu öğrenmek için bu linke bakmanızı öneririm.Bu rehber genellikle dizileri public sitelerden otomatik olarak çekmek için hazırlanmıştır. Ben aylardır kendi kullandığım yöntemi anlatmak istiyorum sizlere. Bu sistemi kavradıktan sonra zaten diğerleri de aynı mantıkta olduğu için kendi istediğiniz rss linkine göre download'larınızı ekleyebilirsiniz. Öncelikle RSS adresimizi utorrent'e eklemek için bulmamız gerekiyor. Sırasıyla: - Http://tvrss.net/search/ sitesine girilir. - Distribution Group = All (Combined) seçilir - Show name, hangi diziyi istiyorsanız o yazılır. (Örn. Prison Break) - File name, boş kalacak - Date, boş kalacak - Quality, boş kalacak, ya da hdtv yazabilirsiniz isterseniz. - Release group, genelde ben lol yazmanızı öneririm ama lol bir bölümü sunmazsa o bölümü çekemezsiniz.LoL çoğumuzunda bildiği gibi en iyi dizi releaserlarından biridir.Çoklu releaserlar kullanabilirsiniz,onu sonlara doğru anlatacağım. - Search'e tıkladığımızda aşağıdaki sonuçları göreceğiz.RSS işareti yanında "Search-Based RSS Feed"e sağ tıklayıp Copy Shortcut'a (Kısayolu kopyala) tıklayın. Ya da benim gibi firefox kullanıyorsanız "Copy Link Location"ı tıklayın. Yapamazsanız bir kere tıklayın ve açılan sayfayı adres satırından kopyalayın. Bundan sonrası utorrent'te devam ediyor. ![]() Utorrent Ayarları: Options-->RSS'i seçin (ya da kısayolu CTRL+R) RSS adresimizi aldıktan sonra Feeds kısmına gelelim ve Add diyerek adresimizi ekleyelim. ![]() Adresi ekledikten sonra Releases kısmına gelin. Bulduğu sonuçlar karşımıza çıkıyor. farkındaysanız ”File name” altındaki isimler de LOL] vs. yazarsa.Bu releaser’ın adıdır. Utorrent'in dosyayı otomatik çekebilmesi için bu bölümleri Favorites'a ekleyip ayarlarını yapmalısınız. Bunu iki şekilde yapabilirsiniz: ya manuel olarak elinizle teker teker favorites bölümünde Add'e tıklayarak ve ayrıntıları teker teker yazıp gireceksiniz, ya da daha kolay yolu releases kısmından istediğiniz filmin herhangi bir bölümüne sağ tıklayıp "add to favorites" diyeceksiniz. ![]() ![]() Bundan sonra yapacağınız her ayar download'u eklemeden önce programın hangi dosyayı çekeceğini belirlenmesi için çok kritik ve önemli. Manuel olarak Favorites altındaki Add butonuna tıklayarak yapmanızı önermiyorum. Releases kısmından çekmek istediğiniz herhangi bir bölümün üstüne sağ tıklayıp "Add to favorites" diyerek yapmak daha kolay ve sağlam olur. Open derseniz doğrudan çekmeye başlar 5-10 saniye sonra.Favorites’e ekledikten sonra yapmanız gereken Save in kısmını belirlemeniz ve Episode Number yazısının solundaki kutucuğu seçip,istediğiniz bölümleri yazmanız.Bu kadarı yeterli,diğer kısımlar kişiye göre değişebilir.Manuel olarak girmediğimiz için en kolay yöntem budur.Prison Break’in ilk sezonu 22 bölümdür.(Prison Break bölüm Listesi)Ben 14. bölümden itibaren çektiğim için 1x14-22 yaptım ama siz baştan çekicekseniz örnek olarak 1x01-22 yapmalısınız.Label kısmında da kendi label'ım yazıyor siz onu boş bırakabilirsiniz.Otomatik download etmesi için en son hali budur. ![]() Son olarak ilk başta bahsettiğim gibi bazen farklı durumlar oluşabilir.Mesela Releases kısmında sadece bir relaser değilde bazen iki releaser olabilir,bi hafta bi releaser sunarken diğer hafta diğer releaser sunabilir.Bunu da otomatiğe bağlamanın en iyi yolu,herhangi bir releaser’a sağ tıklayıp favorites’e ekledikten sonra diğer releaser’ın adını da o eklediğiniz favorites içindeki filter kısmına eklemelisiniz.Bunun için mesela bir örnek vereyim Releases kısmına baktığımda diyelimki Prison Break’i bi LOL sunmuş bir de XOR sunmuş,Releases bölümünde diyelimki aynen şöyle gösteriyor Prison Break - LOL] 1x20 Prison Break - XOR] 1x19 Yani bu durumda 19. bölümü xor sunmuş,20’yi lol,21’i de belki XOR sunacak tekrardan bu yüzden bu işi sağlama almak için.Filter kısmına aynen şunu yazıyorsunuz *Prison Break - LOL]*|* Prison Break - XOR]* Bu durumda her iki releaser’ı da çeker. Favorites Ayarlarındaki Özelliklerin Açıklamaları: Filter: Download'un kesin olması için dosyanın tam adı yazılmalıdır, zaten releases kısmından add to favorites derseniz kendisi otomatik ekliyor. Not: Bu bölüm torrent adlarında istenmeyen kelimler varsa çekilmemesi içindir. Save in: Utorrent'in varsayılan yeri dışında başka yere kaydetmek isterseniz burayı kullanın. Feed: Hangi feed'e filter uygulanmasını istiyorsanız onu seçin. (Yukarıda kopyaladığınız adres olmalı. Zaten Releases kısmından add to favorites derseniz otomatik olarak adresi seçer) Quality: Releases kısmında hangi formatta ise onu seçeceğiniz yer burası. Bu da Releases kısmında belli ise otomatik eklenir. Episode number: Hangi bölümü istiyorsanız onu seçebilirsiniz.1x04-14 şeklinde kullanılmalıdır, yanlız sezon atlayabileceğini unutmayın, onun için 2. bir filtre eklemenizi öneririm. Mesela ben 1. sezonda 13. bölüm ile 22. bölüm arasındaki tüm bölümleri çekmesini istiyorum, bu durumda buraya 1x13-22 yazıyorum. Ben böyle yapmanızı öneririm, en sağlamı bu bence. Filter matches original name instead of decoded name: Episode bölümüne yazarak sonuç alamadıysanız bu kısmı seçip torrenti orjinal adıyla eşleştirip çekebilir.Releases kısmında bölüm adları ? şeklinde gözüküyorsa episode yazarsanız çekemez,bu durumlarda bu seçeneği kullanabilirsiniz. Smart Ep. Filter: Filter'daki ada göre ilk çıkan dosyayı çekiyor. Bunu da seçmeyin. Give download highest priority: Download eklendiği anda yüksek öncelikli olarak ayarlanır. Minimum Interval: Match always seçili olsun. Dosya rss'e eklendikten ne kadar sonra çekmek istediğinizi belirliyorsunuz. Label for new torrents: Label kullanıyorsanız hangi label ise onu seçin ya da kendiniz yazın, download eklediğinde otomatik label yaratsın Releases Kısmında Torrent adlarının yanındaki işaretler ne işe yarar? : Rss’e eklenen dosya 24 saatten eski : Download edilmiş ve History’e taşınmış.Not: "Smart Ep. Filter" ve "Filter matches original name instead of decoded name"i seçilirse Episode seçilmemelidir.Utorrent (Firon) böyle diyor... *Decode: Utorrent’in Releases kısmında torrent isimlerini ne olarak gördüğüdür. Gözümden kaçan bir yanlış olduysa kusuruma bakmayınız. Saygılar |
|
|
|
| perezi |
May 7 2006, 05:23:51 AM
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 530 Katılım: 25-May 04 Üye No.: 2,869 |
Emegine saglık cok güzel ve yararlı bir rehber oluşturmuşsun.
|
| vanhelsing |
May 7 2006, 05:59:21 AM
|
![]() The Witch King... Grup: Uzman İleti: 6,495 Katılım: 22-January 05 Üye No.: 22,762 |
Güzel döküman,tebrik ederim.
|
| ztrykopaa |
May 7 2006, 06:26:14 AM
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 910 Katılım: 14-December 05 Üye No.: 50,469 |
hakkaten cok tesekkur ederim cok guzel olmus
peki bunu mesela private bir trackerdada ayni mantik isliyor mu yani soyle: mesela torrentleechin rss feed var oradan releaselerden prison breakin bir bolumunu koysak gene episode sayilariyla oynayip yapabilirmiyiz? |
| zift007 |
May 7 2006, 09:05:08 AM
|
|
Divx Dizi Arşivcisi ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 415 Katılım: 12-January 05 Üye No.: 21,390 |
Bende çok merak ediyordumki sitede arama yapıp nedir bu diye başlayan her başlığı inceliyordum..
artık elimizde kullanma klavuzumuz var eline emeğine sağlık hocam.. çok güzel bir döküman olmuş.. |
| soak |
May 7 2006, 09:06:38 AM
|
![]() Member ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 113 Katılım: 12-May 04 Üye No.: 2,252 |
Tabikide ama private trackerlarda pek tavsiye etmiyorum rss'i,hele hele Tr şartlarındaki bir insanın ratio'sunu dengede tutması çok zorken(imkansız değil) en ufak bi yanlış sonunda,sabah kalktığınzda 0.1 ratio ile karşılaşmanıza bile neden olabilir.Zaten özellikle dizi konusunda public'ten çekmek en mantıklısı.Private trackerlarındaki rss'i sadece releases kısmında neler eklenmiş diye takip etmenizi öneririm,zaten hiç siteye girmeden direk ordan sağ tıklayıp open dedinizmi(ya da iki defa tıkladığınızda) rss içindeki passkey ile birlikte indirmeye başlar sorunsuz şekilde...Birde birçok private siteden farkı var bu rehberdeki anlatımın,private trackerlarda tv bölümüne eklenen sunumları gösterir,ama pulic'te her program için ayrı ayrı rss linkleri sunulur.Mesela private'da isteseniz 1'den 20'ye kadar bölümleri çekemezsiniz normal olarak,ama public'te bu mümkün,ayrıca kontrol etmesi çok daha kolay.Birtek bitmetv'de kategoriler ayrı orda bütün bölümleri rss varsa çekebilirsiniz,tvtorrents'inde rss'i paralı zaten...(diğer siteleri de ben bilmiyorum)Torrentleech'ten indirebilmeniz için sağlam bi filter eklemeniz lazım ki yine de tavsiye etmem.Utorrent'in decode edemediği bir sunum var mesela,adam tarihi yazmış torrent adına ama bölüm belli değil,episode yazmayıp "filter matches... " ile smart ep. filter'ı seçmeniz gerek işiniz şansa kalmış demektir.Utorrent orjinal adıyla karşılaştırıp eklemeye çalışacakki ben bu seçeneği de pek mantıklı bulmuyorum.Çünkü TL'deki sunum ismi standart'ın dışında.Bu yüzden decode edilemiyor zaten.Mesela "Carson Daily 05 06 06 PDTV XviD-UMD" adlı sunum da sen bölüm yerine tarih yazarsan o rss şaşar...Aynı şey düzenli her hafta çekiceğiniz dizide de olabilir.Birde zaten TL'de rss bölümünde adamlar açıklamış,kesin olması için kategorileri filter'ınıza ekleyin diye.Bence hazır düzenli sunumu ve ratio derdi yokken public'i tercih etmenizi öneririm.Sadece public'ten avantajı daha hızlı sunum olur o kadar.
Bu ileti soak tarafından May 7 2006, 09:09:05 AM yeniden düzenlenmiştir. |
| mhalankue |
May 7 2006, 07:33:34 PM
|
|
Advanced Member Grup: Etkin Üye İleti: 538 Katılım: 13-April 06 Üye No.: 59,509 |
10 numara bir rehber olmuş.
|
| ice_berg |
May 12 2006, 02:51:13 AM
|
![]() As Cold As Hell ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 1,284 Katılım: 12-June 04 Üye No.: 3,687 |
Gercekten harika bir rehber olmus.uTorrent'i yeni kurdum.RSS'i gorunce acaba ne diye merak etmistim.Hic boyle bir sey olacagini tahmin edemezdim.
Bu ileti ice_berg tarafından May 12 2006, 02:52:09 AM yeniden düzenlenmiştir. |
| f@tih |
Sep 23 2006, 04:26:39 PM
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 965 Katılım: 28-August 04 Üye No.: 7,983 |
Eline,emeğine sağlık soak.
|
| MrMANYAK |
Sep 28 2006, 01:28:53 PM
|
|
Grup: Yeni Üye İleti: 8 Katılım: 18-December 05 Nereden: Izmir Üye No.: 51,687 |
Faydali ve cok gerekli dokuman. Ellerine Saglik
|
| siran |
Sep 29 2006, 02:04:52 PM
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 524 Katılım: 20-December 05 Nereden: VATAN TOPRAĞI Üye No.: 52,200 |
harika olmuş sağol dostum...
|
| enginsev |
Sep 30 2006, 08:20:22 AM
|
![]() thearsiv ![]() ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 551 Katılım: 27-June 04 Nereden: uTorrent Üye No.: 4,344 |
Http://tvrss.net/search/ rss icin baska site mevcutmudur acaba ?
|
| savatager |
Oct 4 2006, 12:04:47 AM
|
![]() Believe ![]() ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 691 Katılım: 7-November 04 Nereden: istanbul Üye No.: 12,797 |
An itibarıyla bu site çalışmıyor. http://www.torrentspy.com/search.asp?mode=advanced adresinde de RSS özelliği mevcut. Ayrıyeten RSS konusunda ingilizce açıklamayı buradan, şahsen anlaşılır bulduğum türkçe açıklamayı ise özel bir sitede(reklam olmasın ama) burayı tıklayarak okuyabilirsiniz. Bunların dışında, RSS Downloader sanırım torrent programlarıyla alakalı bir özellik. Azureus'ta bulamadım da... Döküman için çok teşekkürler... |
| Kid_A |
Oct 4 2006, 09:35:21 AM
|
![]() Master Grup: Etkin Üye İleti: 3,962 Katılım: 1-October 05 Üye No.: 32,086 |
Http://tvrss.net/search/
Bu adrese tıklayınca bende nedense Milli Eğitim Bakanlığı çıkıyor, o yüzden ayarları yapamıyorum. Peki bu işlemleri yaptıktan sonra, indirilmesini istediğim torrent sitesinden mi inecek dosya? Yani ben Torrent-Damage'den indirmek istiyorum, sabah o siteden bulup mu indirecek bu ayarları yaptığım takdirde? Düzeltme: Belirtilen siteye girebildim, başındaki "http" nin h'sini büyük harf yapmışsınız o yüzden giremedim. Bu ileti Kid_A tarafından Oct 4 2006, 09:54:25 AM yeniden düzenlenmiştir. |
| tevez |
Dec 20 2006, 08:43:35 PM
|
![]() Severek ayrılalım, aşka hasret kalalım..! ![]() ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 893 Katılım: 17-December 06 Nereden: İstanbul'un Fethinden Üye No.: 62,709 |
Ya bu olay BitComet'te olmuyor mu acaba?
|
![]() ![]() ![]() |
|
Basit Görünüm | Şuan: 6th September 2010 - 10:37:12 AM |