![]() |
Hoşgeldin Misafir ( Giriş )
Duyuru Yaparken ve Yardım İsterken Uymanız Gereken Bölüm Kuralları
• DivXPlanet hiç bir Modun destekliyicisi veya karşıtı değildir.
• Paylaşım için hangi yazılımı kullanacağı takdiri kullanıcıya aittir.
• www.emule-project.net tarafından yasaklanmış (ban) modların burada tartışılması yasaktır.
• www.emule-project.net tarafından yasaklanmış modları kullanıcıları nicklerinin başına [divxplanet]nick şeklinde ibareler ekleyemezler. Arkadaş slotu alamazlar.
• Bu oda üyelerin isteklerinin karşılanması amacıyla açılmıştır. Ancak hiçbir isteğin karşılanma mecburiyeti yoktur.
• İstekte bulunurken kullanacağınız dil ve üslûp, konu hakkında yapacağınız yorum, isteğinizin karşılık görmesini o denli kolaylaştıracaktır.
• Bu kurallara uygun olarak açılmamış başlıklar açıklama yapılmadan silinecektir.
DiVXPlanet Yönetimi
GENEL FORUM KURALLARI
![]() ![]() |
|
|
| Seize the Day |
Jun 22 2006, 11:31:30 PM
|
||||||||||||||||||||||||
|
Master Grup: Etkin Üye İleti: 5,290 Katılım: 15-July 05 Üye No.: 25,382 |
Keyifli paylaşımlar dilerim. carpe.diem. Bu ileti yoruk tarafından May 13 2008, 07:00:31 PM yeniden düzenlenmiştir. |
||||||||||||||||||||||||
|
|
|
| omeringen |
Jun 23 2006, 01:28:55 AM
|
|
¬_¬ ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 4,411 Katılım: 9-January 05 Nereden: eMule-project Üye No.: 20,913 |
yeni rehber güzel olmuş eline sağlık.
ben bu peerguardian olayına ısınamadım emulenin ipfilteri yetiyorda artıyor bana |
| zgrcck |
Jun 23 2006, 02:27:37 AM
|
![]() Master Grup: Etkin Üye İleti: 1,537 Katılım: 9-March 04 Üye No.: 286 |
Ne güzel 2'si 1 arada. (2in1
|
| vbalikci |
Jun 23 2006, 08:29:59 PM
|
|
Irk ayrımcılığından banlanmıştır! Grup: Banned İleti: 298 Katılım: 17-November 04 Üye No.: 13,932 |
Öncelikle bu güzel sunuma çok teşekkür ederim.
Bir kaç sorum olacaktı ama Öncelikle dünden beri E mule bağlantım 20-25 dakika da bir sıfırlanıyor. Düşüyor, server bağlantısı koptu yeniden bağlanıyor gibisinden bir şeyler söylüyor: Your 4650 port is not reachable. Please review your network config. Ben hiç port açmadan E-mule kullanıyorum 20-25 k arası indiriyorum. Bir diğer sorum port dediğiniz E-mule ayarlarına baktım sizin yazdığınız dışında şöyle bir durum var : TCP Port 4662 UDP Port 4672 bu normal mi, panik yapıp sağa sola koşmam gerekiyor mu |
| Seize the Day |
Jun 23 2006, 08:45:49 PM
|
|
4662 ve 4672 numaralı portlar eMule ile öntanımlı olarak gelen portlardır. Bu portların kullnımını rehberde de belirttiğim üzere önermiyorum. Bunun haricinde kalan portlar tercih edilmesini öneriyorum. Port açmadan eMule kullanmak performans kayıplarına sebebiyet verir.
|
| vbalikci |
Jun 24 2006, 02:03:31 AM
|
|
Irk ayrımcılığından banlanmıştır! Grup: Banned İleti: 298 Katılım: 17-November 04 Üye No.: 13,932 |
carpe.diem çok ama çok teşekkür ederim. Dediklerini uygulayacağım.
|
| omeringen |
Jul 12 2006, 10:12:08 PM
|
|
¬_¬ ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 4,411 Katılım: 9-January 05 Nereden: eMule-project Üye No.: 20,913 |
değişik bir soru sorayım...
paylaşımlı bir bağlantım olduğu için eşşeği bazan limitlemek sorunda kalıyorum.çalışma mantığı çok küçük zamanlarda bağlantıyı kesip açma diye biliorum. asıl sorum mesela atıyorum 26 ile dosya çekerken birden 15 e limitliyorum bu sırada indirdiğim dosyalarda bir bozulma meydana gelmesi mümkünmüdür.hash kontrolu falan war büyük ihtimal ile gelmez ancak yinede sorayım dedim unutmadan bir de limiti kaldırdığımız zaman aşırı bir biçimde hız artıyor bunun asıl sebebi nedir tamamen durdulan downloadlardan sonra bile dakikalarca hız 25 lerde seyretmekde ki ilk limiti kaldırınca bu 60-70 oluyor Bu ileti erdem444 tarafından Jul 12 2006, 10:13:23 PM yeniden düzenlenmiştir. |
| Seize the Day |
Jul 12 2006, 10:23:49 PM
|
|
Hayır, indirdiğiniz dosyalarda bozulma meydana gelmez tabi, sabit diskte bir problem/yazım hatası yoksa ve sağlıklı çalışan bir sisteminiz varsa.
Sıra beklediğiniz dosyaları duraklat kipine alıyorsanız ve kısa süre sonra tekrar aktive ediyorsanız ayrıca *dosyaları duraklat kipinde indirmeyi dene* ayarı aktifse bu durum oluşabilir. Ya da indirilen dosyalar gönderme hızı yüksek birilerinin yayım modunda ise aktive ettiğiniz an kullanıcı size hızla göndermeye başlayabilir. İki istemci arasında veri alış verişini belirleyen pek çok faktör vardır, indirme gönderme değiştiricisi, paylaşılan dosyayanın paylaşım modu, karşı istemcinin gönderme hızı ve sizin indirme hızınız gibi. eMule indirme ek yük verilerini hesaplayacak ve dosyayı aktive ettiğinizde bu ek yükler ve karşı ve sizin istemcinizdeki yukarıda bahsettiğim durumlar ile birlikte anlık olarak hesaplama hataları doğar fakat, bir kaç saniye sonrasında düzeltilecektir. erdem444, lütfen iletilerinizde noktalama işaretlerinin kullanımına, büyük/küçük harf kullanımına biraz daha dikkat edin. |
| omeringen |
Jul 12 2006, 10:54:06 PM
|
|
noktalamalara dikkat ederimde anlıyorsunuz sonuçda elimden geleni yaparım
yani ben mesajınızdan "kafası karışmak" olayını anlıyorum başka bir sorumda şu"azami yarı açık bağlantı sayısı" bunun xp deki tcp sınırını LvLlord vs.. patch ler ile arttırılması gerçekden yarar sağlamıyormu?dosyaya çift tıklayıp ayrıntılara bakdığım zaman bağlanıyor denen kullanıcılar baya bir fazla bu biz kazanç değilmidir yada neden önermiyorsunuz ben bir zararını da göremedim zamanında gökhan ile bu konuda bir tartışma ortamı olmuşdu ki ben faydasını görüyorum. şimdi 256 bağlantın ile ne kazanmaya çalışmak istiyorsun diyebilirsiniz ancak bu zaten sadece dosya için kullanıcı ararken yada sıra alırken yani sorgulamalar yapılırken fayda getirecek. şimdi ben buraya not aldığım şeyleri aynen kopyalim inşallah mesajımı falan silmezsiniz (gökhandan alıntı) windows xp sp2 öncesi tüm işletim sistemlerinde max tcp/ip değeri 32bit sınırı yani 16 milyon küsür şeklindeydi. overflov olayı kullanılarak sisteme zarar verme durumu karşısında sp2 güncellemesi ile çalışma mantığı değiştirildi. sp2 nin bir çok güvenlik açığını kapattığının söylenmesi bu yüzdendir. open connections ayarınız 2000 de olsa 50 de olsa durum değişmez. 50 ile kendi bazı uygulamalrınıza sınır getirmiş olursunuz o kadar. çok az olması ise (default 10) emule türü uygulamalarda performans düşüşü getirir. dışarıdan gelen atakların bilgisayarınızca kabul edilmedikçe anlamı yoktur ve zararsızdır. ancak ilgili portunuz tüm isteklere cevap verecek şekilde ayarlanmış ise saldırı başarılı olur. spesifik bir portun açılmış olması bile atakların başarılı olacağı anlamına gelmez. çünkü o portu açarken hangi uygulamanın cevap vereceğini de biz belirlemekteyiz. bunun en güzel örneği norton antivirus 2005 yüklü bir makinada emule çalıştırdığınız anda size bir pencere getirip izin verip vermek istemediğinizi sormasıdır. burada emule.exe'nin hangi portu kullanmak istediğini bile sormaktadır. çünkü paket isteği belli bir adresten belli bir uygulamaya gelmektedir. bunun dışındaki tüm istekler reddedilecektir. bu yüzden firewall ve antivirüs kullanmaktayız. xp firewall veya herhangi başka bir firewall tek taraflı geçirgendir tanınmayan istekler işleme konulmadan "drop" edilir(işlenmez).aksi olsaydı internete bağlanan her makina birkaç saat içinde worm işgaline uğrardı. çünkü xp servisleri arasında da spesifik port kullananlar var ve herkes tarafından bilinmekte. bunlardan kolaylıkla sisteminize girilebilirdi ama girilemez. sadece bilinen bir program veya dll açığı tesbit edilmişse bu mümkün olur. emule için bir port açtığınızda (örneğin tcp 1000) bu portu tüm dünyaya açmış olmazsınız sadece emule protokolü için açıktır ve gelen paketler emule tarafından işlenebilir. oradan kaçıp da başka bir yerde işlem yapamaz. ancak ve ancak kullandığınız emule versiyonunda güvenlik açığı veya hatalı kod varsa mümkün olur (örnek emule 30a). bu patch teknik bir limiti ortadan kaldırmaktadır ve uygulanması şarttır. kullandığınız modun ne olduğu önemli değildir. çünkü neticede "tcpip.sys" dosyasındaki limit tüm programlar ve işletim sisteminin tamamı için geçerlidir. "10" limti ile de hızlı download mümkün. ancak hızlı upload yapanlara denk geldiğinizde olabilir. açıldığı andan sonraki hızlanma için bekleme süresi de bu patch ile değişir. neden patch yapmalıyız? emule aynı anda pek çok kişiye sorgu gönderen bir programdır. çalışma mantığı buna ihtiyaç duyar. bir istyemciye kontak kurmak için ayrılan zaman içinde bağlantı gerçekleşmezse , başarısız olmuş sayılır ve o bağlantıdan vazgeçilir. upload yapma sırası gelmiş istemcileri bu limit yüzünden kaçırırsınız. Bu ileti erdem444 tarafından Jul 12 2006, 10:57:34 PM yeniden düzenlenmiştir. |
| Seize the Day |
Jul 12 2006, 11:19:42 PM
|
|
o Max. Half Open Connections
This setting became necessary with the connection throttling of Windows XP SP2. This update in XP will only allow 10 half open connections and then starts parking further connections in a queue which is only slowly processed. This leads to timeout and other undesired effects in eMule. If eMule is running on XP SP2 do not set this value any higher than 9. Although there are patches to increase this hardcoded value in XP, it is not recommended to patch such critical parts in Windows. The only effect this setting does have is that eMule acquires sources a bit slower right after startup. This will subside after the sources have been found. In other operating systems like Windows 2000 or the obsolete Windows 95/ME set this value to 50. Alıntı: http://emule-project.net/home/perl/help.cg...mp;topic_id=120 Kısacası şu, yarı açık bağlantı sayısını yükseltmek, eMule hemen açıkdıktan sonraki süreçte kaynak sorgularının biraz hızlanmasına olanak sağlar. Kaynaklar bulunduktan sonra bir önemi kalmaz. Deneyerek gözlemleyebilirsiniz, bir getirisi yoktur. |
| omeringen |
Jul 12 2006, 11:23:34 PM
|
|
cfos olayı bana ters conexant çipli modemim war.
bilgiler için sağolasın Bu ileti erdem444 tarafından Jul 12 2006, 11:24:41 PM yeniden düzenlenmiştir. |
| Seize the Day |
Jul 12 2006, 11:27:03 PM
|
|
|
| omeringen |
Jul 12 2006, 11:30:21 PM
|
|
3,0 dan bariz verim aldım diyen sadece lux aeterna yı gördüm ancak o zaten eski sürümlerde de verim alıyormuş yani bir yenilik yok onun için...
format zamanım yaklaşmaya başladı cuma günü cfos u kurup rapor vereceğim |
| Seize the Day |
Jul 12 2006, 11:33:16 PM
|
|
''Conexant çipli modeme sahip olup da, 3.0'dan verim aldım diyen bir tek lux aeterna'yı gördüm'' şeklinde düzeltelim.
|
| S][N@N |
Jul 20 2006, 03:12:52 PM
|
![]() Bt Sever ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 152 Katılım: 16-October 05 Nereden: 59850 Üye No.: 34,816 |
Benim katır arama yapmıyor neden olabilir acaba yardımcı olabilirseniz sevinirim.
|
![]() ![]() |
|
Basit Görünüm | Şuan: 6th September 2010 - 09:51:44 AM |