left DivX Sinema Forum logo_right

Hoşgeldin Misafir ( Giriş )

Sinema Filmleri

"DivX Ultra" destekleyen DivX playerlar için altyazı.

3 Sayfa V  1 2 3 >  
Konuya Cevap EkleYeni Konu Baslat
left > "DivX Ultra" destekleyen DivX playerlar için altyazı., İstediğiniz boyutta ve yerde, 3 adımda, 5 dakikada. seperator Ayarlar V right
SilverShadow
mesaj Sep 16 2006, 06:16:13 AM
İleti #1

Злая Игра
Group Icon

Grup: Uzman
Nereden: Made in DP
Üye No.: 592

Kharia arkadaşımızın açtığı yoldan devam ediyorum. Kendisine ve TheThief'e emeklerinden dolayı teşekkür ederim.

ÖNCELİKLE DİKKAT EDİLECEKLER

1) DivX oynatıcınızın DivX Ultra sertifikası olması gerekiyor yani menülü ve alt yazılı, .divx uzantılı dosyaları oynatabilmesi gerekli. Eğer bu özelliği yoksa takip etmeniz gereken başlık:
http://forum.divxplanet.com/index.php?showtopic=63654

2) Elinizde filminize senkronlu bir adet .srt uzantılı altyazı olması lazım.
Altyazı içeriği bu şekilde ve uzantısı .srt olmalı:
1
00:01:19,454 --> 00:01:20,831
Git başımdan.

2
00:01:32,050 --> 00:01:34,344
Sorun yok,
seni küçük deli.

İŞLEMLER:

1) AviSub Programını indirin. [TIKLAYIN]
Download linki sayfanın en altında. "Direct Download" yazan yere basmanız yeterli.

2) Programı açın ve 1 numaralı kırmızı kutuda gösterdiğim yerden filminizi seçin. 2 numaralı kırmızı kutuda gösterdiğim yerden altyazınızı seçin.
"Font Charset" kısmını TURKISH,
"Language" kısmını "tr TURKISH",
"Font Size" kısmını 20,
"Offset" değerlerini de 10'a -4 yapın. Yatay olan değerle oynayarak altyazıyı siyah banta çekebilirsiniz. 10 olarak ayarlayınca tam siyah bant üzerinde oluyor. Biraz daha yukarı almak isterseniz 15 gibi değerlere çıkın.
3) "Generate Subbed Avi" yazan yere bastığınız anda AviSub programı filminizin bulunduğu klasöre içine altyazı yerleştirilmiş .divx uzantılı yeni filmi ekler. Bu işlem toplam 5 dakika alıyor ve filmin çözünürlük değerleri ve diğer özellikleri ile oynamadan yapılıyor.

Yüklenmiş Resim

FAYDALI BİLGİLER:

1) .divx uzantılı dosyanın adını istediğiniz gibi değiştirip CD'ye çekebilirsiniz artık. İçerisine başka bir şey atmaya gerek yok. Örnek: Matrix.divx gibi, bu dosya içerisinde altyazıyı da barındırmakta.
2) Programın sağ üstünde "Delete Temp Files" yazıyor, burayı işaretlerseniz oluşuturulan geçici dosyalar, işlemler bittikten sonra silinir.
3) Birden fazla altyazı eklemek isterseniz, "Subtitle 2" ve "Subtitle 3" seçeneklerini kullanabilirsiniz. Yapılması gereken her yeni altyazı dilinde, "Language" ve "Font Charset" bölümlerinden eklediğiniz altyazı dilini seçmeyi unutmamak. Diğer ayarlar aynı.
4) Film klasörünüze ayrıca bir adet "bmptosubx.log" adlı dosya atacak bunu silebilirsiniz, CD'ye atmanıza gerek yok sadece .divx uzantılı dosyayı CD'ye atmanız yeterli.
5) Program .divx uzantılı filmi oluştururken durmuş ya da kitlenmiş gibi olursa merak etmeyin birazdan kendine gelip işlemi bitirir. Sadece biraz zaman verin kendisine.

İyi seyirler.

SilverShadow

User is offlineProfiline GitÖM
Go to the top of the page
+Quote Post
yoruk
mesaj Sep 16 2006, 09:55:59 AM
İleti #2

Master
Group Icon

Grup: Admin
Nereden: Yerin dibi
Üye No.: 1,352

Teşekkürler sevgili @SilverShadow, gözönünde durması daha iyi olacak gibi. Başlığı sabitliyorum.
Sevgiler, flowers.gif
+Quote Post
rado
mesaj Sep 16 2006, 10:52:17 AM
İleti #3

Member
**

Grup: Üyeler
Üye No.: 25,897

çok teşekkürler.bir deneme yaptım hemen,dediğiniz gibi divx uzantılı bir dosya oluştu ancak bs playerla açtığımda altyazılar çıkmadı,sadece filmi oynattı.bu normal mi?divx playerda akşam deneyebilrim umarım açar.tekrar teşekkürler...
+Quote Post
TheThief
mesaj Sep 16 2006, 11:32:51 AM
İleti #4

Member
Group Icon

Grup: Etkin Üye
Nereden: İstanbul
Üye No.: 18,330

Güzel bir rehber olmuş, teşekkürler SilverShadow. Kullandığım cihaz "Divx 6" yı destekliyor. Ve .divx uzantılı dosyaları açabiliyorum. Gerçekten kendi içinde barındırdığı 3 farklı altyazı ve 3 farklı dublaj özelliği müthiş bir şey. Filmi izlerken realtime olarak her birine geçiş yapılabiliyor. Sadece MENÜ'yü açamadı playerım. Ama bu rehberle kendi .divx lerimizi hazırlayabilecek olmamız çok güzel bir haber. Tekrar teşekkürler.

Buraya örnek bir menülü 3 farklı dublajlı ve 3 farklı altyazılı divx 6 dosyası koyuyorum. Player'ınızın oynatıp oynatmadığını denemeniz için.
LastManStanding Divx 6

- Player = LG DV8761EM
- Divx6 video is read = YES
- Audio : tracks are read = YES
- Subtiltes : subtitles are read = YES
- .divx extension is recognized = YES
- Divx menu is read = NO
+Quote Post
ender
mesaj Sep 16 2006, 11:49:00 AM
İleti #5

-PCAD_ORCAD-

Nereden: Ankara
Üye No.: 5,116

Vestel 4500 için palet ayarlarınde deneme yapan oldumu acaba... bildigim ve denedigim kadari ile vestel 4500 divx6 oynatiyor...

Bu ileti ender tarafından Sep 16 2006, 12:04:13 PM yeniden düzenlenmiştir.
+Quote Post
SilverShadow
mesaj Sep 16 2006, 02:37:25 PM
İleti #6

Злая Игра
Group Icon

QUOTE(rado @ Sep 16 2006, 11:52:17 AM) *

çok teşekkürler.bir deneme yaptım hemen,dediğiniz gibi divx uzantılı bir dosya oluştu ancak bs playerla açtığımda altyazılar çıkmadı,sadece filmi oynattı.bu normal mi?divx playerda akşam deneyebilrim umarım açar.tekrar teşekkürler...

Bu dosyaların "BS Player" ya da "Media Player" tarafından sadece görüntü ve ses olarak oynatması normal. Ama divx 6 destekleyen bir divx player ile denerseniz sorun olmayacaktır. Ben yüklemiyorum ama belki DivX 6 codec'inin yanında gelen player altyazı ile oynatıyordur.

QUOTE(ender @ Sep 16 2006, 12:49:00 PM) *

Vestel 4500 için palet ayarlarınde deneme yapan oldumu acaba... bildigim ve denedigim kadari ile vestel 4500 divx6 oynatiyor...

Bu bölümde palet ayarı yapmıyoruz, diğer başlığa da mesaj atmışsınız. Bence orada palet ayarı yapmadan bir deneyin çalışması lazım. Bu işler için yeniden yazılabilir bir DVD ya da CD tavsiye ederim.
+Quote Post
Kharia
mesaj Sep 16 2006, 06:58:02 PM
İleti #7

Member
**

Üye No.: 3,436

Bu rehberi DP kullanıcılarına sunduğun için ben teşekkür ederim sevgili SilverShadow. Ben de bu yöntemi kullanmak isterdim fakat ne yazık ki Voxline bu tür taşıyıcılarda sadece videoyu açıyor. Altyazı, menü gibi şeyleri kullanamıyorsunuz.

Bunun yanında tam olarak emin olmamakla beraber Divx.com'un kendi DivX oynatıcısı bu tür özellikleri destekliyor diye biliyorum. Bilgisayarında sonuçları görmek isteyenler bu programı deneyebilirler fakat dediğim gibi emin değilim.

+Quote Post
SilverShadow
mesaj Sep 16 2006, 08:03:06 PM
İleti #8

Злая Игра
Group Icon

QUOTE(Kharia @ Sep 16 2006, 07:58:02 PM) *

Bu rehberi DP kullanıcılarına sunduğun için ben teşekkür ederim sevgili SilverShadow. Ben de bu yöntemi kullanmak isterdim fakat ne yazık ki Voxline bu tür taşıyıcılarda sadece videoyu açıyor. Altyazı, menü gibi şeyleri kullanamıyorsunuz.

Bunun yanında tam olarak emin olmamakla beraber Divx.com'un kendi DivX oynatıcısı bu tür özellikleri destekliyor diye biliyorum. Bilgisayarında sonuçları görmek isteyenler bu programı deneyebilirler fakat dediğim gibi emin değilim.

Ben indirdim soran olunca, DivX 6.3 Bundle ile gelem DivX Player altyazıları gösteriyor ama biz TV'de seyretmek için ayarladığımız için küçük oluyor altyazıları. Ayrıca TV için 3 altyazı birden ekledim bir filme gayet başırılı şekilde geçiş yapabildi.

Dr.DivX 2.0 indirip onu da inceledim fakat o DVD'den DivX yaparken çok işe yarımasına rağmen DivX'ten altyazılı DivX üretirken kullanılamıyor sadece .vob dosylarından altyazı alıyor. Bir adet .srt altyazıyı .sup'a (DVD Altyazısı) çevirdim ama gene de alamadı.
+Quote Post
SunGod
mesaj Sep 23 2006, 09:45:21 PM
İleti #9

I have watched presidents die
Group Icon

Grup: Altyazı Düzenleme
Üye No.: 571

TheThief'in verdiği linkteki dosyayı indirip cdrw'ye tek dosya olarak
yazdım ve biraz önce Voxline'da denedim. Menü vs.. varmıydı göremedim
ama kumandadan "subt" ve "audio" tuşlarına basarak 3 adet ses ve 3 adet altyazı arasında geçiş yapabildim.

Voxline çalıştırdı kısaca ama eğer menü varsa onu göstermedi.
Hazır olarak bulabileceğim, başka örnek dosyalar var mıdır?

edit:
belirtmeyi unuttuğum tek sorun ise --belki tvden olabilir--
videoyu başlatınca, NTSC olarak algılıyor ve siyah/beyaz gösteriyor.
Sanırım tvden.

Bu ileti SunGod tarafından Sep 23 2006, 09:48:09 PM yeniden düzenlenmiştir.
+Quote Post
Kharia
mesaj Sep 24 2006, 12:16:04 AM
İleti #10

Member
**

Voxline altyazıları çalıştırdı mı? Allah Allah. Ben DivX Test CD'si ile denemelerimde çalıştıramamıştım. Bir daha deneyeyim. Dublajlar arasında geçiş yapmıştım fakat altyazılar değişmemişti.

Düzenleme: Sonuç aynı. Subt tuşuna bastığımda yukarda altyazılar arasında geçiş yapıldığını görüyorum ama ekranda herhangi bir altyazı yok.

Sevgili SunGod;

Herhangi bir ayar değişikliği yaptın mı cihazında? Bir de kaçıncı yazılımı kullandığını öğrenebilir miyim?

Bu ileti Kharia tarafından Sep 24 2006, 12:23:58 AM yeniden düzenlenmiştir.
+Quote Post
SunGod
mesaj Sep 24 2006, 12:30:29 AM
İleti #11

I have watched presidents die
Group Icon

Grup: Altyazı Düzenleme
Üye No.: 571

Altyazılar çıktı. default ingilizce.
Ttuşa vs.. basmadan direk ing. çıktı.

Diğer 2 dili anlamadım. ama gösteriyor.
Font biraz büyük ve gölgeli.
Sola yapışık. 2-3 satırlı yazılarda var.
Satırların arasını geniş tutmuşlar.
2-3 satır olunca ekranda fazla yer kaplıyor.

Edit:
Orijinal 4. güncelleme yüklü sadece. farklı birşey yok.
altyazı değiştirikten, 4-5 saniye sonra yeni altyazı ekrana geliyor.

Cd'yi 4-5 defa çıkarıp tekrar denedim.
Bende çalışmasına şaşırdım. smile.gif

Bu ileti SunGod tarafından Sep 24 2006, 12:31:10 AM yeniden düzenlenmiştir.
+Quote Post
Kharia
mesaj Sep 24 2006, 12:48:13 AM
İleti #12

Member
**

Nedense bende çıkmıyor. Yalnız ben TheThief'in verdiği dosya ile değil bendeki DivXTest CD'sindeki test ile deniyorum. Yarın bir de onu denerim. Sorun dosyada sanırım.
+Quote Post
holiday
mesaj Oct 22 2006, 12:34:40 AM
İleti #13

sade üye
**

Nereden: kocaeli
Üye No.: 15,774

Ben de aşağıdaki gibi bir arıza veriyor. Niye acaba? 3 adet film denedim hepsinde aynı şeyi yaptı

forum resmi
+Quote Post
holiday
mesaj Oct 27 2006, 02:51:52 PM
İleti #14

sade üye
**

Nereden: kocaeli
Üye No.: 15,774

Herhangi bir fikri olan....???
+Quote Post
SilverShadow
mesaj Oct 27 2006, 04:07:04 PM
İleti #15

Злая Игра
Group Icon

Sisteminizde DivX 6 Pro. yüklü mü? Codec pack kullanıyor iseniz sadece decoder olarak DivX 6 yüklemiş olabilir. Bu programın çalışması için sisteminizde DivX 6 Encoder yüklü olması lazım.
+Quote Post
3 Sayfa V  1 2 3 >
Konuya Cevap EkleYeni Konu Baslat
1 kullanıcı bu başlığı okuyor (1 Misafir ve 0 Gizli Kullanıcı)
0 Üye:

rss Basit Görünüm Şuan: 2nd September 2010 - 07:06:39 PM