left DivX Sinema Forum logo_right

Hoşgeldin Misafir ( Giriş )

Sinema Filmleri

fjallraven'den Tv Rip ve encoding rehberi

4 Sayfa V  1 2 3 > »   
Konuya Cevap EkleYeni Konu Baslat
left > fjallraven'den Tv Rip ve encoding rehberi, bol resimli... seperator Ayarlar V right
fjallraven
mesaj Nov 27 2006, 09:17:03 PM
İleti #1

Deneyimli Güzellik Avcısı
Group Icon

Grup: Çevirmen
Nereden: İstanbul
Üye No.: 971

Tv Rip ve encoding konusunda 3 temel aşamalı küçük bir rehber....

1. aşama : capture işlemi - (eğer dvd recorderimiz varsa rip işlemi)
2. aşama : ham dosyayı düzenleme işlemi
3. aşama : düzenlenmiş dosyayı encode etme işlemi

ilk aşamadan bile önce küçük bir kontrol yaparak çalışma ortamımızı yapacağımız işe hazırlamalıyız...
a. güncel sistemlerde varsayılan olarak ayarlansa da, her neme lazım diyerek sabit diskimizin DMA modunun etkinleştirildiğinden mutlaka emin olalım...
b. işlemlerin yapılacağı sabit diskin ya da partisyonunun NTFS dosya sistemiyle formatlandığından mutlaka emin olalım...
c. mümkün olduğunca boş yer olması da, herhangi bir aşamada yaptığımız hatalardan geri dönmemizi sağlar...

1. aşama : artık günümüzde piyasada satılan tüm analog ya da digital tv kartlarında bir "Quality" bölmesi ve burada pek çok seçenek içinde "PAL DVD" profili de var...
aşağıda, fikir vermesi açısından kendim kullandığım Compro Tv kartımın recording sekmesindeki seçeneklerin resmini koyuyorum...

forum resmi

istediğiniz tv programının kaydını bu "PAL DVD" profilini tıklayarak yapın...

kaydınızı dvd recorder ile yaptıysanız, kaydedilen diski pc'nizin dvd rom sürücüsüne koyun... dvd diskinizin VIDEO_TS kalsörüne bakmak istediğinizde şuna benzer bir görüntü olacak...

forum resmi

bu dvd ağacını sabit diske en sağlıklı şekilde aktarmak için onu "ripleme"lisiniz...

bu konuda iki temel program var: SmartRipper, ve DVD Decrypter...

SmartRipper kullanacaksanız, ayarlar (settings) sekmesinde alttaki resimde işaretlediğim gibi "File - Splitting" bölmesinde max-filesize'ı tikledim ve alttaki "max-filesize" bölmesinde boyut için 6000 mb'a getirdim.. burada önemli olan, boyut 4700 mb altında olmasın...

forum resmi

DVD Decrypter kullanacaksanız, orada da aynı şekilde, Settings'de, IFO Mode sekmesinde, Options bölmesindeki düşer seçenek menüsünden "None"yi seçmelisiniz...

forum resmi

şimdi... bu ripleme araçlarından herhangi biriyle kayıtlı dvd'nizi, sanki mağazadan satın alınmış normal bir DVD film gibi sabitdiskinizdeki belirlediğiniz bir klasör içine ripleyin...

ripleme işinden sonra, sabitdsiskinizdeki klasörde şöyle bir durum göreceksiniz...

forum resmi

her ihtimale karşın dosyanızda bir sorun var mı diye kontrol edin...
harhangi bir şey yoksa, bu ilk aşama başarıyla bitti...

----------------------------

2. aşama : ham dosyayı düzenleme işlemi

tv'den yapılan kayıtlarda bol bol reklamlar olacağı için ve bunları da kayıt sırasında sürekli tv başında durup pause fonksiyonuyla engellemek gereksiz angarya olacağı için, en doğru iş kayıtlarımızı reklamlarıyla birlikte yapmak, ve sonra bir video dosyası kesebilen bir programla bunlardan tümüyle ve kolayca kurtulmak olur...

yukarıda söylediğim şekilde "PAL DVD" olarak yaptıysanız kaydınızı, ya da recorder'ınızdan riplediyseniz sabit diskinize, sonuç ham dosyanızın uzantısı ister .vob, ister .mpg olsun, temelde o bir mpeg-2 dosyasıdır ve mpeg-2 dosyalarını kesebilen çeşitli programlar var nette...

aşağıda, bolca resimle, mpeg-2 dosyalarını lineer ve epeyce hızlı ve hassas olarak kesebilen VideoReDo programının nasıl kullanıldığını anlattım...

programı çalıştırıp, varsayılan olarak program başlangıçta (bazı ayar değişiklerinden korunmak için) birkaç soru sorarak açılıyor, hepsine o.k. diyerek programı başlatın ve "File" menüsünden mpeg2 formatındaki filmi bulup "Open (Aç)"ı tıklayarak açın...
program, varsayılan olarak sadece .mpg uzantılarını gördüğünden klasörünüzdeki dosya .vob uzantılıysa klasörde hiçbir şey görmeyeceksiniz... bu durumda alttaki "Dosya türleri" seçeneğinden "DVD VOB Files"ı seçin... dosya görünecek...

forum resmi

şimdi resimlere geçelim, ve dosyamız için konu mankeni film olan "Yağmur Zamanı" dizisinin bir bölümünü kullanarak reklamları kesme işlemini yapmayı görelim...

resim:1
ister Shift+Sağ ok tuşunu basılı tutarak, ister okla gösterdiğim kaydırma çubuğu üzerindeki işaretleyiciyi farenin okuyla (sol tuş basılıyken) tutup çekerek filmdeki reklam başlama yerini kabaca bulmaya çalışın...

forum resmi

resim: 2 ve 3
reklam başlama konumunu kabaca belirledikten sonra, ileri gitmek için sağ ok, geri gitmek için sol ok tuşuna tek tek basarak en hassas biçimde reklam başlama karesini kesinkes bulun... aşağıdaki iki resim arasında sadece bir tek sağ ok tıklaması var, yani video görüntüsünde resim 2 varken tek bir sağ ok tıklamasıyla resim 3'e, aynı şekilde video görüntüsünde resim 3 görülüyorsa tek bir sol ok tıklamasıyla resim 2'ye geçiliyor, bu da gösteriyor ki tam sahne değişimi anı tespit edilmiş...

forum resmi

forum resmi

resim: 4
reklam başlangıç karesinden önceki (resim 2) kareyi tam olarak bulduktan sonra, o kareyi kesilecek parçanın başlangıç noktası olarak işaretlemek için ya klavyede F3 tuşuna basıyor, ya da kaydırma çubuğunun altındaki "Sel Start"a fareyle tıklıyoruz...
reklam bitişi için yukarda anlattıklarımı bir kez daha yaparak, bu kez de reklam bitişinin son karesinden sonraki kareye, ya klavyede F4 tuşuna basarak ya da kaydırma çubuğunun altındaki "Sel End" tuşuna fareyle tıklayarak kesilecek parçanın bitiş noktasını işaretliyoruz....ve son olarak, ya klavyedeki "Delete" tuşuna basarak, ya da program penceresinin dip kısmında bulunan "Cut Selection"a fareyle tıklıyoruz...ve seçilen bölümün pembemsi bir renk aldığını görüyorsak herşey yolunda demektir...

forum resmi

kaç tane bölüm varsa yukarıda söylenenleri yaparak film içindeki tüm reklam kuşakları için bu işlemleri tekrarlıyoruz, yani her başlangıç ve bitiş noktasını işaretledikten sonra klavyedeki "Delete" tuşuna basarak, ya da program penceresinin dip kısmında bulunan "Cut Selection"a fareyle tıklıyoruz, ve bu şekilde işimizi son aşamaya getiriyoruz...

resim: 5
bu resimde konu mankeni filmimizde üç kuşak bulduk ve kesmeye hazır duruma getirdik...
şimdi program penceremizin alt kısmında bulunan pembemsi "Save As..." tuşuna tıklayalım, açılan pencerede programın yeni dosya için atadığı adı göreceksiniz (video dosyanın adı 'video001' ise otomatik olarak 'video001 (01)' adını atayacak), ister bunu kullanın, ister başka bir ad girip ve herşeye o.k. deyip dosyayı kaydedin....

"Hızlı Kare Kopyalama (Fast Frame Copy)" yöntemiyle kaydedilen ve reklam kuşaklarından arınmış dosyamız kısa bir sürede hazır hale gelecek...

forum resmi

işlem bittiği anda, programın işlem sırasında nelerin, nasıl olduğunu bildiren bir pop-up mesaj kutusu fırlayacak... burada olası hataları ve nasıl onarıldığının bilgisini de edinebilirsiniz...

klasörde, kesilen reklamların süresine bağlı olarak ilk aşamadaki ham kayıt dosyanızdan daha düşük dosya boyutuna sahip bir .mpg uzantılı dosya göreceksiniz...
bu dosyayı da kontrol edin... herhangi bir sorun yoksa ikinci aşama da başarıyla bitti diyebiliriz...

3. aşama : düzenlenmiş dosyayı encode etme işlemi

bu son aşama hem en karmaşık, hem de en kişisel aşamadır...
yani, bu aşamada her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır...
mesela, bir arkadaşımız AutoGK'yi tek geçerken, ben AutoGK kullanmayı hakaret sayarım...encode işinde bir noktaya takılıp gelişmek istenmiyorsa AutoGK'yi bu kez ben tek geçerim smile.gif
tabii, bu işin şakası, AutoGK kolaylığıyla ve yalınlığıyla DVD'den ripleme ve encode işinde birçok kişiye faydalı olmuştur ve olmaya devam etmektedir...

ancak bu kadar çok farklı tercihlerin olduğu yerde yapılacak doğru şey, kendim en iyi bildiğim ve en iyi sonucu aldığım yöntemi anlatacağım burada...

burada başroldeki oyuncumuz "Gordian Knot (Rippack)" (Auto'su olmayan biggrin.gif) olacak...
sıkıştırma codec'imiz XviD olacak, tabii çift pass olmazsa olmaz...
ve waw dosyası için gereksindiğimiz VirtualDub (mpeg-2 destekleyen versiyonu) da ve başımız sıkıştığında bizi kurtaracak olan melek rolünü oynayacak...

ve bu aşamayı uygulamalı olarak aktarabilmek için, CNBC-e'de geçen hafta içi salı-çarşamba-perşembe günleri gösterilen "One Tree Hill" dizisinin bir bölümü konu mankenimiz olacak...

başlıyoruz...

ikinci aşamanın sonucunda ortaya çıkan, reklamlarından arındırılmış tv programını içeren dosyayı başka bir klasör yaratarak içine taşıyın...

VirtualDub'ın mpeg-2 destekleyen versiyonuyla dosyayı açın... parsing işlemi bitince "File" menüsünden "Save WAW..."a tıklayıp, bir isim verip (mesela, 'ses') kaydedin... iş bitince VirtualDub'ı kapatın...

Gordian Knot'u açın...

"Ripping" sekmesinde 2. bölmedeki (okla göterilen) "Prepare the VOBs"un simgesine tıklayarak "DGIndex" programını çalıştırın...

forum resmi

"File" menüsünden "Open"i tıklatarak dosyanızı bulun ve tıklayın... diyalog kutularına okey cevabı verdikten sonra film dosyanızdaki ilk kare karşınıza çıkacak...
yine "File" menüsüne dönün ve "Save Project" komutunu ya fareyle ya da klavyeden doğrudan F4 tuşuyla çalıştırın...
açılacak diyalog kutusunda yaratacağınız proje dosyasına bir isim verin ve okeyleyin...
karşınızda duran filminizin kareleri hızla akarken, alttaki çubuk ta soldan sağa doğru kaymaya başlayacak (resimde okla gösterilen)... çubuk en sağa dayandığında DGIndex programını kapatın...

forum resmi

işte, asıl macera şimdi başlıyor biggrin.gif

sonraki işleme geçmeden önce bu noktada GK'da bazı ayarları kontrol etmeli ve gerekiyorsa değiştirmeliyiz...

önce "Bitrate" sekmesine bakalım...

forum resmi

1 nolu okun gösterdiği bölmede, dosyamızın ses değerini ayarlıyoruz... 128 kb/s en yaygın değer... tabii ki, zevkinize göre artırıp daha kaliteli bir ses elde edebilirsiniz, ancak bunun bedeli dosya boyutunun da artması olacaktır...

2 nolu ok dosyamızın ses bit oranının hangi tipte olacağını belirliyor... "vbr" variable bitrate ya da "cbr" constant bitrate dosyada boyut olarak bir değişiklik yapmaz, ancak "vbr" ile encode edilen ses bir nebze de olsa daha kaliteli...

3 nolu ok, encode edeceğimiz dosyamızın cd değerinden boyutunu gösteriyor... ed2k ağındaki release guruplarının standartlarına bakınca 42-45 dakikalık standart süreli bir dizi bölümü için kabul edilen değer 350 mb, ya da 1/2 cd...
o yüzden ben de (şimdilik) 1/2 cd seçeneğini işaretliyorum...

4 nolu ok ise video encoding için hangi codec'i kullanabileceğimizi söylüyor... GK kurulduğunda varsayılan olarak XviD'e ayarlı olarak açılıyor, ama tabii ki DivX'i kullanmak istiyorsanız seçeneği değiştirmeniz yeterli...

"Bitrate" sekmesindeki önemli ayarlar bu kadar...
şimdi "Resolution" sekmesine geçelim...

forum resmi

1 nolu ok TV yayın formatı standardını seçmemizi gösteriyor, Avrupa'nın yaygın formatı PAL'yi seçmeliyiz...

2 nolu ok PAL formatının Tv ekran piksel aspect ratiosunun seçeneklerini gösteriyor... büyük ihtimalle tv'den kaydedilecek program tam ekran olacağı için burada "non-anamorphic 4:3" seçeneğini işaretliyoruz...

3. ok ise resim karesini kenarlardan kırpma işini (şimdilik) etkisiz kıldığımızı gösteriyor...
şimdilik, diyorum, çünkü GK kendi otomatik taramasına göre bir kırpma değerleri belirtiyor başlangıçta, ve bu doğru bir kırpma değeri olmuyor...
az sonra doğrusu nasıl olacak, göreceğiz...

GK'un herhangi bir sekmesinde bulunan sol alttaki "Open" tuşunu tıklatarak az önce DGIndex ile yaratılan .d2v uzantılı proje dosyasını bulun ve açın...

forum resmi

şimdi, oldukça önemli bir konu olan "crop" yani kırpma işlemini inceleyeceğiz...

konu mankeni filmimizden özellikle aydınlık bir kareyi seçiyorum...
aşağıdaki resimde 1, 2, ve 3 nolu oklarla işaret edilen resim karesi kenarlarındaki siyah kısımlara bakın... sağdaki (1) kalınca, aşağıdaki (2) daha ince, ve soldaki (3) ise daha da ince... ama sonuçta bunlar fazlalık... ve kırpılmaları gerek...

forum resmi

şimdi, eğer GK'nin "Auto Crop" tuşuna basarak bir kırpma belirlersek, hızlı bir tarama sonrası soldan 2, sağdan 4 ve alttan da 4 piksellik bir kırpma uyguladığını görürüz...

forum resmi

şimdi, o değerlerle kırpma işlemi yapılırsa karenin nasıl görüneceğini görelim...

forum resmi

sol kenar ve alt kenarın düzgün şekilde kırpıldığını görüyoruz, ama sağ kenarın (3) kalınlığı hala duruyor...

işte bu yüzden, GK'un otomatik crop işlemi yerine kendiniz, gözlerinizle görerek kesme değerlerini belirlemenizi öneriyorum...

aynı karenin kenarlarını kendim kırparsam görüntü şu şekilde olacak...

forum resmi

görüldüğü gibi, sağda, solda ve altta hiç fazlalık yok...
bunun kırpma değerlerine bakalım...

forum resmi

işte buna fjallraven, "adam gibi kırpmak!" diyor fool.gif

böylece "kırpma" işlemimiz de bitti...

not: devam edecek...

Bu ileti fjallraven tarafından Nov 27 2006, 09:21:32 PM yeniden düzenlenmiştir.
User is offlineProfiline GitÖM
Go to the top of the page
+Quote Post
fjallraven
mesaj Nov 28 2006, 06:07:31 AM
İleti #2

Deneyimli Güzellik Avcısı
Group Icon

Grup: Çevirmen
Üye No.: 971

... üstten deavam.

-------------------------------

ve sıra geldi, encoding işini başlatmadan önce büyük hassasiyetle yapılması gereken bir aşamaya, "video bitrate değeri belirleme"ye...
ancak, öncelikle bilmemiz, kavramamız gereken çok önemli bir konu var: bu aşamada, bizim belirleyebileceğimiz iki değişken var...

biri "Bitrate" sekmesindeki dosya boyutu (alttaki resim 1 nolu ok), diğeri "Resolution" sekmesindeki resize ölçeği (alttaki resim 2 nolu ok)...

forum resmi

bu ikisini azaltıp yükselterek dilediğimiz gibi oynayabiliriz... ama yaptığımız encode işini hakkıyla yapmak ve bu işin temel felsefesi olan "mümkün olan en yüksek kaliteyi, mümkün olan en düşük dosya boyutunda elde etmek" için "azaltıp-yükseltme"leri bir mantık ve standart çerçevesi içinde yapmalıyız...

işte bu noktada GK bize kendi keyfimize göre "ayarlayamayacağımız", ama standardı tutturabilmemiz için gözümüzü ayırmamamız gereken iki gösterge sağlıyor...

1 nolu okun ucunda gördüğümüz "bits/pixel" değeri, ve 2 nolu okta gördüğümüz "aspect error" yani görüntü oran hatası...

forum resmi

bits/pixel :

eğer, bir üst resimde 2 nolu okla gösterilen resize ölçeğinin değerlerini yükselttiğimizde video dosyamızın çıkış çözünürlüğü de yükselecek ve bits/pixel değeri ona göre azalacaktır... bits/pixel değerini gösteren kutu sarı renkteyse bu "ideal değil" anlamına gelir... bits/pixel değeri 0.189'un üzerine çıktığında kutudaki sarı renk kaybolur... 0.190 ve + değerler "ideal" tanımı içindedir...
eğer çıkış çözünürlüğünü yüksek tutmak niyetiniz varsa, ve bits/pixel değeri sarı kutu içindeyse bir çıkar yolunuz var... "Bitrate" sekmesine geçip kutudaki sarı uyarı rengi yokoluncaya dek adım adım dosya boyutunu artırabilirsiniz...

aspect error :

ekranda gördüğümüz resim karesindeki oran hatasını belirtir bu gösterge... kaba bir örnek vermem gerekirse, örneğin atv ya da trt1 haberlerinin görüntü oranı 4:3'tür... siz bu yayını geniş ekranlı plazma ya da LCD tv'nizde seyrederken, zorla "geniş ekran" formatını seçerek seyrederseniz Ali Kırca'nın ya da trt haber spikerinin suratının basık bir görüntü aldığını görürsünüz... çünkü siz o anda yayının giriş görüntü oranını zorla bozmuş olursunuz...
aynı şekilde, kaydedilmiş bir videonun giriş görüntü oranını kırpma ve resize işleminden sonra da girişteki ölçeğe uygun tutmalısınız, yoksa giriş oranını bozmuş olursunuz...
eğer bu kutuda gördüğünüz değer "0.0" ise oranda bir bozulma yok demektir... 0. dan sonraki sayı büyüdükçe oran da aynı şekilde bozulur...
bu yüzden, siz resize ölçeğini artırıp-azaltırken bir gözünüz "bits/pixel" değerinde (0.190'ın altına düşmesin), öteki gözünüzse "aspect error" değerinde (mümkünse 0.0'ı aşmasın) olmalı...

şimdi, bu bilgileri konu mankeni filmimizde kullanalım...

işlemin başında, epey yukarıda ed2k ağında release guruplarının 42-45 dakikalık bir dizi bölümü için dağıtımını yaptıkları dosyalarda 350 mb büyüklüğü standart olarak benimsedeklerini söylemiştim...
bu yüzden, ben de GK'da belirlediğim 350 mb dosya boyutuna dokunmuyorum...
bu yüzden, geriye değeriyle oynayabileceğim tek seçenek resize ölçeği oluyor...

onun yukarı-aşağı oklarını adım adım tıklatarak ideal değerleri bulacağım noktayı arıyorum...

veee, valaaaa!

resize ölçeğinde 548 x 406 göründüğünde, bits/pixel kutucuğunda 0.194, "Aspect Error" kutusunda ise 0.0 değerlerini görüyoruz...

forum resmi

ve sevinçle "yuuuup-piiiiiiiii!" yahoo.gif diye haykırırken OTH'nin sanatçı ruhlu kızı Payton'un güzel yüzüne bakarken sol alttaki "Save & Encode" tuşuna basıyor ve karşımızda zıplayan "Save .avs" diyalog kutusunun sol altındaki "Save & Encode" tuşuna da basıyoruz...

forum resmi

karşınıza çıkacak olan avs frameserver dosyası kaydı için diyalog kutusunda herhangi bir şeyi değiştirmeden "Save"i tıklayın...

alttaki resimde yuvarlak içine alınmış tuşa tıklayarak, işleme başlamadan önce VirtualDub ile ayırıp waw olarak kaydettiğiniz ses dosyasını bulup tıklayın... o zaman audio bölümü için seçenekler alttaki resimdeki gibi ortaya çıkacak... önceden audio kısmı için vbr, 128 kb/s belirlediğimiz için burada da öyle olup olmadığını kontrol edelim...

forum resmi

herşey tamamsa "XviD" sekmesine tıklıyoruz... tam şu anda, aşağıdaki resimde yuvarlak içine aldığım yeri bir üstteki resimde kontrol etmenizi istiyorum...
bu resimde "1079 kb/s" değerini görüyorsunuz, üstteki resimde görmüyorsunuz...
çünkü, GK ses dosyasını da ekleyip gerekli son hesapları da yapınca Xvid codec için verilecek olan son, kesin ve hassas değeri bu noktada tespit etti...

forum resmi

"First Pass" tuşuna tıklamanız şart değil, ama içiniz ferahlasın diye bir kontrol etmek isterseniz sizi tutmayayım biggrin.gif ... bizim için önemli tuş "Second Pass" tuşu... tıklayın ve XviD configuration diyalog kutusunu açın....

forum resmi

üstteki resmin sağ üst köşesinde yuvarlak içinde okunan değeri XviD configuration diyalog kutusundaki "Target bitrate (kbps)" sağındaki çubuğun içine yazın... ve diyalog kutusunun sağ altındaki "OK" tuşuna basarak kutuyu kapatın... son olarak da yine sağ alttaki "Add Job to Encoding Queue" yani, "İşi Encode Kuyruğuna Ekle"ye tıklayın...

GK, otomatik olarak "Encoder" sekmesine zıplayarak encode işlemine başlamaya hazır duruma gelecek...

forum resmi

üstteki resimde okla gösterilen "Start Encoding" tuşuna basarsanız encoding işlemi başlayacak...

ben tıklıyorum...

bu verilen değerlerle 40 küsur dakikalık bir "One Tree Hill" bölümü 1 saat 43 dakikada encode ediliyor (Celeron D 2.4 ghz, 2x256 mb DDR 400, Asus P4R800-VM)... ve bütün bu işleri yaptığımız klasörün görüntüsü...

forum resmi

1 - encode için reklamları kesilmiş mpeg-2 dosyası
2 - o dosyadan VirtualDub ile waw olarak kaydedilmiş ses dosyası
3 - encode işlemi sırasında vbr, 128 kb/s değerlerinde yaratılmış mp3 ses dosyası
4 - ses olmaksızın, sadece video olarak yaratılan "Film" dosyası...

ses ve görüntü encode işlemleri bittikten sonra GK'ta entegre olarak bulunan "VirtualDub Mode" ile ses ve görüntü dosyaları birleştirilerek sonuç dosya yaratılıyor...

5 - oth.avi yani, kısaca "One Tree Hill" dosyası...

şimdi GSpot ile dosyamızın bilgilerine bakalım...

forum resmi

ve son olarak da, dosyamızdan birkaç ekran görüntüsü alalım...

forum resmi

forum resmi

forum resmi

umarım birilerinin işine yarar...

fjallraven Audio & Video Servisi © 2006

divxplanet.gif
+Quote Post
siyah_black
mesaj Nov 28 2006, 11:44:27 AM
İleti #3

Master
Group Icon

Grup: Etkin Üye
Nereden: İSTANBUL
Üye No.: 662

süper eline koluna sağlık böyle bir şey arıyordum harikasın
+Quote Post
umudovski
mesaj Nov 28 2006, 12:20:00 PM
İleti #4

Bobby Sands
Group Icon

Grup: Uzman
Üye No.: 21,548

Harika bir çalışma. smile.gif Teşekkürler. Bir gün TVRip yaparsam yardımcı olacaktır bana...
+Quote Post
BuRaK
mesaj Nov 28 2006, 02:28:26 PM
İleti #5

Mutlu Son
Group Icon

Üye No.: 25,393

Harika bir rehber olmuş çok teşekkürler flowers.gif
+Quote Post
KoalaX
mesaj Nov 28 2006, 02:36:40 PM
İleti #6

нỉℓαяу ∂υ₣₣ ℓσvєя
Group Icon

Grup: Banned
Nereden: Love City
Üye No.: 61,255

Güzel bir rehber olmuş. Teşekkürler. ;)
+Quote Post
zero
mesaj Nov 28 2006, 02:59:28 PM
İleti #7

Suriye!
Group Icon

Grup: P2P Düzenleme
Üye No.: 16,843

Süper bir rehber.Ellerine sağlık fjallraven flowers.gif
Üye ForumdaProfiline GitÖM
+Quote Post
Erdem110
mesaj Nov 28 2006, 05:23:01 PM
İleti #8

Member
**

Grup: Üyeler
Üye No.: 62,476

Çok sağol fjallraven. Harikasın valla. Bende böyle birşey arıyordum.
Hep Amerika dizileri 350 mb ve kaliteli yapıldığını araştırırdım sen bulmuşsun. Sağol.
+Quote Post
DJ_OXyGeNe_8
mesaj Nov 28 2006, 05:27:07 PM
İleti #9

Huzur içinde yat Michael :(
Group Icon

Nereden: kayıp kent
Üye No.: 19,700

QUOTE(DJ_OXyGeNe_8 @ Nov 27 2006, 11:20:45 PM) *

Sabitlenmiştir , teşekkürler fjallraven divxplanet.gif

QUOTE(nrazon @ Nov 27 2006, 11:31:24 PM) *

Teşekkürler fjallraven flowers.gif

QUOTE(Taurus @ Nov 28 2006, 12:32:03 AM) *

Ellerine sağlık, devamını da bekliyoruz. flowers.gif

QUOTE(DarK_MeN_X @ Nov 28 2006, 12:36:22 AM) *

Ellerine sağlık! good.gif

QUOTE(dr_conan @ Nov 28 2006, 01:14:17 AM) *

QUOTE(fjallraven @ Nov 27 2006, 09:17:03 PM) *

....işte buna fjallraven, "adam gibi kırpmak!" diyor fool.gif

böylece "kırpma" işlemimiz de bitti...

not: devam edecek...

Adam gibi kırpmak için soldan,alttan ve sağdan 2 piksel daha uçurman gerekiyor oleyo.gif

Rehberin düzeni açısından böyle bir çözüm buldum , iletilerini sildiğim arkadaşlardan özür dilerim smile.gif
+Quote Post
mhalankue
mesaj Nov 28 2006, 05:35:12 PM
İleti #10

Advanced Member
Group Icon

Grup: Etkin Üye
Üye No.: 59,509

Ayrıntılı ve güzel bir rehber olmuş. good.gif Ellerine sağlık fjallraven flowers.gif
+Quote Post
badtrip
mesaj Nov 28 2006, 05:56:53 PM
İleti #11

We Discover New Way 2 Think...

Üye No.: 38,353

arkadaşlar konu eski bir konu bayya farkındayım ancak
"VirtualDub'ın mpeg-2 destekleyen versiyonu" hakkında..

mümkünse biri bu sürümü rapide yükleyebilir mi yada herhangi bir yere??
ne kdr arasam da hiçbir zaman bulamadım.
teşekkür ederim.
+Quote Post
DJ_OXyGeNe_8
mesaj Nov 28 2006, 06:01:31 PM
İleti #12

Huzur içinde yat Michael :(
Group Icon

Nereden: kayıp kent
Üye No.: 19,700

Konu ile ne alakası var anlamadım.Arama yapsan bulurdun.

Videohelp.com - VDubMod MPEG 2

+Quote Post
badtrip
mesaj Nov 28 2006, 06:06:19 PM
İleti #13

We Discover New Way 2 Think...

Üye No.: 38,353

ben DVD den çok uydu yayınlarını capture edip bilgisayarımda tuttuğumdan dolayı böyle bir istekte bulundum!
cevabın için teşekkür ederim.
+Quote Post
paylasim
mesaj Nov 29 2006, 08:24:50 PM
İleti #14

New Member
*

Üye No.: 7,021

Uzun süredir aradığım bir bilgiydi, tesekkur ederim, eline sağlık..
+Quote Post
omeringen
mesaj Dec 1 2006, 05:56:22 AM
İleti #15

¬_¬

Nereden: eMule-project
Üye No.: 20,913

harikasın fool.gif doom9 da da benzer bir döküman okudum zor geldi yarıda bırakdım biggrin.gif
+Quote Post
4 Sayfa V  1 2 3 > » 
Konuya Cevap EkleYeni Konu Baslat
1 kullanıcı bu başlığı okuyor (1 Misafir ve 0 Gizli Kullanıcı)
0 Üye:

rss Basit Görünüm Şuan: 2nd September 2010 - 07:06:34 PM