left DivX Sinema Forum logo_right

Hoşgeldin Misafir ( Giriş )

Sinema Filmleri

VRM 9 Renderless, VRM 9 Windowed, VRM 7 ve Overlay Mixer

Konuya Cevap EkleYeni Konu Baslat
left > VRM 9 Renderless, VRM 9 Windowed, VRM 7 ve Overlay Mixer, Kalite farkları, özellikleri ve deneyimleriniz... seperator Ayarlar V right
ZeuS
mesaj Dec 13 2006, 02:30:11 PM
İleti #1

Master
Group Icon

Grup: Banned
Nereden: Ankara
Üye No.: 375

Normalde bu tür şeyleri pek kafaya takmam ama son zamanlarda VRM 9 ve 7'nin farklarını, windowed ve renderless'ın ne anlama geldiğini merak etmeye başladım. Kalite farkı olup olmadığını da merak ediyorum. Ben normalde overlay mixer kullanıyorum. Ama VRM 9 Renderless'ın filmleri render etme işini ekran kartlarına bıraktığını sanıyorum. Ben gözle görülür bir fark görmedim. Bu konuda detaylı bilgi verebilecek birisi var mı? Özellikle de hangisinin kullanılması gerektiği konusunda.

GOM Player'da yaptığım denemelerde, VRM 9 veya overlay mixer seçeneklerinden herhangi birisini seçtiğimde, filmin görüntü kalitesinin değişmediğini gördüm. En azından ben farketmedim. Ama ses açma-kapama ve diğer filmin üzerinde çıkan yazılarda overlay mixer seçildiğinde, büyük bir kalite artışı oldu.

VRM 7 için birşey demiyorum ama VRM 9 ve overlay mixer arasındaki farkı mutlaka öğrenmek istiyorum. Overlay mixer genelde recommended (tavsiye edilen) olarak gösteriliyor programlarda. Artık lafın gerisi, uzmanlara kalmış smile.gif

(edit) Bu arada, VRM9 windowed modu için Windows XP gerekliliğinden, VRM 9 renderless için ise DirectX 9'un gerekliliğinden de bahsediliyor...

Bu ileti ZeuS tarafından Dec 13 2006, 02:31:59 PM yeniden düzenlenmiştir.
User is offlineProfiline GitÖM
Go to the top of the page
+Quote Post
Kaan_
mesaj Dec 13 2006, 04:08:07 PM
İleti #2

Advanced Member

Grup: Üyeler
Üye No.: 62,600

vmr9 bi ara benimde çok kafamı kurcalamıştı ama biraz araştırdım ve bazı şeyleri öğrendim.VMR9 windowed mode en basit olanı ve bir çok renderless özelliğinin kullanılamadığı mod,windowless ise biraz daha gelişmiş olan ve screenshot a izin veren vmr modu.Senin de dediğin gibi eğer vmr9 "renderless" seçilir ise direk directx ile ekran kartını kullanarak görüntü verir ve okuduğum kadarı ile cpu kullanımı düşer ben bunu pek farkedemedim açıkçası.VMR9'un bazı avantajlarından biri ise direk screenshot alınabilmesi,donanım renk ayarlarına izin vermesi,seçilen moda göre(windowsless,windowed,renderless)ve donanıma göre en iyi görüntüye ulaşılabilme ve de sanırım daha bir sürü kullanılmayan ve yada farkedemediğim avantajları var.Overlay mixer ise en 1995 te yapılmış en eski mod ve ekran kartı özelliklerinin çoğunu kullanmıyor.Overlay mixer'ın önerilen olmasının sebebi eski olması ve uyunluluğun en yüksek derecede olması bu vmr9 teknolojisi directx9 ile geldi ve her player tam manasıyla bu özelliği kullanmıyor.Vmr7 ise Vmr9'un bir önceki versiyonu ve vmr9 çıktığından beri vmr9 tercih ediliyor.Ben zoomplayer da vmr9 renderless ile izliyorum filmleri ve bana sanki daha iyi görüntü kalitesi veriyor tam emin olamadım ama genede sürekli kullandığım bir seçenek oldu bir kaç aydır.

Sanırım pek açıklayıcı olamadım biraz kafa karıştırıcı bir şey o yüzden bunları okuduğum yere direk link vereyim eğer ingilizceniz var ise bir çok sorunuza yanıt bulabilirsiniz sanırım;
http://www.inmatrix.com/zplayer/highlights/vidrender.shtml

Bu ileti Kaan_ tarafından Dec 13 2006, 04:12:23 PM yeniden düzenlenmiştir.
+Quote Post
ZeuS
mesaj Dec 13 2006, 04:28:33 PM
İleti #3

Master
Group Icon

Nereden: Ankara
Üye No.: 375

Açıklamaları okudum ve birkaç şey anladım. VMR 9 en azından en yeni teknoloji ve normalde gözle görülür bir farkın olması gerekiyor. Ama bende olması nedense. Yabancı birkaç forumda da okuduğum kadarıyla, bu iki seçeneğin arasındaki farkı gözle görülür bir şekilde hisseden olmamış. Ben VMR9 kullanayım en iyisi...
+Quote Post
mamideltoro
mesaj Aug 3 2007, 03:15:10 AM
İleti #4

Member
**

Üye No.: 41,936

Değerli arkadaşlar, gözlerim kör olma noktasına kadar bütün video output ayarlarını denedim. Öncelikle şunu söyleyeyim. VMR9 yeni bir arabirim olmasına karşın görüntünün sıcaklığını ve canlılığını en doğal haliyle yansıtmıyor. standart çözünürlükteki bir divx i incelediğinizde VMR9 Renderless, VMR9 Windowed, VMR7 ve Overlay Mixer arasında fark görememeniz son derece doğal;çünkü bariz bir şekilde insan gözü aralarındaki farkı gercekten de göremiyor. Fakat yapmış oldugum 720p lik bir Lost'u ele aldığımızda iş değişiyor... VMR9 Renderless seçili iken görüntünün orjinalliğinde kumlanma tamamen ortadan kayboluyor. Bu her ne kadar iyi gözükse de bu kumlanmayı ortadan kaldırırkenki vermiş olduğu blur atmosfer ise içinize sinmiyor tabii... Ayrıca renkler orjinal sıcaklığında değil malesef;biraz daha soğuk...Dikkatle incelendiğinde insan teninin hassasiyetinden uzak bir görüntü çıkıyor karşımıza... Tek elle tutulur tarafı ise görüntüye verdiği contrast yoğunluğu ki, her ne kadar yoğun olsa da diğer eksilerini ele alınca beni tatmin etmedi. Öte yandan Overlay Mixeri ele aldığımda, görüntüdeki kumullanma bariz,yani riplendiği orjinalliği bozmuyor. Ayrıca renkler gerçek hassasiyetinde ve VMR9 a göre daha sıcak... İnsan tenindeki mimik çizgileri VMR9 ile keskinliğini kaybederken Overlay Mixer; işte budur dedirten bir keskinlik sunuyor. Eksi tarafı olarak gösterebileceğim tek yönü, playerdan sahne capture ı yapılamaması, yani SS almak istediğinizde bunu desteklemiyor. İşte böyle ben bir HD media hastası olarak VMR9 u değil; Overlay Mixeri tercih ediyorum. LCD monitörü olan arkadaşlar bunu incelediklerinde hak vereceklerdir. CRT monitörlerde farkı anlayabilmeniz için büyüteçle bakmanız lazım o da ayrı bir mesele.. Umarım kararsız kalan arkadaşlara bir nebze yardımım dokunabilmiştir.
+Quote Post
_myaspwebsite
mesaj Aug 3 2007, 07:28:43 AM
İleti #5

Advanced Member
Group Icon

Grup: Etkin Üye
Üye No.: 25,225

Ben öyle detaylı incelemedim kesin bir şey söyleyemem ama şunu söyleyim: Bu konuda ekran kartları arasında çok fark var. İki bilgisayarı yan yana koyup, çalıştırıp , aynı görüntüde aynı monitörü switch ile bu bilgisayarlara sırasıyla bağladığınızda şu sonuca ulaşıyorsunuz: WRM9, WRM7, overlay mixer geçişi bir bilgisayar için çok şey farkettirmesede iki bilgisayar arasında çok şey farkettiriyor. Örneğin renkler, doygunluk, beyaz dengesi. Zaten @mamideltoro bunu yaşamış gibi. @Kaan_ ise bunun nedenini açıklamış, donanım renk ayarlarına izin verilmesi.

Denemeyi yaptığım 15 bilgisayarın tüm donanımları aynı, ama birine Ati ekran kartı takılmış, diğerinde ise NVidia ekran kartlı olan bilgisayarlardı. Ben sadece ikinde denedim. Hazır ekran kartlarını deniyorlardı bende arada buna baktım.

Bazı codec ve filtreler hepsinde çalışmayabiliyor. Ve yaptığınız renderer seçimine göre yapabileceğiniz ayarlarda değişme oluyor.
+Quote Post
badtrip
mesaj Aug 3 2007, 07:43:19 AM
İleti #6

We Discover New Way 2 Think...

Üye No.: 38,353

Aslındabilgisayarında var olan filimlerden değil de daha çok uydu yayınlarından bu farkı anlayabilirsin.

Ben uydu kartısahibiyim. Uydu yayınlarını açmak için ALTDVB adlı programı kullanıyorum. Mpeg2 çözümü için de graf denen bir dosya hazırlamam gerekiyor.
Her neyse..

Grafı VMR7 ile olşturduğumda uydudan gelen görüntü ekran kristalize imiş gibi geliyor. net olduğunu söyleyemeyecem.

VMR9 ile görüntü mükemmel. (dağlar kadar fark var)

Overlay renderer ile yaptığımdaysa, external olarak PROJECT IGI programını kullanarak uydu yayınlara buradan aldığım altyazıları filme monte edebilir, böyle izleyebilirim. Diğer modlar buna izin vermiyor, altyazıların ekrana çıktığı anda bir atlama gerçekleşiyor ki ne altyazı okunuyor ne filimden birey anlayabiliyorsunuz.

Bir de Generic renderer diye bir muhabbet var ama farkını gerçekten de anlayamadım! VMR9 gibi net sorunsuz. Her hale o da işin standardıdır diyip geçiyorum! tongue.gif

Tabii sizin sorduklarınız encode etmek içindi.. oleyo.gif

Bu ileti badtrip tarafından Aug 3 2007, 07:45:52 AM yeniden düzenlenmiştir.
+Quote Post
speedycihan
mesaj Nov 14 2007, 04:53:17 AM
İleti #7

:P
Group Icon

Grup: Kıdemli Üye
Nereden: Yok öyle bir yer :D
Üye No.: 921

Ben progdvb kullanan biri olarak vmr9 diyorum purevideo destekleyen kartınız varsa on numara oluyor görüntü.
+Quote Post
atakan_uygur
mesaj Dec 18 2007, 12:11:39 PM
İleti #8

Microsoft IntelliMouse Explorer 3.0
Group Icon

Üye No.: 30,267

QUOTE(speedycihan @ Nov 14 2007, 04:53:17 AM) *
Ben progdvb kullanan biri olarak vmr9 diyorum purevideo destekleyen kartınız varsa on numara oluyor görüntü.

Dostum bende progdvb kullanıyorum ve pc imde skystar2 dijital uydu kartı var.
Fakat bende ne yüklü codec olarak bilmiyorum 1080p Heroes lar var bende ve onları izleyemiyorum aynı şekilde 300Spartalı var.300 de adam konuşuyor mesela this is sparta derken sparta kelimesi bitiyor ama hala ağızı oynuyor görüntü ve ses senkronizasyonu yok.
Codec ayarından falan mı?
Ekran kartım 6600GT
Cpu Amd Athlon 3200+ (2ghz)
1gb twinmos ram

Yardım edecek olan arkadaş var ise sevinirim. respect.gif

+Quote Post
Konuya Cevap EkleYeni Konu Baslat
1 kullanıcı bu başlığı okuyor (1 Misafir ve 0 Gizli Kullanıcı)
0 Üye:

rss Basit Görünüm Şuan: 6th September 2010 - 10:09:05 AM