![]() |
![]() ![]() |
|
|
| Dinosaur |
Jun 2 2007, 04:20:29 PM
|
||||
![]() Tarihsever. Grup: Uzman İleti: 7,393 Katılım: 10-September 05 Nereden: Denize yakın,yeşil bir yer... Üye No.: 27,483 |
War (2007) - Rouge Assassin - Suikastçı ![]() IMDB
Konusu: Ortağı kötü şöhretli suikastçı Rogue (Jet Li) tarafından vahşice öldürüldükten sonra, FBI ajanı Jack Crawford (Jason Statham) kaçak katili bulmaya ve ortağının ölümünün intikamını şahsen almaya yemin eder. Ama Rogue izini kaybettirir, ta ki 3 yıl sonra Çin mafyasının lideri Chang (John Lone) ile Japon Yakuza patronu Shiro (Ryo Ishibashi) arasında kanlı bir savaş başlatmak üzere tekrar ortaya çıkana kadar. Bu kez Rogue’u yakalamaya kesin kararlı olan Crawford özel suç uzmanlarından oluşan ekibini dosdoğru bu çatışmanın içine sürükler. Fakat Crawford'ın intikam arzusu mesleki yargılarını gölgeler. Şiddetin dozu artarken Crawford nihayet düşmanıyla yüz yüze gelir ama keşfettiği şey Rogue ya da planları hakkında hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığıdır. ![]() Notlar: Lionsgate’in Amerika’daki Asya yeraltı dünyasında geçen filmi “ROGUE ASSASSIN”, bir adamın en iyi arkadaşının intikamını almak için ne kadar ileri gidebileceğini irdeleyen, yüksek adrenalinli bir aksiyon gerilim. Crawford yıkılmış ve intikam almaya kilitlenmiş bir FBI ajanıdır ve istediği kişi Rogue’dur. Gizli planları olan, kimseye sadakat duymayan, acımasız, sadece istediğinde ortaya çıkıyormuş gibi görünen, bir anda beliren ve aynı hızla bir hayalet gibi ortadan kaybolan bir katildir Rogue … Uzun süredir Jet Li hayranı ve Asya tarzı aksiyon filmlerinin sıkı birer takipçisi olan “ROGUE ASSASSIN” senaristleri Lee Anthony Smith ve Gregory J. Bradley filmin baş karakterini, çok net bir şekilde, idolleri olan aktörü esas alarak yarattılar. Pek çok senarist senaryoları akıllarında belli bir aktörle kaleme alırlar, ama bu kez, , Smith ve Bradley’nin senaryosunun Li için yazılması talebi yapımcı Jim Thompson’dan geldi ve Li de nerdeyse anında Rogue rolünü üstlenmeyi kabul etti. ![]()
Li de, “Daha önce hiç bu tür bir karakter canlandırmamıştım” diyerek bu bilgiyi doğruluyor ve ekliyor: “İyi biri mi kötü biri mi bilmiyorum. Sadece, çok sert ve yaptığı şeyleri bir sebep uğruna yapan biri olduğunu biliyorum”. ![]() Koyu bir Budist olan Li çoğunlukla şiddet konusundaki felsefesini yansıtan projeleri tercih eder. Bu filmde ise zaman zaman Rogue’un acımasız intikam şekliyle ilgili sorun yaşadığını belirten aktör, “Bu adamın yaptıklarını onaylamasam da, kendimi role vermek zorundaydım. Sete gittiğimde, Jet Li olduğumu unutmam ve o dünyaya girmem gerekiyordu. Sonra eve gittiğimdeyse, ‘Bunu neden yapıyorum?’ diye düşünüyordum. O karakterin ben olmadığımı kendime hatırlatmak durumunda kalıyordum. O başka biriydi” diyor. Li başrolü üstlenmeyi kabul ettikten sonra, yapımcılar dikkatlerini Rogue'un baş düşmanı, ondan intikamını almak için her yola başvuran polis memuru John Crawford’a çevirdiler. “John Crawford büyük ölçüde hikayenin lokomotifi” diyor yönetmen Phillip Atwell ve ekliyor: “Bir FBI ajanı olsa da biraz yoldan çıkmış biri. En yakın arkadaşını ve arkadaşının ailesini öldüren katili bulmayı kendine iş edinmiş”. ![]() ![]() Başrol oyuncularının belirlenmesinin ardından, yapımcılar projenin başına geçmesi için Phillip G. Atwell’la görüştüler. Eminem ve 50 Cent gibi rap yıldızlar için çektiği kliplerle tanınan Atwell'in stilize ve keskin görseller konusundaki becerisinin “ROGUE ASSASSIN”in vahşi yoğunluğu için uygun olacağı düşünüldü. “Lionsgate bu filmi yapmak istediğinde, yönetmenleri tartıştık. Benim ilk tercihim Phillip’ti. İzleyicinin nabzını gerçekten tuttuğuna inanıyorum” diyor Chasman. “ROGUE ASSASSIN”in çekimleri Vancouver’da gerçekleştirildi. Yönetmen Atwell burada uluslararası yeteneklerden oluşan bir oyuncu kadrosu kurdu: John Lone (“YEAR OF THE DRAGON”, “THE LAST EMPORER”), Terry Chen (“ALMOST FAMOUS”, “SNAKES ON A PLANE”), Luis Guzman (“PUNCH DRUNK LOVE”, “TRAFFIC”, “THE SALTON SEA”), Nadine Velazquez (“MY NAME IS EARL”, “BIKER BOYZ”) ve Devon Aoki (“SIN CITY”) bu isimlerden sadece bir kaçı. Atwell’in en önemli kararı, senaryoyu “MATRIX“ filmleriyle özdeşleşmiş, süslü, yapay görsellerden uzaklaştırmaktı. Yönetmenin bu konudaki açıklaması şöyle: “Bizde de biraz çizgi roman tarzı var. Ama amacımız, bu şeyler gerçek hayatta olabilecekmiş gibi, katıksız bir dövüş filmi yapmaktı. İzleyicinin, ‘Hadi canım, o duvardan nasıl tırmandı öyle?’ demesini istemedik. Dublörler havada gerektiğinden dört kat fazla dönmek istiyorlar ki bazı filmlerde bu harika oluyor; ama ‘ROGUE ASSASSIN’de gerçekçi kalmak önemliydi”. ![]() Ayrıntılara gösterilen tüm özene rağmen, Li şu gerçeğin altını çiziyor: “Aksiyon filmlerinde en önemli şey dövüş değil hikayedir”. Statham da bu görüşü destekliyor ve izleyicilerin Crawford’ın Rogue’u yakalama çabalarına yoğunlaşmasını umuyor. “Aksiyon olsun diye aksiyon yapmanın fazla bir değeri yok” diyor Statham ve ekliyor: “‘ROGUE ASSASSIN’ düşünen bir adamın aksiyon filmi. İzleyiciler koltuklarına yapışıp, ‘Bu adamı yakalayacaklar mı? Adalet yerini bulacak mı? Rogue denen bu adam tüm yaptıklarının bedelini ödeyecek mi?’ diye düşünecekler. Ve sonunda bunların cevabını aldıklarında büyük bir şaşkınlık yaşayacaklar”. Rouge Assassin FRAGMANI Suikastçı Vizyona Giriş Tarihi: 31 Ağustos 2007 |
||||
|
|
|
| billypostman |
Jun 3 2007, 02:50:29 AM
|
|
# Clark Kent # Grup: Kıdemli Üye İleti: 3,239 Katılım: 10-May 06 Nereden: İstanbul Üye No.: 61,714 |
İşte beklediğim aksiyon filmi!
Jet Li ve Jason Statham'a çok yakışıyor bu tarz roller. |
| juzam |
Jun 3 2007, 04:09:17 AM
|
![]() This member follows the white rabbit. ![]() ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 502 Katılım: 10-December 05 Nereden: Bilkent/Ankara Üye No.: 48,982 |
Allah Allah demek istiyorum sayın seyirciler olay budur.Daha yeni gördüm afişi filmi merakla beklemekteyim.
|
| sinanaydin |
Jun 28 2007, 08:28:16 PM
|
![]() Master Grup: Sinefil İleti: 2,287 Katılım: 18-January 05 Üye No.: 22,219 |
Filmin Afişi
Tam bir aksiyon filmi olacağı kesin... |
| billypostman |
Jul 26 2007, 02:53:18 PM
|
|
# Clark Kent # Grup: Kıdemli Üye İleti: 3,239 Katılım: 10-May 06 Nereden: İstanbul Üye No.: 61,714 |
Posterdeki Jet Li'nin gözlükler de güzelmiş.
Filmin Fragmanı: Aksiyon son sürat! |
| llooall |
Jul 26 2007, 03:17:59 PM
|
![]() "KAHİN" ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 1,228 Katılım: 22-July 04 Nereden: ANKARA Üye No.: 5,623 |
İster inanın ister inanmayın aynı filmde birlikte oynamasını en çok istediğim iki kişi... Afişi görünce gözlerime inanamadım... Kesin olan tek şey muazzam bir hasılat yapıp piyasanın kaymağını yiyeceği...
|
| Dinosaur |
Jul 26 2007, 04:14:41 PM
|
![]() Tarihsever. Grup: Uzman İleti: 7,393 Katılım: 10-September 05 Nereden: Denize yakın,yeşil bir yer... Üye No.: 27,483 |
İnanırız neden inanmayalım..:-)
|
| billypostman |
Jul 26 2007, 05:01:22 PM
|
|
Pazarlamasını da iyi yapmalılar bence. Gerçi yapıyorlar da... Dün imdb'de sağ tarafta filmin reklamı vardı.
Bu ileti billypostman tarafından Jul 26 2007, 05:02:12 PM yeniden düzenlenmiştir. |
| RaJeV |
Jul 26 2007, 08:11:18 PM
|
![]() Anime ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 392 Katılım: 25-July 07 Nereden: Konya Üye No.: 63,197 |
Fragman güzelmiş.İzlemek lazım.
|
| sash® |
Jul 31 2007, 12:11:05 AM
|
![]() Master ![]() Grup: P2P Düzenleme İleti: 9,429 Katılım: 19-January 05 Üye No.: 22,387 |
2007'nin en iyi filmlerinden birisi.Türkiye'de Kasım veya Aralık ayında vizyona girecek.
Bu ileti sash® tarafından Jul 31 2007, 12:11:27 AM yeniden düzenlenmiştir. |
| ufuki |
Jul 31 2007, 10:22:33 AM
|
|
Member Grup: Etkin Üye İleti: 55 Katılım: 26-December 04 Üye No.: 18,660 |
Fragman güzel ama umarım daha önce beraber oynadıkları film gibi (The One) kötü bir film olmaz.
|
| Gogol |
Aug 13 2007, 01:06:11 AM
|
|
Lost in Heaven... ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 73 Katılım: 26-March 07 Nereden: Isparta Üye No.: 62,793 |
bence bu yılın hasılat rekortmeni olucak bir film. top 250 de yerini alacak gibi duruyor.
|
| DENIZCISERKAN |
Aug 13 2007, 11:04:39 AM
|
![]() Eski biri... ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 1,153 Katılım: 31-August 04 Nereden: İstanbul Üye No.: 8,184 |
oyuncular ve fragman,sabırsızlıkla beklemek için yeterli
|
| siyah_black |
Aug 13 2007, 11:24:46 AM
|
![]() Master Grup: Etkin Üye İleti: 1,141 Katılım: 8-April 04 Nereden: İSTANBUL Üye No.: 662 |
Hastası olduğum 2 kişi , süper bir haber bu cidden. Bir an önce vizyona girmesi için sabırsızlanıyorum. Müthiş bir aksiyon olacaktır mutlaka.
|
| as-is |
Aug 17 2007, 11:39:17 PM
|
![]() Daigoro Grup: Sinefil İleti: 1,584 Katılım: 29-August 04 Nereden: Simeranya Üye No.: 8,001 |
İyi bir aksiyon olacağı kesin ama bence o kadar
|
![]() ![]() |
|
Basit Görünüm | Şuan: 9th February 2010 - 07:32:11 PM |