![]() |
Hoşgeldin Misafir ( Giriş )
![]() ![]() |
|
|
| nova |
Sep 10 2007, 04:56:57 PM
|
|
nOvA ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 223 Katılım: 16-April 04 Üye No.: 1,153 |
SPLITME DOSYASI NEDİR?
Genellikle büyük dosyaları otomatik olarak bölmeye yarayan bir güzelliktir.Splitme'dekileri ve indirdiğimiz dosyayı aynı klasöre atarız ve "splitme.bat" dosyasına tıklarız otomatik olarak dosyalar bölünecektir. GEREKÇE: Uzun zaman önce aklımda olan bir konuyu bugün öncelikli duyurular kısmını gezerken yeniden hatırladım.Malum 2GB'ı aştığında dosyaları divxplayerlerde (en azından büyük bölümüne) sağlıklı şekilde gösteremiyoruz.Dosyaları bölmek gerekiyor.Ama çoğu arkadaşımız bu konuyu bilmiyor ya da rehberlere rağmen çözemiyor.Dosyalar bölünse bu sefer de altyazı senkronu isteniyor.Unseen vb. bir kaç grubun dışındaki AFR ripler için de otomatik bölmeyi sağlayan "splitme" dosyası çıkmıyor.Ben hala babadan kalma metodlarla çözmeye devam etsem de bu konuda mesajlar ve beklentiler çoğalıyor.Oysa her 2Gb'ı aşan dosya için splitme dosyası olması hem her bakımdan zamandan tasarrufu hem de altyazı senkron bekleyen arkadaşların sorununu da ortadan kaldırabilir.Üstelik sadece ripper'lar değil dosyayı indiren ve birazcık vakti olan her arkadaş bu işlemi yapabilir. Bu yazı nasıl kolayca splitme dosyası yapacağımızı anlatıyor.Başlayalım. Yeni bir klasör oluşturalım ve içine film dosyamızı ve splitme.rar içindekilerin tamamını atalım.Kolaylık olsun diye altta link de verdim isterseniz herhangi bir splitme dosyasından da faydalanabilirsiniz. http://rapidshare.com/files/54687657/SplitMe.rar ![]() Eğer vdubmod kullanmayı biliyorsanız vdubmodda bölmeyi atlayabilirsiniz.sadece dosyaları böldüğünüz son kısımda yani "save as" kısmında "Don't run this job..." kutucuğu işaretli olarak kaydedin. VIRTUALDUBMOD DA BÖLMEK 1)Virtualdub'u modu açalım."Open video file" ile dosyayı gösterelim.Klavyedeki "home" tuşuna yada "edit" sekmesi içindeki "set selection start" a tıklayın. 2)Ortalama olarak bu filmin boyutu 2287 mb yarısı 1144 mb. Klavyeden "Ctrl+Shift+J" ye yada "edit" sekmesi içinde "go to last keyframe" e tıklayın.Ve 1144 yazın. ![]() İşin inceliği kestiğimiz kısmın konuşma yada aksiyonun ortasına gelmemesi.Amiyane tabirle zart diye bölünmemesi.Eğer konuşma bölünüyor yada aksiyonun tam ortasındaysa alttaki oklarla mesela sağa doğru ilerleyelim ve sahne değişimini bulalım.Klavyeden "end" tuşu yada "edit" sekmesi içinden "set selection end" seçelim. Üstteki resimde kamera hareketi burada bitiyor.Ve daha durağan bir sahne geliyor.Yani bu noktada birinci bölümü bitireceğiz. Birinci bölüm hazır.Artık "file" sekmesinde "save as" ı seçelim.Ayarlar böyle olmalı. ![]() 3)Şimdi sahnenin nasıl ve nerede değiştiğini biliyoruz.Yumuşak bir geçiş olacak yani.Yeni sahnenin tam başladığı yeri işaretleyin."home" a tıklayın.Alttaki oku en sağa çekin ve "end" e tıklayın. İkinci bölüm hazır.Artık "file" sekmesinde "save as" ı seçelim.Ayarlar ilk bölüm gibi olmalı.Yalnızca CD numarası farklı olmalı. JOBLARI KAYDEDELİM Virtualdub mod'u kullanmaya devam ediyoruz."F4" yada "file" sekmesindeki "job control" a tıklayın.Şekilde görüldüğü gibi iki görevimiz var."File" sekmesinde "save job list" e tıklayalım ve splitme dosyalarının içindeki "VirtualDubMod.jobs" üzerine kaydedelim. ![]() SCRIPT EDITOR Virtaldub mod içerisinde script editor bölümünü açmak için "Ctrl+E" yada "tools" sekmesinden "script editor" açalım."Open" ile az önce kaydettiğimiz "VirtualDubMod.jobs"u gösterelim. ![]() ÖNEMLİ Şimdi arkadaşlar işin püf noktası şudur.Dosyaların yerlerini silmeliyiz ki her klasörde yada herkesin bilgisayarında çalışsın.Yapmamız gereken "script editor"de dosya isimlerinin olduğu tüm kısımlarda şu değişikliği yapmak. Misal: "D:\split\The.Bourne.Supremacy.2004.DVDRip.XviD-UnSeeN.avi" yerine "The.Bourne.Supremacy.2004.DVDRip.XviD-UnSeeN.avi" yazmak. "D:\split\The.Bourne.Supremacy.2004.DVDRip.XviD-UnSeeN.CD1.avi" yerine "The.Bourne.Supremacy.2004.DVDRip.XviD-UnSeeN.CD1.avi" Dosya ismi geçen " " içerisindeki tüm isimleri bu şekilde değiştiriyoruz.Kısaca dosyaların kaynak ve hedeflerini siliyoruz.Sadece dosya isimleri ve bölünmüş dosya isimlerini yazıyoruz.Editörü kapatmayın. ![]() SPLITME.SYL Klasörümüzdeki Splitme.syl dosyasını notepad'le açın ve editörün içindeki herşeyi kopyalayıp splitme.syl içerisine atın.Tekrar kotrolünü yapın tek bir harf yanlışı bile sizi uğraştırır. İşte bu kadar.Splitme.bat'a tıklayıp uğraşımıza değmiş mi bakalım.Mutlaka farklı klasöre atıp test edin. Bir müddet süren işlemin sonunda nurtopu gibi doğan yeni çocuklar hazır: ![]() "Scilexer.dll" ve film dosyaları dışındakiler bu filmin splitme dosyalarıdır. Mümkün olduğunca basit anlatmaya çalıştım.Hatta bazı kısımları daha rahat anlaşılsın diye uzattım.Hatam varsa affola. |
|
|
|
| 5.G. |
Sep 10 2007, 07:23:01 PM
|
![]() Master Grup: Etkin Üye İleti: 2,009 Katılım: 10-August 04 Üye No.: 6,775 |
Tşekkürler.Ben bu bölme olayını x264 olan 8 gb lık dosyaları da bölmek için kullanabilir miyim ? Yoksa çift kat dvd almak daha mı mantıklı ?
|
| DENIZCISERKAN |
Sep 10 2007, 07:26:24 PM
|
![]() Eski biri... ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 1,169 Katılım: 31-August 04 Nereden: İstanbul Üye No.: 8,184 |
açıklama için teşekkürler nova...
|
| nova |
Sep 11 2007, 09:01:43 AM
|
|
Arkadaşlar ben teşekkür ederim.Zamanım vardı boş durmayayım bir yararım olur düşüncesiyle yazdım bu yazıyı.Aslında çok başka yerde de lazım olabilir konu.Mesela arkadaşınızda sizinkiyle aynı bir film vardır ama dvd yazıcı yoktur ve cdye nasıl yazarım diye sormuştur.Bir splitme dosyası hazırlar yollarsınız.Zaten 1mb.civarı.
5.G mkvleri nasıl bölerim diyorsanız bu linkten devam edin.Hala mantıklı değil çift katman dvdler.Ancak "mkvler için splitme dosyası yapayım herkes faydalansın" sa amaç onu düşünmedim bakmak lazım. http://forum.divxplanet.com/index.php?showtopic=92120 Bir de gene benzer şekilde ama vcf kullanarak yapılan şekli var.Bazı gruplar vcf ile yapıyor.Özünde aynı olduğu ve,kafa karışıklığı olmaması için onu eklemedim.Bilginiz olsun. |
| NeCRiS |
Sep 11 2007, 09:10:35 AM
|
![]() Mavigöz Grup: Moderator İleti: 16,902 Katılım: 5-September 05 Üye No.: 26,385 |
Çok teşekkürler nova.
|
| dr_conan |
Sep 11 2007, 11:11:15 AM
|
![]() A Erichin, u-dano i faelas a hyn an uben tanatha le faelas Grup: Uzman İleti: 4,190 Katılım: 8-March 04 Üye No.: 272 |
Ufak bir ekleme, AC3 filmler için :
VirtualDub.stream[0].SetInterleave(1,500,1,0,0); olan satırı alttaki şekilde VirtualDub.stream[0].SetInterleave(1,96,96,1,0); değiştirirseniz hem audio interleave değerini doğru girmiş olursunuz hem de 1-2 MB yerden tasarrufunuz olur.. |
| HE-MAN |
Sep 11 2007, 11:21:10 AM
|
![]() Member ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 413 Katılım: 30-May 07 Üye No.: 62,850 |
Bilgiler için teşekkürler.
|
| sarveniko |
Sep 27 2007, 11:08:58 AM
|
![]() Old one or young one? Grup: Çevirmen İleti: 1,529 Katılım: 3-December 04 Nereden: Utopia Üye No.: 15,889 |
Mükemmel olmuş anlatım...yalnız tüh diyorum...tüh ki tüh...
Harry Potter 4 adet unseen ikiye ve Once upon a time in America üçe..daha geçen gün Virtuladub ile bölüp cd'ye yazdım...ve dosyaları harddiskten sildim...keşke silmeseydim. Hepsinin splitme dosyaları hazırlayabilirdim. |
| Megaman |
Sep 27 2007, 11:25:52 AM
|
![]() It's Show Time!!! Grup: Uzman İleti: 5,019 Katılım: 11-May 04 Nereden: Capcom Üye No.: 2,228 |
Sabitlendi.
Anlatım için teşekkürler... |
| dr_conan |
Sep 28 2007, 06:41:17 AM
|
![]() A Erichin, u-dano i faelas a hyn an uben tanatha le faelas Grup: Uzman İleti: 4,190 Katılım: 8-March 04 Üye No.: 272 |
Ufak bir ekleme daha, nova arkadaşımız 2287 MB demiş ama 1/2 dvd filmler 2235 mb civarlarında olur, aslında 1. parça ile 2. parçanın tam eşit olması gerekmiyor tabi, sadece düzelteyim dedim
|
| nova |
Sep 28 2007, 11:01:53 AM
|
|
Doktordan kaçmamış
Interleave meselesi gözümden kaçmış bir ekleme de oraya yapayım.Ben de (1,96,96,1,0) kullanıyorum.Ama bu şekilde işlem daha uzun sürüyor.Esasında kazancımız da çok fazla olmuyor.Zira (1,500,1,0,0) yaptığımda da bir senkron sorunu yaşamadım.O sebeple olduğu gibi bıraktım. sarveniko teşekkür ederim.Artık bundan sonra hazırladığınız bölbeni dosyalarını görebiliriz diye anladım ben.Öyle iyi olmuş deyip kaçmak yok. |
| ToPaL_SoLuCaN |
Sep 28 2007, 01:56:25 PM
|
![]() -EvLi ve ÇocuKSuZ- Grup: Kıdemli Üye İleti: 4,657 Katılım: 1-January 05 Nereden: ..MoNiTörüN Hemen ÖnüNDen.. Üye No.: 19,550 |
Teşekkürler anlatım için..
|
| guilty57 |
Oct 18 2007, 01:51:40 AM
|
![]() Brainchild Grup: Kıdemli Üye İleti: 1,621 Katılım: 26-March 07 Nereden: Sinop Üye No.: 62,794 |
Anlatım için çok teşekkürler. Bilmeyen arkadaşlar için oldukça yararlı olacaktır.
|
| Hergin |
Jan 6 2008, 07:21:34 PM
|
![]() OHPY ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 415 Katılım: 13-April 06 Nereden: Uzak Diyarlar Üye No.: 59,480 |
Merhaba,
öncelikle sorumun yeri burası mı emin değilim. Ben elimdeki filmleri ftp yoluyla arkadaşımla paylaşmak istiyorum. büyük dosya aktarımlarındaki olası bağlantı problemlerine karşı filmleri bir kaç parçaya bölerek paylaşmak ve ardından yine o parçaları birleştirmek istiyorum. "FileSplit" adında bir program ve bu programı kullanmayı düşünüyorum. Bu bölme/birleştirmenin filme herhangi bir zararı olabilir mi ? Saygılarımla. |
| nova |
Jan 9 2008, 11:59:05 AM
|
|
Soru buraya ait olmasa da bildiğim kadarıyla cevap vereyim.Elinizdeki dosyayı winrar,Advance Split Machine tarzı programlarla istediğiniz boyutta bölersiniz.Arkadaşınız da aynı programla birleştirir.Dosyaya zararı olmaz.
Eski konuları dolaşırken bir yazı farkettim."Son kullanıcı olarak son derece gereksiz"le başlayan bir yazıydı.Bu küçük bilgi notunu yazmamın iki temel nedeni vardı.Öncelikle konuyu bilmeyen rip yapan arkadaşlara faydam olması idi.İkincisi de bireysel olarak başkasında olan büyük bir filmi bölme konusunda yardımcı olmaktı.Çünkü ,sadece 1-1,5 mblık bir dosya ile işini halledebilecekti.Herkesin kafasına göre splitme dosyası yapması değildi amacım.Böyle birşey olduğunu da sanmıyorum.Yine de hatam varsa affola. |
![]() ![]() |
|
Basit Görünüm | Şuan: 2nd September 2010 - 07:06:09 PM |