ESKİŞEHİRE GELECEĞİNİZİ ÖNCEDEN SÖYLESEYDİNİZ, GÖRÜŞME ŞANSIMIZ OLABİLİRDİ NEYSE;BÜYÜK TEST...Annemi hastahaneye yatırdığımız için uğraşma şansım olmamıştı, hazır deneme şansı bulduğum DENEME CODEC PACK'i test etmek istedim kafamı bir nebze dağıtmak adına.
Test Bilgisayarı:Cel. 1 ghz
384 sd ram 133 mhz
Gigabyte 6vtxe ana kart (via chip set via 4n1 son sürümü yüklü)
Sparkle Geforce 4 mx 440 128 ddr tvout ekran kartı (nforce ware son sürüm yüklü)
Zoltrix Pro 6 Nightingale ses kartı 5.1 (titanium series)
Codec pack'i denemek için değiştirdiğim donanımlar, her denemeden sonra format atıp parçayı değiştirip tekrar kurdum.
Asus geforce 2 64mb sdram
Sound Blaster 128 ses kartı
İşletim sistemi WİN XP (SP'ler kurulu değil, hiç kurulmadılar) direct x 8.1 ve 9.0c ayrı ayrı denendiler
Let' START Önce parça değiştirmeden format attım ve DECOPA'nın ilk sürümünü kurdum, sorunlar hallolmuş gibi duruyordu, sonradan bir ac-3 sorunu ile karşılaştım, cızırtı geliyordu. Kulaklık ve ses sistemi ile deneme şansım oldu, ikisinde de aynı cızırtıyı aldım. Sonra format atmadan ses kartını değiştirdim ve cızırtı sorunu çözüldü. Lakin bir süre sonra yeniden başladı. Bende tekrar eski ses kartını taktım, ilginçtir cızırtı bir süre kesildikten sonra yine başladı. SANIYORUM Kİ BU SORUN CODEC İLE ALAKALI DEĞİL DE BENİM KASAMDA BİR KAÇAK VAR...
Daha sonra ekran kartını değiştirdim ve XVİD rip filmlerde takılma başladı, (hepsinde değil yeni vizyon filmlerde, anladığım kadarıyla XVİD'in yeni sürümünden kaynaklanan bir durum) Hemen arkasından kendi riplediğim bir filmi deneyeyim dedim (Divx 5.2.1) film bir yerde takılıyor sonra geri geliyor ama işin garibi ses önce gitmeye, görüntüde arkadan slow motion kaymaya başlıyor. İlk rip'ledikten hemen sonra ki denememde böyle bir sorunla karşılşmamıştım. Bu saydıklarım DENEME CODEC PACK'in İLK SÜRÜMÜNDE KARŞILAŞTIĞIM AKSAKLIKLAR
Second RENAISSANCEDediğiniz gibi ilkini kaldırıp ikinciyi kurmaya çalıştım ama başaramadım (yeniden başlatı tavsiye etmeniz çok komik bu arada

zaten ilk onu denemiştim) Hatta regedit komutu ile tüm decopa isimli girdileri sildim, arkasından UKP'yi kurdum ki codec kalıntılarını temizlesin. Sonra onu kaldırıp denedim yine olmadı, şüphesiz ki format

işe yaradı.
Xvid filmlerde ki takılma devam ediyor tek bir farkla oda 3sn'de bir değilde 15-20sn'de bir olmaya başladı, ayrıca yine sizin codec pack'i deneyerek yaptığım bir rip WS olması gerekirken full screen 4:3 bazende 16:9 açıldı, bsplayer ile düzeltmek mümkün ama neden böyle oluyor anlamıyorum... ( divx filmlerde ise yukarıda bahsettiğim senkron sorunu ile karşılşamaya başladım. Bazı ac-3 sese sahip filmleri açarken bazılarını açmıyor, yani filmi açıyor ama ses alamıyorsunuz (uyarınızdakileri çok önceden denemiştim, benim anlatmak istediğim hiç ses alamadığımdır) Bahsettiğim donanımları değiştirip tekrar denedim olmadı, donanımları çıkarmadan format atıp denedim yinede başarıya ulaşamadım. İkinci sürüm bende büyük problemre yol açtı. Rip yapmaya kalktığımda (xvid-divx) zaman hatası olduğunu söyleyip mevcut projeleri inanılmaz boyutlara çıkardı (35gb falan)
LAST WORDİlk sürüm daha stabil çalıyor en azından benim bilgisayarımda, başka bir makinada deneme şansım olmadı. İkinci sürümün neden böyle olduğunu bir türlü anlayamadım, tüm ayarlar normal görünüyor. Sanıyorum ki benim donanımım divx izlemek için artık yavaş kalmaya başladı. İlk sürümde ki divx codec'in kırılmış hali ile baştan çıkarırsanız onu kullanmaktan mutluluk duyacağım. (düşük cümle biliyorum) iyi çalışmalar dilerim.
SAYGILARIMLATester: [BtG]LoRdArChEr

Düzeltme: Tester ismi eklendi