ozingajr
May 28 2008, 05:56:27 PM
arkadaslar beni laptopumun yani HP Pavilion dv4398ea Notebook PC dvdwriterının firmware güncelleştirmesini nasıl yapabilirim? nereden yani bilgisi olan varsa yardım edebilir mi?
leontr
May 28 2008, 06:00:05 PM
En doğrusu kendi sitesinden bak! DVD slim kızaklıdır... yanında bir mandalı vardır... DVD ni çıkarıp... üstündeki product kodundan girip bak... uygun firmware i bul.
Her sürücü ayrı yöntemleri var... flopy diskettle boot etmek... bootable cd ile.. direkt işletim sistemin altında bir exe ile... vs..
ozingajr
May 28 2008, 11:19:46 PM
.exe olarak yapılıyor.. firmwarei nereden bulacam bildiğin site varsa adresini verebilir misin?
leontr
May 28 2008, 11:50:14 PM
DVD drive-ı söktün mü? Eline aldın mı? Markası nedir, hangi firmware yüklü yazar üzerinde!
Ya da sökmene gerek yok, nero yüklü ise "Nero InfoTool"u çalıştır.
En üstte sağda "current drive" markası modeli... General sekmesinde: Firmware versiyon yazar!
Firmware versiyonunu bilmeden, modelini bilmeden... exe olarak kurulduğunu nereden öğrendin hemen?
Bu arada NOT: Yanlış firmware yüklersen, dvd yi eline alırsın söyleyim! Güncel olsun derken çalışan dvd yi bozmayasın!
ed: Ek
ozingajr
May 29 2008, 02:07:21 AM
dvdnin firmwareine baktım dvd özelliklerinden hr08 die birşey yüklü ben sadece bundan güncel firmware warmı ona bakmak istiyorum .exe olarak yükleniyor çünkü bu firmwareide hpnin sitesinden yüklemiştim.. asıl benim sorunum double layer dvd yazamıyorum ondan bu kadar firmware güncelleştirmesine takıldım... memorex marka double layer aldım 5 tane hepsi patladı 5 tane daha aldım 1tane daha patladı.. benim memorex mi dandik? -ki yıllardır kullanırım- yoksa sorun nedir? bir yardımcı olursan sevinirim.. ya yazarken sorun çıkartıyor ya verfiy sırasında ama mutlaka yazmıyor yani... ne yapabilirim?