Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: Nod32 kullananlar
Forum DivXPLANET > Tüm Hayatımız DivX Değil.. > PC Teknoloji > Yazılım > Yazılım İncelemeleri ve Duyuruları
Sayfalar: 1, 2
Mavi
Arkadaşlar Nod32 kullanıpta virüs buldu ve sildi işini sağlam yapıyor bu program diyebilenler var mı ?
Crematory
ben kullanıyordum. ama artık kullanmıyorum.
ha not defteri ha nod32. ikisi de aynı seviyede virüs temizliyor. smile.gif
not defteri ile virüs temizlenirmi derseniz eğer bende size nod32 ile virüs temizlenirmi derim oleyo.gif
Seifer
Ben kullanıyorum gayet iyi şimdiye kadar.

QUOTE(Crematory @ Oct 29 2008, 12:28:30 PM) *

ben kullanıyordum. ama artık kullanmıyorum.
ha not defteri ha nod32. ikisi de aynı seviyede virüs temizliyor. smile.gif
not defteri ile virüs temizlenirmi derseniz eğer bende size nod32 ile virüs temizlenirmi derim oleyo.gif

Bu yazılımın yapılmasında onlarca insan çalışıyor sen ağzına geleni söylemişsin, biraz daha denediğin virüs, nod32 sürümünden bahsetsen bizde dener bakarız hak veririz. Kahve konuşmasıyla eleştiri olmaz.
Crematory
şöyle söyleyeyim. 100 terminal, 2 serveri olan bir network yapısı altında Nod32 2.7 sürümü ile çalıştık.
1 yıllık lisans bedeli ödenerek tamamen yasal olarak.
Ayrıca konuşma şeklim kahve tarzı değildi. tamamen yaşadıklarımı anlattım.
Seifer
Sisteminizde şu an hangi antivirüs yazılımını kullanıyorsunuz ve o yazılım nod32 nin bulamadağı hangi virüsü buldu. Sorum buydu basitçe, ne kadar büyük sisteminiz olduğu değildi.
Trahald
3-4 yıldır Nod32 kullanıyorum ve çok da memnunum.Arka planda sürekli sessiz sedasız tarama yapıyor.Şu ana kadar bir kere bile virüs girmedi bilgisayarıma sayesinde.En güzeli de öyle gerekli gereksiz her dosyaya diğer antivirüsler gibi kötü,pis bu deyip kendi kafasına göre silmiyor dosyaları.
THeDaRKDeFeNDeR
Açıkçası ben de memnun değilim.Daha hiç bir uyarı bile verdiğini görmedim.Online virüs programı ile tarama yapıyorum daha çok virüs buluyor biggrin.gif
alaturka
Bende para verip alanlardanım, en sevdiğim yönü çalıştığını hissetmemem. Bir kere bilgisayarı kasmıyor. Karantinaya aldığı dosyaları silmek zorunda değiliz, kendiside böyle birşey yapmıyor.

Eğer bir program kullanmak zorundaysanız, NOD32 en iyi seçim bence.

@THeDaRKDeFeNDeR

senin sevmediğin özellik benim en sevdiğim özelliği. İkide bir etkili bir ses çıkarıp uyarı vermesi çalıştığını göstermediği gibi, eğer bir virüs bulduysada bunu davul-zurnayla belirtmesi gerekmez. Karantinaya alsın, bilgisayarıma zarar vermesini önlesin yeter. Hangimiz virüsleri çok iyi tanıyor, bizi uyarsa ne olacak, buna karşı başka bir yazılım mı geliştireceğiz?

Edit:ilave
leontr
QUOTE(Mavi @ Oct 29 2008, 02:23:41 PM) *

Arkadaşlar Nod32 kullanıpta virüs buldu ve sildi işini sağlam yapıyor bu program diyebilenler var mı ?

Evet var, ben..!
recep34
Bende uzun zamandır nod32'yi kullanıyorum bugune kadar virus ile sorumun olmadı.Ama artık internet zararlıları trojan, spyware tarzı olduğu için nod32 de dahil çoğu antivurus yetersiz kalmakta yani yanında birde antispyware için program kullanmak gerek.Nod32 nin sezgisel taraması gelişmiştir,ama kurulumdan sonra bir tam verim almak için kaç ayar yapmak gerekli.
Aslında en mantıklısı sağlam bir firewall kullanmak.Bilgisayara download ettiğiniz doslaylardaki zararlılar hariç iyi bir firewall, antivirus kötü olsada genel anlamda daha etkin koruma sağlar.
soundness
nod32 ye yönelik laboratuvar testlerine bakın derim:

2008 AntiVirus Software Product Comparisons
http://anti-virus-software-review.toptenreviews.com/
jakobo
Uzun zamandır kullanıyorum. Tamam çok çok her şeye uyarı veren ve uçanı kaçanı yakalayan bir program değil. Ama benim gibi kendi çapında internet kullanan kullanıcılar için sistemi kasmaması ve her zaman "Virüs buldum" diye bağırmaması yönünden faydalı olduğunu düşünüyorum. Ama sisteminizde çok değerli belgeler varsa o zaman Nod32 değil Kaspersky kullanırsınız ama sonra da çok yavaşladı sistem dememelisiniz....
Redghost
Şahsi görüşüm benim berbat diyebileceğim bir programdır çalışıyor gibi gösterir kendisini ama ne yaptığını kendi bile bilmez örnek olarak trojan mantığı ile çalışan bir program var elimde kendisi bir trojan üretip bir programda kendini göstermesi gerekiyor. Kaspersky o dosyayı trojan olarak gösteriyor ama nod tanımıyor bile hele yeni çıkan virüsler karşısında çok çaresiz kalıyor mesela autorunlar üzerinden çalışan virüsleri ben total commender ile görüyorum ama inatla nod32 görmüyor. Kaspersky'in yanından geçebilecek bir program değil.

entrapmen
Nod32'yle yasadigim bir ani su sekildedir.

Avukat olan kuzenim bilgisayarina taktigi disketi acmak istedikten hemen sonra bilgisayar resetlenmeye baslamis. Windows baslar gibi olduktan hemen sonra resetleniyormus. Gittim gercekten de windows acilamadan resetleniyordu. Disketi acmis ve word dokumanina tiklamis sadece. Ondan sonra bilgisayar kapanmis.

Guvenli modda actim, Nod32 hazretlerine calis dedigim halde calismadi, cesitli hatalar verdi.
AVG indirip onu kurayim dedim, guvenli modda kurulamiyorum agbi dedi.
En sonunda Antivir indirip onu kurdum ve sistemi tarattim. Sistemde 2 tane dusuk riskli trojan bulundu (isimleri su an hatrimda degil). Nihayetinde bir guzel temizledi Antivir bunlari.

Disketi tarattim ve disketten geldigine emin oldum. Bilgisayari kapatip actim, herhangi bir sorun olmaksizin calisti. Nod32 beyimiz kosede durmaktaydi. Guncel olup olmadigina baktim, gayet gunceldi (2 gunluk)

Nod32 nin normalde bunlari bulmasi gerekirdi diyerek deneme yapmaya karar verdim. Trojanli disketteki dosyalari tekrar calistirmayi denedim ve olay en basa geri dondu.
Ayni denemeyi AVG ile yaptigimda hemen uyari penceresi geldi.
Antivirden zaten bahsetmistim.

Hali hazirda bu kadar basit bir sey icin bile dogru duzgun calismiyorsa ben ona antivirus programi demem. Belki bu sadece bir rastlanti veya oraya ozgu bir hatadir bilemiyorum. Nihayetinde cok fazla Nod32 kullanmisligim yok ama kullanmami gerektirecek bir duruma da mahal vermedi simdiye kadar kullandigim antivirus programlarim (Antivir ve/veya AVG).

Bu da boyle bir animdir iste smile.gif
Crematory
QUOTE(Seifer @ Oct 29 2008, 12:51:13 PM) *
Sisteminizde şu an hangi antivirüs yazılımını kullanıyorsunuz ve o yazılım nod32 nin bulamadağı hangi virüsü buldu. Sorum buydu basitçe, ne kadar büyük sisteminiz olduğu değildi.

Şuan kaspersky kullanıyorum. Cevabımı ilk mesajda vermiştim. bknz : not defteri . smile.gif

recep34
Ayarlardan advanced heturistic (Hatta potensiyel güvenli olmayan objelere karşı koruma) ve runtime packers için korumayı etkinleştirmek lazım.Bunlar default kurulumda etkin gelimiyor.

Ayrıca bende kaspersky den nod32 ye böyle bir virus olayı sonucunda geçtim.Trojan sistemde kasperskyı devredışı bıraktı.Ondan sonra nod32 kurup taratıp sildik,o zamandan beri de kullanıyorum.Yani hiç bir antivurus mükemmel değil.Hepsinin eksik kaldığı yönleri var ama nod32 de dediğiniz kadar kötü değil.
İntenette antivus programlarının test edildiği sitelerde hep ilk üçtedir.
leontr
Arkadaşlar ne tartışılıyor anlamış değilim!

Kimse şu antivirüs programı iyidir diyemez. Aksi takdirde bu kadar antivürüs yazılımı olmaz, hepimiz tek bir antivirüs yazılımı kullanıyor olurduk.

Herkes, kendi sistem ihtiyaçlarına göre yazılım kullanıyor. Memnun olmayan başka yazılıma terfi ediyor. Bırakın herkes kendi bildiğini yapsın.

Birçok arkadaş, kullandığı(!) yazılımın tam ayarlarını bilmeden, default ayarlarını kullanıyor. Bir programı kötülemek veya göklere çıkarabilmek için, tüm yazılımların hepsini (ayarlarınıda en ince ayarlarına kadar yapabilen) denemiş olması lazım.

Yıllarca Norton kullandım. Sistemi çok yorduğundan bahsedilir. Evet yorar, ama gelen giden tüm kaynakları tek tek, en ince ayrıntısına kadar denetlediği içindir. (Sadece norton değil, mccafee, kaspersky'ı da bunlara ekleyebiliriz... ki nod32 nin de ayarlarını öyle bir ayarlarsınızki, sistem kasılması neymiş görürsünüz.)

Bu yüzden, herkes kendi kullandığı, sistem gereksinmelerini hangisi en iyi karşılıyorsa onu kullansın.

Herkese kolay gelsin...

Ed: imlâ
samsun216
Açıkçası eski sistemim yavaş olduğu için yıllardır kullandığım Kaspersky den vazgeçip bir çok forumda da bahsi geçen Nod32 i denedim arka planda çalıştığını anlamıyorsunuz-virüslerde anlamıyor!- kim anlıyor bilmiyorum. smile.gif))
Sanırım arka planda farkedilmeyeceğim derken asıl görevini unuttu.smile.gif))
Kısacası bugüne kadar Kaspersky virüslerle sorun yaşatmadı bana birkez format atmak zorunda kaldım o da Nod32 denemem sırasında.

Arka planın tartışmasız görünmez, hissedilmez en iyi yazılımı ! Başka ne yapar derseniz? bilemeyiz,.
awalanche
3 seneyi geçti kullanıyorum her sene ufak bir ücret ödüyorsunuz ve karşılığını tamamen alıyorsunuz. Unutmayın virüs sisteminize geldiği zaman antivirüs varsa uyarı verir ve siz de yok kardeşim bırak bu virüs içeri girsin derseniz program ne yapsın oda emir kulu smile.gif.
Mavi
Nod32 kullanıyordum ve bilgisayarıma trojan yada virüs girdi sürekli uyarı verip web sayfası açıyordu bilgisayar da garip garip şeyler olmaya başladı system critical error falan yazıları çıktı müdehale etmeye çalıştım kitlendi reset attım açıldığı gibi tekrar kitlendi güvenli kipte açtım yine kitlendi yaklaşık 1 saat boyunca cebelleştim ve nod32 sistemimde kuruluyken trojan yada virüs silemediğim için bilemiyorum girdi ve dağıttı bilgisayarı.

Format attım öyle kurtuldum.
Şimdi BitDefender kullanıyorum biraz kasıyor sistemi ama onun dışında bi sorun yok.

Nod32 sessiz çalışıyor, derinden çalışıyor ama sadece çalışıyor. İşini yapmıyor. Bilgisayar süsü olarak sağ tarafta duruyor sadece.

e101465
1990 yılından günümüze, virüsler ve antivirüsler üzerine kişisel bir merakım var. Son yıllarda biraz durulsam da, gelişmeleri halen elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum. Çok uzatmadan naçizane fikirlerimi belirtmek istiyorum, bu konuda... smile.gif

Antivirüs sektörünün üç amiral gemisi var: Kaspersky, McAfee ve F-Secure. Yılların vermiş olduğu tecrübeleriyle, yerlerini de hak ediyorlar açıkçası.

McAfee için Enterprise sürümünü denemenizi tavsiye ederim. Sistemi fazla yormadan, işini harika bir şekilde görür. Antispyware modülünü de eklerseniz, harici bir antispyware çözümüne ihtiyacınız kalmaz.

F-Secure, bu üçü içinde sistem kaynaklarını en oburca kullanan yazılımdır. 3 tarama motoru (Kaspersky'nin AVP'si, F-PROT'un Libra'sı ve Orion) kullanması nedeniyle oluşan bu oburluk dezavantajı, güvenlik açısından ise bir avantaja dönüşür. "Client Security" denilen kurumsal çözümlerinde sistem kaynaklarını daha optimum kullanır, dolayısıyla tercihinizi "Client Security" yönünde yapmanız tavsiye olunur.

Kaspersky için söylenecek fazla bir şey yok, malumunuz zaten... smile.gif

Bunları takip eden grup içindeyse, Norton (bilhassa kurumsal Symantec ürünleri), BitDefender, Antivir, Avast, AVG, NOD32 vs. gelir.

Avast ve AVG için hiçbir olumlu görüş bildiremem. Antivir ise, ilk çıktığı zamanlara göre fersah fersah yol almıştır ve tercih edilebilir. Yukarıda belirttiğim gibi, Symantec'in kurumsal çözümleri de harika bir alternatiftir.

Gelelim, başlığın kahramanı NOD32'ye... smile.gif Açıkçası, ne zaman virüs belasına bulaşmış bir PC görsem, baktığımda hep NOD32 kullandıklarını gördüm. NOD32'nin yediği haltları da, McAfee ve Kaspersky ile temizledim. Üç amiral gemisi haricinde bile daha iyi alternatifler varken, neden hala NOD32 kullanıldığını da anlayabilmiş değilim. Sözün kısası; al NOD32'yi vur Avast ve AVG'ye... smile.gif Eski günlerini mumla arasa da, F-PROT kullanın daha iyidir...

Naçizane tavsiyem; eğer sisteminiz güçlüyse F-Secure ve Kaspersky, görece zayıfsa McAfee Enterprise ya da biraz kaynak fedakarlığı ile yine Kaspersky kullanmanızdır... Zayıf bir sisteminiz varsa ya da antivirüs çözümüne büyük kaynaklar ayırmak istemeyen biriyseniz de; Symantec (Norton değil, dikkat!) kurumsal çözümleri başta olmak üzere, Antivir ve F-PROT tercihlerini dikkate alın.

Ve asla hiçbir antivirüsü "default/varsayılan" ayarlarıyla kullanmayın. Esas olan dikkatli kullanıcıdır, bunu da unutmayın...

Sevgi ve saygılarımla...
tyler78
İki kez Nod32 kurdum.İkisinde de bir süre kullandıktan sonra Kasperksy'a geçtiğimde birkaç trojan buldum.O gün bugündür kullanmam kendisini.Hiç uyarı vermeyince "a uyarı bile vermeden hepsini siliyor" gibi bir duygu beliriyor (smile.gif) ama kanmayın.
Seifer
QUOTE(recep34 @ Oct 29 2008, 01:10:52 PM) *

Bende uzun zamandır nod32'yi kullanıyorum bugune kadar virus ile sorumun olmadı.Ama artık internet zararlıları trojan, spyware tarzı olduğu için nod32 de dahil çoğu antivurus yetersiz kalmakta yani yanında birde antispyware için program kullanmak gerek.Nod32 nin sezgisel taraması gelişmiştir,ama kurulumdan sonra bir tam verim almak için kaç ayar yapmak gerekli.
Aslında en mantıklısı sağlam bir firewall kullanmak.Bilgisayara download ettiğiniz doslaylardaki zararlılar hariç iyi bir firewall, antivirus kötü olsada genel anlamda daha etkin koruma sağlar.

Nod32 spyware konusunda iyi değil katılıyorum fakat yanında kullandığım zonealarm internetten gelen spywareleri otomatik engelliyor.

@entrapmen

sizin sorununuzda ilginçmiş ben kendime trojanları ara sıra atmayı denerim tabi hepsini değil ve hepsinde yakalıyor.

Tabi denildiği gibi sistemde yaptığınız bazı ayarlar dosyaları güvenli olduğunu gösterebiliyor. Firewall kullanırkende tüm yazılımlara izin verirsek firewall'un pek manası kalmıyor. Antivirüslerdede belirli güvenlik seviyeleri oluyor ya da filtremeler. bunlar doğru değilse trojanlar geçebiliyor. Tabi sistemimde sadece antivirüs kullanmak istiyorum diyorsanız kaspersky nod32'den iyidir fakat antivirüs+firewall ikilisinden iyi değildir.

Ayrıca nod32'de tehlikeli olabilecek dosyalarıda karantinaya al seçenekleri gibi değişkenler var. onlarıda seçerseniz güvenliğinizi daha fazla arttırmış olursunuz.

Ben uzun süre nortoncuydum fakat artık internet explorer bile açamaz hale getirdiğinde sistemi nod32'ye geçtim. arada bahsedilen birçok bilinen antivirüsü kullandım ama en aklıma yatanı nod32 oldu. Birde ben zaten antivirüs ve firewall ikilisine o kadar da güvenmem sistemin belli aralıklarla ghostu vardır. onlara geçerim aylık olarak.
wonderden
Çok uzun bir süredir; Nod32 ve Zonealarm ikilisini kullanıyorum, araştırıp ikisi içinde kendi bilgisayarıma ve kullanım şeklime göre ayarlarını yaptım ve hiç problem yaşamadım şu ana kadar. Tavsiye eder miyim "hayır" oleyo2.gif

Biraz dikkatli kullanıcı olmayı gerektiriyor bence virus ve trojan konusu. Zamanla kavrıyorsunuz tehlike nerden gelebilir; birde derler ya "hiç bir sistem tam güvenilir değildir" diye. Başlıkta sayılan virus programlarının mutlaka zaafları var; farklı tarama teknikleri, güncellenme sıklıkları...uzar gider bu böle biggrin.gif

Her usb diske, msn' den ve özellikle arakdaşınızdan gelen her dosyaya (oda farkında olmaz çoğu zaman) zıplamamak lazım biraz daha fazla korunabilmek için.

ekleme:
Der ve nedense aklıma "Kaspersky" takılır, kullanıp denesem mi acaba diyorum kendi kendime:)
omeringen
@wonderden,
Deneyecekseniz temiz bir sistem üzerine kurulum yapın. Mümkünse format ardından. . .
KamaChi
En iyi güvenlik programı kişinin kendisidir aslında.Mozilla Firefox kullanmaya başladığımdan beri bilgisayarda virüs görmüyorum.Nod32 3 ve yanında Trojan Remover kullanıyorum...Şüphelendiğim bir dosya varsa Kaspersky Online Scanner,jotti yada totalvirus kullanırım...
mesut777
En iyi antivirüs Acronis True İmage 'dir smile.gif
KingAMRA
QUOTE(wonderden @ Oct 30 2008, 01:40:27 AM) *

Çok uzun bir süredir; Nod32 ve Zonealarm ikilisini kullanıyorum

Ben de yıllardır bu ikiliden bir türlü vazgeçmedim ama sizin aksinize memnunum smile.gif . Bilgisayarıma en son ne zaman virüs girdiğini hatırlamıyorum bile. Yanlarında bir de spy eraser var, sürekli aktif değil ama, haftada ya da on günde bir açıp spy araması yapıyorum o kadar.

Yalnız işyerindeki bilgisayarlarda firewall olmadığından ( zone allarm'ın dili ingilizce ve maalesef beceremiyorlar kullanmasını ) sadece nod32 ve spy eraser var, yetmiyor maalesef. Nod32, sistemi rahatsız eden, dengesini bozan virüslere maalesef müdahale edemiyor. Avg'nin free versiyonu bile bazen nod32'den oldukça başarılı işler çıkartıyor smile.gif...
wonderden
Aksine bende memnunum, oldukça:)

Bu ikiliden de kullansanızda kullanmasanızda iş biraz kullanıcının kendinde bitiyor diye düşünüyorum.

@omeringen,
tavsiyen için teşekkürler bir fotmat bekleyeceğiz bu durumda:)
uzzd
Bu nod32 torrent trackerlarınıda engelliyordu torrent kırmızı olarak kalıyordu. oleyo2.gif
dr_conan
Nod32 antivirüs yerine Eset smart security kullanın, içinde güvenlik duvarı, antivirüsü ve antispyware i mevcut..

Sağlam firewall olduğu zaman zaten sisteme pek trojan giremiyor smile.gif
musterxw
Arkadaşlar daha geçen hafta buraya mesaj yazsaydım,ben de nod32 den sürüyle olumsuz örnekler sıralardım.Yaklaşık bir aydır explorer sık sık kilitlenip kalıyordu.opera da aynı şeyi yapıyordu.Bir böceğin yapıştığından emindim ama neyle tarattıysam bulamadım.Bir çok antivirüs ve anti spywareleri kurdum tarattım.İnanın tertemiz ,bir şey yok ama sayfalar gene kilitlenip kalıyordu.Artık vazgeçtim bir ara format atarım dedim.Bir kaç gün önce bir arkadaşım lisanslı nod32 verdi ,bir dene memnun kalırsan kurayım dedi.onun hatırı için kurdum, inanın ağzım açık kaldı..
Meğerse bizim o kullandıklarımız nasıl nod32'yse bilmiyorum artık.5 virüs buldu,ikisini temizleyemedi,karantinaya aldı.o kadar da ayrıntılı sunum yapıyor ki şaşırdım kaldım....Daha sonra silemediklerini kendim sildim.Silememiş çünkü var olan program değillerdi,ekle kaldır programların kalıntısıymış.silinmiş program ama virüsü kalmış..

Çok uzman bir kullanıcı sayılmam ama arkadaşlar ,iki haftadır benim pc uçuyor,adeta yeniden ayrı bir zevk almaya başladım surfden.

Galiba, nod32 'den en iyi verimi alabilmek için orjinal lisans şart.Kendim bile sonuçlara şaşırdım kaldım.Kimseye tavsiye için yazmadım ,ama garip bir tecrübe olarak paylaştım,en iyi virüs programı daha çıkmamış olan felsefesinde biri olarak hayretler içerisinde kaldım diyebilirim
CtrLze
Arkadaşlar;
Maalesef artık sadece tek bir anti-virüs yazılımı ile pcnizi korumanız mümkün değil gibi. Muhakkak yanında bir firewall desteği olmalı. Firewalla alışkın olmayanlar ilk başlarda can sıkıcı bulabilirler. Fakat zamanla uyarılara alışılmakta ve kurallar oluşturularak bu uyarılar azalmaktadır. Özellikle HIPS (Host Tabanlı İzinsiz Giriş Saptama Sistemi) desteği veren firewall'lar tercih edilmelidir. Ücretsiz çok sağlam firewall-lar mevcuttur. Comoda firewall-u önerebilirim. Ayrıca ücretsiz bir anti-virüs olarakta Avira-antivir classic önerebilirim. Bu iki yazılımda güvenliğiniz için hem basit arayüz ve kullanışlarıyla, hemde ücretsiz olmalarıyla birebirdir. Ayrıca her ikiside güncelleme desteği sunmaktadır.
umudovski
Antivir yüklüydü bende. PC virüs kaptı. Antivir buluyor temizledim diyor ama nafile. Bir Nod32 çaktım virüs filan hak getire. smile.gif
skywalter
Çalıştığım firmada yıllardır Norton Client Security kullanırdık lisans bitince network yönetimli nod32'i 1 yılldır kullanıyoruz. Açıkçası hiç bir sorun yaşamadık. En ince ayrıntısına kadar ayarlarını yaptığınız müddetçe sıkıntı yaşayacağınızı zannetmiyorum. Ayrıca unattended setup özelliğinin olması gerçekten güzel birşey. Diğer antivirüs programlarında var mı bilmiyorum ama kurmak istediğiniz bilgisayara ayarları yapılmış şekilde kurmak eğlenceli oluyor. Her seferinde ayarlarını yapacağız diye uğraşmaya gerek kalmıyor. smile.gif
CtrLze
QUOTE(umudovski @ Mar 9 2009, 09:28:16 AM) *

Antivir yüklüydü bende. PC virüs kaptı. Antivir buluyor temizledim diyor ama nafile. Bir Nod32 çaktım virüs filan hak getire. smile.gif

Haklısınız olabilir. Biraz göreceli gerçekten. Ben zaten lisanslı olarak kullanmayan arkadaşlar için söyledim. Yada kırılmış olarak kullananlara. Çünkü güncelleme önemlidir. Bende de şuan nod32 lisanslı kurulu ve sorun yaşamıyorum. Ama daha önce yoktu ve avira kullanmıştım, bir sorunda yaşamamıştım. Gerçekten ne olduğu belirsiz c*****li yazılım kullacağıma bu tarz yazılımları kullanırım daha iyi. Ayrıca biraz araştırılırsa çoğu yazılımlarlar ara ara kampanyalar sunmakta. Bunlardan da faydalanıla bilinir... Ayrıca anti-virüs yazılımların hemen hemen hepsi 1 aylık deneme sürümlerinde full özellik sunuyorlar. Her ay farklı denerim o bile olur. Yapmışlığımda vardır yani.
Noblemanaay
Arkadaşlar, Nod32 çok iyi. Ben de kullanıyorum lisanslı. Ama CtrLze arkadaşımızın dediği gibi sadece virus koruma programıyla yeterli değil, firewall muhakkak olmalı. Ve bunlara ilaveten bir de usbguard good.gif programı yüklemenizi tavsiye ederim. Şu an Microsoft işletim sistemleri yüklü bir pc'ye taşınabilir bir bellek takıldığı zaman otomatik çalıştırıyor ve bellekteki tüm virüsler sisteminize sızıyor. O noktadan sonra Nod32, KAV felan filan hikaye kalıyor:D Kaç kere sistemimi sildim bu belleklerden bulaşan virüs yüzünden crying.gif Program USB'lerden takılan belleklerin otomatik çalışmasını engelliyor ve sistemde kurulu mevcut virüs tarama programının veritabanını kullanarak, taşınabilir diskteki virüsleri belirliyor. Gerisi size kalmış smile.gif
Dr. Slump
Ben nod32'nin antivirüs ve firewall özelliklerini bir arada sunan versiyonunu kullanıyorum çok da memnunum.

Usb problemleri için en iyi çözüm otomatik çalıştırmayı tamamen iptal etmektir. XP için şöyle: başlat -> çalıştır -> "gpedit.msc" -> Yönetim Şablonları -> Sistem -> Otomatik Çalıştır Özelliğini Kapat -> 'Etkin, tüm sürücüler'
EmReNaULT
Eset Smart Security 3.0 sürümünü kullanıyorum.Bilgisayarımın donanımı çok düşük olduğu halde sistemi hiç yormuyor,sürekli kendini güncelleyerek üstün koruma sağlıyor.Kasım 2006'da almıştım bilgisayarımı,halen format atmadım.Bunu kesinlikle Eset yazılımına borçluyum smile.gif
ustuney
Ne hikmetse eset e pek güvenemiyorum. Eset yüklü bilgisayarlardan gelen usb lerin alayında virüs veya trojan yakalıyorum. Tavsiyem sisteminiz iyiyse Kasper kullanmanız. Deneme sürümü var 1 aylık deneyin farkı göreceksiniz.
CtrLze
Ayrıca şöyle birşeyde var. Kaspersky çok iyi ama sistemi yavaşlatıyor diyenler için.
Kaspersky removal tool ile tarama yapabilirsiniz! Kaspersky 7.0 motorunu ve veri tabanı kullanan ücretsiz bir yazılım. Fakat aktif koruma sağlamıyor. Ayda bir kere yapıyorum. Her seferinde indirip masaüstüne kuruyorum ve hemen kaldırıyorum. Yapacak arkadaşlara tavsiyem güvenli kipte yapmaları ve her zaman güncellenen yeni sürümü indirmeleri. Adresi aşağıdadır.

http://avptool.virusinfo.info/en/
Blackworms
Benim merak ettiğim birşey var. Webaccess Protection'ı internette gezinmeyi yavaşlatmayacak bir program var mıdır? Çünkü şu an NOD32 Smart Security kullanıyorum ve bu da yavaşlatıyor. Ya da ince bir ayarı var mıdır bu WebAccess olayının. Baygınlık geçireceğim artık araştırmaktan. biggrin.gif
Fallout
ESET NOD32 Antivirus 4 sürümünü kullanıyorum. Çok memnunum herhangi bir sızıntı virüs sorunu yaşamadım, sistemi yavaşlatma veya kasma gibi bir durum söz konusu değil bende.
mith
Bildiğiniz üzere antivirüs programları virüsler bilgisayara ya bulaşmak üzereyken system monitor sayesinde yakalanır ya da bulaştıktan sonra yakalanır. Önemli olan virüsün hiç bulaşmamasını sağlayabilmek. Bazı arkadaşlarımızın da belirttiği üzere tek başına bir antivirüs programı kesinlikle iyi bir koruma sağlayamaz. Bu bağlamda firewall dediğimiz programlarında kullanılması şart.
Bugüne kadar yaklaşık 7-8 tane farklı antivirüs ve 5-6 tane farklı firewall programı kullandım. Hepsi de bilinen programlar. En son bende kalan izlenim ve şu anda da kullandığım ikili; Nod32 ve ZoneAlarm. Uzun zamandır da virüslerle alakalı bir sıkıntı yaşamadım.
Lakin belirtmekte fayda gördüğüm bir hususta; Unutmamak gerekirki asıl güvenlik kullanıcı da bitmektedir. Girdiğiniz siteleri, yüklediğiniz programları bilirseniz virüs kapmazsınız :)
Alexander
QUOTE(Blackworms @ Jun 3 2009, 07:52:34 PM) *

Benim merak ettiğim birşey var. Webaccess Protection'ı internette gezinmeyi yavaşlatmayacak bir program var mıdır? Çünkü şu an NOD32 Smart Security kullanıyorum ve bu da yavaşlatıyor. Ya da ince bir ayarı var mıdır bu WebAccess olayının. Baygınlık geçireceğim artık araştırmaktan. biggrin.gif

Web Security özelliğini kapatabilirsiniz warez sitelerine ve virus taşıyabilecek sitelere fazla takılmıyorsanız.
NOD32 Smart Security görevini hakkıyla yerine getiren bir yazılım.
Resolute
Eset Smart Security'yi kullandım birkaç ay program bilgisayarı zorlamamasıyla güzel ama kullanım olarak ben pek beğenmedim. Virüsleri bulma noktasında da Kaspersky'a oranla zayıf kalmış durumda. Yazılımı lisanslı kullanacaksanız size tavsiyem bu üründen uzak durun teknik destek ve müşteri memnuniyeti noktasında zayıf bir firma. Bence en iyi güvenlik programı denediklerim içinde Kaspersky IS
isostar
Kaspersky eskiden iyi bir antivirüstü.Ama şimdi onu söylemek oldukça güç.Sistemi kastırmasını bir türlü çözemediler.Sürekli virüs uyarısı vererek,kullanıcınında göstermelik gözüne girdiğini söylemek zor değil.Rar dosyalarını bile virüs olarak gösterdiğine gözlerimle şahit olmuştum.Birçok güncel antivirüs testini inceliyorum.Özellikle antivirüsün dışında ortaya çıkan spam,malware vs.. gibi zararlı objeler yeni isimlerin sektörde öne çıkmasına neden oldu.Son 2 yılı baz aldığımızda kaspersky nin geride kaldığını görüyoruz.Adına daha önce rastlamadığım Avira Antivir son yılların şampiyonu diyebiliriz.Ama onu da çok kullanmadım.Ama bu puanları hak ettiğini rahatlıkla söyleyebilirim,test ettiğim dönem boyunca..
Burda yazdıklarım bir takım araştırmalar sonucu elde ettiğim bilgilerdir.Tamamen bilgilendirme amaçlıdır.Herkes istediğini kullanmakta özgürdür.Bilgi paylaştıkça güzeldir smile.gif
Resolute
Kaspersky'ın virüs olamayan dosyaları virüsmüş gibi göstererek kullanıcılarının gözüne girmeye çalıştığı düşüncesine katılamayacağım. Şu ana kadar birçok güvenlik programı kullandım ve bunların içinde en iyi ön savunma analizi yapan ve kendini korumayı başaranın Kaspersky olduğunu söylemek yanlış olmaz. Otoritelerce kabul gören bir sitemidir bilmiyorum ama TopTenREVIEWS'in değerlendirmesine göre BitDefender en iyi güvenlik programıymış. Bitdefender i kullanırken sisteme virüs girdi ve programı kapattı sistem çöktü. Nod32 çok kullanışsız ve tam olarak güvenliği sağlayamıyor. Avast vardı bir aralar moda olan en basit antivirüslerden biri. Şu ana kadar birçok Güvenlik Yazılımı kullandım ve en sorunsuz ve temiz çalışanı Kasperskydır diyebilirim. Onun da sistem kaynaklarını çok fazla kullanması bir problem olarak karşımızda duruyor. Lakin iyi bir korunma isteyenler ve bilgisayarı iyi olanlar için çok fazla sorun teşkil etmeyecektir. Avira nın sadece antivirüs yazılımı olarak iyi olduğuna ben de katılıyorum.

İncelemek isteyenler TopTenREVIEWS sitesinin Güvenlik Yazılımı değerlendirmesine bu bağlantıdan ulaşabilir.
holywars
Biraz hortlatmak gibi olucak ama uzun zamandır windows işletim sistemi kullanmıyordum, şimdilerde kullanmaya başladığım için NOD32'in herhangi antivirus versiyonunu 64 Bit ve güncel olanını arıyorum. Fakat sharebus olsun başka yerler olsun bulduklarım 2-3 gün sonra key sormaya başlıyor, eskiden kullandığım 3 versiyonlarıydı sanırım zırt pırt key sormuyorlardı (hatta hiç) bu yeni 4 versiyonundan sonra galiba key olayına başlamışlar. Acaba NOD32 kullanan arkadaşlardan bir yardım almam mümkün mü smile.gif
akaramirez
Ben şöyle kullanıyorum; çakma bir mail adresiyle 30 günlük deneme lisansı istiyorum. 30 gün bitince bir tane daha istiyorum ve böyle devam edip gidiyor.
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.