Düz Princo DVD-R (For Data olmayan) : Fena değil , ama dvd-r'de princo'dan uzak durmak lazım.
Princo DVD-R For Data : Bundan şiddetle uzak durun. Çoğu yazdıktan sonra elde patlıyor.
Nt DVD-R : Ben kullanmadım , kullanan bi arkadaşım çekip 10 tane göndermişti. 9 tanesini copy yapamadım. Ben uzak durucam , sizi bilmem.
Versatile DVD-R : 20-30 civarı kullandım , bi sorunla karşılaşmadım.
Rota DVD+-R : 20-30 civarı kullandım , bi sorunla karşılaşmadım.
DMS +-R : Valla , benim için en iyisi bu. Arşivimi de dms'lerde tutuyorum. 150'ye yakın kullandım , en fazla 5 tanesi elimde patladı.
Bu örnek verdiğim markaların hepsi 700 bin ile 1 milyon arası fiyata sahipler.
Bu esnada bende bi soru sormak istiyorum. Arşivimi emanet ettiğim dvd'lerin yarın birgün elimde patlamaması için , biraz daha pahallı boş dvd+-r kullanmaya razıyım. 2 ile 2,5 milyon civarı , kesinlike sağlam , kalitesi konusunda kendini kanıtlamış hangi markayı tavsiye edersiniz ?
Ben kendi arsivim icin elimden geldigince Verbatim +R 4x kullaniyorum. 1.600.000 Tl ye geliyor. Kullanali 1 ay kadar oldu 30 kadar kopyaladim(sorunsuz) bir kismini birkac kez okudum HDD ye attim bir problemle karsilasmadim. Kisacasi simdilik memnunum ve sanirim problem yasamicam.
Onerim en azindan 2 ve fazla cd ac3 olan filmlerimizi pahali medyalarda saklamak. Tek cd likleri zaten zamanla kalitelileri ile degistirdigimiz icin onlari ucuz medyalarda da saklasak olur diye dusunuyorum.