Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: Arşiv için DVD-RW tavsiyesi ?
Forum DivXPLANET > Tüm Hayatımız DivX Değil.. > PC Teknoloji > Donanım > Optik Okuyucu/Yazıcılar
mehmet_roer
Evet arkadaşlar emektar DVD-RW'ım patladığı için yeni bir tane aramaya başladım. Açıkcası benim için önemli olan kıstas arşivci olduğum için yazdığım bütün verilerin rahat rahat PC,Laptop,DVD Player,Network Media Tank gibi cihazlarda çalışması. Bu güne kadar kullandığım model LG GSA-H10N'dı ve çok sorunsuzdu açıkcası her işimi görmüştü bunun gibi sorunsuz bi model arıyorum, aklımda iki model var

1-) LG GH22NS30-40-50 22X Sata
http://www.hepsiburada.com/lg-gh22ns30-40-...p;categoryId=17

2-)Samsung SH-S223C 22X SATA
http://www.hepsiburada.com/samsung-sh-s223...p;categoryId=17

Bütün Divxplanet ahalisinden yorum bekliyorum. flaugh.gif Şimdiden teşekkürler cheers.gif
oKsEAt
2 senedir Samsung kullanıyorum ve gerçekten çok memnunum. Şuana kadar hiç medya patlatmadım.
Yazarken biraz gürültü yapıyor ama kaliteli yazıyor. Okuma konusunda da çok iyi.

Tavsiye ederim. good.gif
Darkruse
Linkteki Samsung'u kullanıyorum ama çoğu zaman kapağı açılmıyor birkaç kere basmam gerekiyor açma düğmesine. Lg'yi almanı tavsiye ederim.
AasgaarDvoLuNDagR
Zamanında Asus 24B1ST modelini çok aramıştım bulamayınca Asus 20B1ST modelini almıştım. Geçenlerde Tr'ye yeniden giriş yapmıştı fakat şimdi baktım geldiği gibi tükenmiş online mağazalarda, eğer bulabilirseniz 24B1ST modelini öneririm.

Asus haricinde Benq, Lite-on ve eğer fiyat olarak çıkabilirseniz Plextor markalarını öneririm.
antroch
Linkteki DVR-RW yi kullanıyorum.Bundan önce laptopım vardı ve arşiv için bütün dvdleri arkadaşımın masaüstündeki lgsinde yakardım.Şimdi kendi yazıcımla mutluyum.1 yıl oldu ve şimdiye kadar yazma ve okumasında hiç sorun yaşamadım.
Ayrıca bu iş kullandığın mediaya da bağlı daha çok.Hangi marka dvd kullanıyorsun?
Medyada dms kullanıyorum smile.gif smile.gif
mehmet_roer
Hepinize teşekkürler arkadaşlar,bakalım daha karar vermedim biggrin.gif ama mutlaka alıcaz bu hafta içince

QUOTE(darkemxre @ Feb 27 2010, 11:51:56 PM) *

Zamanında Asus 24B1ST modelini çok aramıştım bulamayınca Asus 20B1ST modelini almıştım. Geçenlerde Tr'ye yeniden giriş yapmıştı fakat şimdi baktım geldiği gibi tükenmiş online mağazalarda, eğer bulabilirseniz 24B1ST modelini öneririm.

Asus haricinde Benq, Lite-on ve eğer fiyat olarak çıkabilirseniz Plextor markalarını öneririm.

Bu arada Asus'un ne farkları var acaba baya okudum prospektüsünü biggrin.gif ama tonla özellik koymuşlar ama kalite olrakr yazım filan onlar yok biggrin.gif
ozz
samsung öneririm.
uzun bir süre asus kullandım son zamanlarında saçmalamaya başlamıştı. dvd yazmamaya başlayınca, miladının dolduğunu anlayıp samsung aldım. memnunum. aldırdığım birkaç kişi de sıkıntı yaşamadı.
AasgaarDvoLuNDagR
QUOTE(mehmet_roer @ Feb 28 2010, 03:55:47 PM) *

Bu arada Asus'un ne farkları var acaba baya okudum prospektüsünü biggrin.gif ama tonla özellik koymuşlar ama kalite olrakr yazım filan onlar yok biggrin.gif

Özelliklerine baktığınıza göre 20B1ST modelinden farklarını yazayım.

Daha hızlı (24X),
E-Green (Energy Green Engine), çok daha düşük enerji tüketimi (birçok sürücü bu teknolojiyi göz ardı ediyor.)
OTS (Optimal Tuning Strategy), yazım sırasında kaliteyi en iyiye taşımaya çalışan teknolojisi,
E-Hammer, tekrar yazılabilir medyalardaki bilgileri geriye dönüşü olmaksızın tamamen silebilme,
AVRS (Auto Vibration Reducing System), okuma ve yazma sırasında vibrasyonu(titreşimi) ve sesi en aza indirme teknolojisi,

ayrıca ek olarak bu üründe Lightscribe (medyaların üstüne de yazabilme) teknolojisi bulunmakta.

Eğer bu ürünü düşünürseniz şehrinizde bimeks varsa temin edebilirsiniz. Temin edebileceğiniz mağazalar için tıklayın.

Almaya karar vereceğiniz ürün ne olursa olsun, şimdiden sizi üzmemesini dilemeden geçmek istemiyorum. smile.gif
TuzsuzDELiBEKiR
DVD Writer Liteon şaşmayın derim.

Halen daha 48x CD Writerimi kullanıyorum ki yaklaşık 500 CD lik arşiv yapmıştım. Şu an kenarda duruyor atmaya kıyamıyorum.

3 Farklı model DVD writerini da kullandım hepsi aynı şekilde. Yazma kalitesi çok iyi kesinlikle Liteon derim.
pepa
Lg de sorun yaşamadım hiç...
orchel
Ben de Samsung ile sorun yaşamayanlardanım.. Ev arkadaşımın Lg marka olan DvD-RW ile yazdığımız PS2 oyunları çalışmazken bendekiler hiç sorun çıkarmadı şimdiye kadar..
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.