Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: Bakuman (2010)
Forum DivXPLANET > Altyazı > Çevrilen Altyazılar > Anime Altyazı Çevirileri
Sayfalar: 1, 2, 3
KmE
forum resmi

ANIME
» Bakuman. (TV)

Plot Outline: Moritaka Mashiro, a junior high school student, content to live out a relatively normal life as any other does, is persuaded by his classmate, Akito Takagi, to become an aspiring mangaka when the latter realizes his natural talent as an artist. However, Moritaka is reluctant to pursue his dream as his uncle, once a mangaka with his own serializations, died from overwork trying to regain his lost status. With Akito's help, Takagi gets another classmate and his school crush, Azuki Miho, who is an aspiring voice actress, to voice in the anime adaptation of their future manga once it is completed. However, Mashiro also proposes to Azuki, who surprisingly accepts only on the condition she will marry him when both of them have achieved their dreams. With a goal set before him, Mashiro begins a long and struggling path to become a famous mangaka.

Mashiro’nun yıllar önce kaybettiği amcası bir mangakadır. Artık bir ortaokul son sınıf öğrencisi olan Mashiro, piyasanın zorluklarını ve inceliklerini dinlediği amcasından sonra, aklından mangaka olmak ile ilgili bütün düşünceleri silmiş ve iyi bir okul bitirebilmeye odaklanmıştır ancak çok başarılı çizimleri vardır. Bir yandan da sınıflarındaki Azuki’den hoşlanmaktadır.

Aynı sınıftaki bir diğer öğrenci Takagi ise aslında sınıfının en zekilerinden olmasına rağmen hikâyeler yazmayı seven, dışa dönük karakterli bir gençtir. Aslında Takagi kendi hikâyelerini manga formatında çizebilecek bir ortak aramaktadır.

Bir gün not defterini okulda unutan Mashiro, defteri geri almak için okula geri döndüğü sırada Takagi’ye rastlar. Takagi, Mashiro’nun defterindeki çizimini görmüştür ve hemen kendisine ortaklık teklif eder. Mashiro ise bu teklifi geri çevirir.

Ancak Mashiro’nun bilmediği bir şey vardır: Sevimli ve utangaç Azuki, bir seslendirme sanatçısı olmak istemektedir ve çoktan bir prodüksiyon şirketi kendisiyle ilgilenmektedir.

Böylece Takagi ufak bir oyun oynar. Gece yarısı Mashiro’yu da alarak Azuki’nin kapısına giderler. Azuki’nin hayalini duyan Mashiro, kendini tutamayarak Takagi ile birlikte resimlerini kendisinin çizeceği bir manga yazacaklarını söyleyiverir. Bu manga animeye uyarlandığında ise seslendirmesini Azuki’nin yapmasını ister. Buna çok sevinen Azuki hemen kabul eder ancak Mashiro’nun bir isteği daha vardır: İkisinin de hayalleri gerçekleştiği zaman evlenmek ister. Azuki ise beklenmedik şekilde buna da evet der.

Mashiro’nun böylece artık manga çizmek için bir nedeni vardır. Şimdi sandıklarından daha yakın olan iki kafadar, Japonya’da bir mangaka olma yolundaki ilk adımlarını atacaklardır.
(AGT)

Yanlış anlaşılma olmasın, çeviriyi ben yapmayacağım. flaugh.gif Başlığı Luthien'in yerine açtım. İngilizce altyazısı çıktığı zaman çeviriye başlanacak. Şimdiden kolay gelsin! flowers.gif
dr_frenky
Kolay gelsin. flowers.gif

Kendisi başlığı açmayacak kadar üşengeç birisi olduğunu için bence haftalık beklentilere boştan yere girmeye gerenk yok. flaugh.gif
DayDreamer
Luthi bizi çok bekletme hızlı hızlı çevir. oleyo.gif
RyK
Kitlemede boyut atlamışız. Başlığı aç, birinin adına açtım de, sonrada millet ona yüklensin. Taktir ettim. oleyo2.gif
Janoomma
Şimdiden kolay gelsin Luthien. Ben de bekleyenlerden olacağım. biggrin.gif
thiefpliskin
Kolay gelsin. flowers.gif Şimdiden teşekkürler. clap2.gif
Hitokiri
Oooo akşam oldu Luthien alt yazı nerede oleyo3.gif
SyLaR_54
Hesap sorulmaya başlandı. oleyo.gif
eray.gns
Pusuya yattık bekliyoruz. oleyo.gif
Kolay gelsin.
Luthien
Millet az sabredin. Bitecek.

TMD grubunun üzerinden çeviriyorum. Buradan duyurulur.
Bugün akşam üstü TMD'nin çevirisi geldiği için ben de geç başlamış bulundum.

KmE'ye selam olsun. oleyo9.gif
Coşanadam
Kolay gelsin. flowers.gif
Luthien
forum resmi

Bakuman 01: Hayal ve Gerçek

Çeviri: Luthien
Typesetting: KmE

Tüm Font ve efektleri görebilmeniz için Media Player Classic ile izlemeniz tavsiye edilir.
Herkese keyifli seyirler... smile.gif
Trunks
Elinize sağlık hep bu hızda gidin. oleyo.gif flowers.gif
Luthien
QUOTE(Trunks @ Oct 5 2010, 02:38:58 AM) *

Elinize sağlık hep bu hızda gidin. oleyo.gif flowers.gif

Ne demek istiyorsun sen bakayım? oleyo9.gif
Coşanadam
Eline sağlık Luthien flowers.gif

offtp.gif
1. iletideki video silinmiş. Güncellenirse iyi olur. smile.gif
DayDreamer
Ellerinize sağlık. Biraz bekledik ama olsun. oleyo2.gif
dr_frenky
QUOTE(Luthien @ Oct 5 2010, 01:28:47 AM) *

Ellerine sağlık. flowers.gif Senden beklenenmeyecek kadar hızlı çevirdin.

Bu arada Tyspesetting ne demek oluyor? confused1.gif Hani bir açıklasanda herkes öğrense. good.gif Bir güzelim türkçemizi kullansan keşke.
eray.gns
Yazı işleri müdürü. tongue.gif
SyLaR_54
QUOTE(dr_frenky @ Oct 5 2010, 04:32:34 PM) *

Bu arada Tyspesetting ne demek oluyor? confused1.gif Hani bir açıklasanda herkes öğrense. good.gif Bir güzelim türkçemizi kullansan keşke.

Artizlik işte. boxing.gif
tongue.gif

QUOTE(eray.gns @ Oct 5 2010, 05:38:48 PM) *

biggrin.gif
RyK
Adamın yazdığına yazacağına pişman etmişsiniz. fool.gif Havasını atmak istemiş ne var yani bunda. tongue.gif

İkinizinde eline sağlık. flowers.gif
Janoomma
Teşekkürler flowers.gif
nabukadnezar43
Eline sağlık Luthien. flowers.gif
dr_frenky
QUOTE(SyLaR_54 @ Oct 5 2010, 06:08:16 PM) *

QUOTE(dr_frenky @ Oct 5 2010, 04:32:34 PM) *

Artizlik işte. boxing.gif
tongue.gif

QUOTE(eray.gns @ Oct 5 2010, 05:38:48 PM) *

biggrin.gif

Susun leen. fool.gif Şimdi size bir artislik kafa atarım tam olur. good.gif

QUOTE(RyK @ Oct 5 2010, 07:30:33 PM) *

Adamın yazdığına yazacağına pişman etmişsiniz. fool.gif Havasını atmak istemiş ne var yani bunda. tongue.gif

İkinizinde eline sağlık. flowers.gif

Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış. lac.gif
Başka birisi ingilizce birşey yazsa herkes bir laf atardı ama. rtfm.gif
RyK
Doktor bence yanlış anladın olayı orada uğraşılan kişi KmE, sen neden üstüne alındın ki. fool.gif
dr_frenky
QUOTE(RyK @ Oct 5 2010, 08:38:16 PM) *

Doktor bence yanlış anladın olayı orada uğraşılan kişi KmE, sen neden üstüne alındın ki. fool.gif

O zaman tamam. good.gif O kadar yorgunluktan yanlış anlamışım. oleyo.gif
Luthien'i de unutmayalım. O da en az KmE kadar suçlu. boxing.gif
SyLaR_54

Şaşırdım ben de, ne diyor dedim bu çocuk. biggrin.gif
Luthien
Suç benim değil. KmE dilime doladı "typesetting" diye. Ben de gelişine yazıverdim.
Anlayan anlasın. oleyo.gif
dr_frenky
QUOTE(SyLaR_54 @ Oct 5 2010, 10:01:47 PM) *

Şaşırdım ben de, ne diyor dedim bu çocuk. biggrin.gif

Sorma ya sen, eray, ve RyK üçünüz arada kaynadınız. fool.gif Pardon.

QUOTE(Luthien @ Oct 5 2010, 11:13:39 PM) *

Suç benim değil. KmE dilime doladı "typesetting" diye. Ben de gelişine yazıverdim.
Anlayan anlasın. oleyo.gif

Mübarek zeytinyağı gibisin, hemen üste çıkıverdin. oleyo.gif

Edit; kelime eklendi.
AYMIR
Luthien eline sağlık good.gif

İnşallah her hafta düzenli çıkartılırda güzel bir seri türkçe altyazıya kavuşur.
sathaner
Eline sağlık Luthien. flowers.gif
losgar
Elinize sağlık.
Luthien
forum resmi

Bakuman 02: Aptallık ve Akıllılık

Tüm Font ve efektleri görebilmeniz için Media Player Classic ile izlemeniz tavsiye edilir.

Dipnot: 01. Bölüm de tekrar elden geçirilip güncellenmiştir. Bilginize...
sathaner
Elinize sağlık Luthien & KmE. flowers.gif
losgar
Elinize sağlık.
DayDreamer
Ellerinize sağlık gençler. smile.gif
dr_frenky
Ellerine sağlık. flowers.gif
Kerem Özdoğan
Elinize sağlık flowers.gif
SyLaR_54
Elinize sağlık. flowers.gif
Luj1n
Ellerine sağlık Luthicik. flowers.gif
batigol-7
Ellerinize sağlık, bu tür altyazıları divx playerda izlesek sorun olur mu?
Luthien
QUOTE(batigol-7 @ Oct 15 2010, 12:21:21 AM) *

Divx Player'da ASS uzantılı altyazıları olması gerektiği gibi göstereceğini sanmıyorum. Media Player Classic ile beraber izlemeniz gerekiyor. ASS yaptığımız vakit, ekranda herhangi kağıt, tablo, belge, resim gibi üstlerinde yazı bulunan yerlere pozisyon olarak yerleştiriyoruz ve orada görünüyor. Bunu destekleyen de Media Player Classic programıdır. Sanırım BS Player'da da gerekli codecleri yüklerseniz görebiliyorsunuz diye okumuştum ama tam bilmiyorum.
MPC ile izlenmezse SRT olarak görünür altyazılar ama muhtemelen diğer ekran yazılarıyla karışma ihtimali olabilir.
Bir arkadaşımız örnek ss gönderirse, görebilirsiniz.
eposus
Ellerine sağlık Luthi. flowers.gif
thiefpliskin
QUOTE(Luthien @ Oct 15 2010, 03:35:44 AM) *

Divx Player'da ASS uzantılı altyazıları olması gerektiği gibi göstereceğini sanmıyorum. Media Player Classic ile beraber izlemeniz gerekiyor. ASS yaptığımız vakit, ekranda herhangi kağıt, tablo, belge, resim gibi üstlerinde yazı bulunan yerlere pozisyon olarak yerleştiriyoruz ve orada görünüyor. Bunu destekleyen de Media Player Classic programıdır. Sanırım BS Player'da da gerekli codecleri yüklerseniz görebiliyorsunuz diye okumuştum ama tam bilmiyorum.
MPC ile izlenmezse SRT olarak görünür altyazılar ama muhtemelen diğer ekran yazılarıyla karışma ihtimali olabilir.

BS playerda bugüne kadar pek çok format denemem rağmen .ass formatını çalıştıramadım. cray.gif Direk kilitleniyor. cray.gif Gom ve VLC üstünden gidiyoruz mecburen.

Bu arada altyazılar için elinize sağlık. flowers.gif Sayenizde seriyi büyük bir keyifle takip ediyorum.
KmE
QUOTE(thiefpliskin @ Oct 18 2010, 10:17:32 PM) *

QUOTE(Luthien @ Oct 15 2010, 03:35:44 AM) *

BS playerda bugüne kadar pek çok format denemem rağmen .ass formatını çalıştıramadım. cray.gif Direk kilitleniyor. cray.gif Gom ve VLC üstünden gidiyoruz mecburen.

Bu arada altyazılar için elinize sağlık. flowers.gif Sayenizde seriyi büyük bir keyifle takip ediyorum.

Media Player Classic'le izlemenizi öneririm. good.gif
eray.gns
@batigol-7 sanırım divx player derken, yazılımsal olarak bir zımbırtıdan değil de bildiğimiz dvd oynatıcı gibi olan divx oynatıcılardan bahsetmiş. Gece vakti yanlış anlamış olabilirim lakin yine de cevap vermek isterim; divx oynatıcılar malesef ki ass formatını desteklemiyor. Ass gibi altyazı üzerinde her tür ayarı yapabileceğiniz bir formatın neden bu kadar boşlandığını, tercih edilmediğini de anlamış değilim. Neyse.

Windows Media Player ve Splayer'da da assleri düzgün bir şekilde izleyebiliyoruz ayrıca. Ama her şeye rağmen MPC. <3
Luthien
forum resmi

Bakuman 03: Aileler ve Çocukları

darkness_age
Ellerinize sağlık. flowers.gif
DayDreamer
Hele şükür. oleyo2.gif

Ellerine sağlık.
awalanche
Eline sağlık Luthi. flowers.gif
dr_frenky
Ellerinize sağlık. flowers.gif
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.