Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: Usagi Drop
Forum DivXPLANET > Altyazı > Çevrilen Altyazılar > Anime Altyazı Çevirileri
Sayfalar: 1, 2
CgtyKy
ANIME
» Usagi Drop (TV)

Runtime: half hour

forum resmi

Usagi Drop, yaz sezonunda açıklandığında konusu ile dikkatimi çekmişti. İlk bölümünü izlemeden önce karar vermiştim ben bu animeyi çeviririm diye... Ve açık yüreklilikle söyleyebilirim ki, eğer o kararı vermemiş olsam bile çevirirdim bu animeyi...

Bana çok farklı geldi, uzun zamandır böyle anlatmak istediğini direk insanın gözüne sokan bir anime görmüyordum... Ecchi, harem, mecha ve diğer sıradan macera hikayelerinden farklı bir tat arıyordum ve aradığım tat buymuş dedim.

Bir aksilik çıkmazsa bölüm çıktıktan sonra ki gün yetiştireceğim altyazıyı...

İşte ilk bölümün altyazısını koyuyorum bile...

Askerden döndükten sonra buna ihtiyacım vardı... Usagi Drop güzel bir giriş oldu benim için smile.gif

Konusuna gelirsek, Daikichi, tek başına yaşayan iş hayatında kaybolmuş, 30 yaşında bir adamdır. Bir gün büyükbabası ölür, cenaze evine gittiğinde ufak bir kız çocuğu ile karşılaşır ve onun büyükbabasının gayri meşru kızı olduğunu öğrenir...

Sanırım spoiler vermeden ancak bu kadar anlatabilirim smile.gif

Sakin, yüzünüzü gülümsetecek ve gülümsettiği kadarda duygulandıracağını umut ettiğim bir anime...

Altyazıyı; http://divxplanet.com/sub/s/210566/Usagi-Drop.html buradan takip edebilirsiniz.
Exile Falcon
Hayırlı olsun abi. Söylesen siteye koymadan önce bir kontrol geçerdik neyse sağlık olsun artık biggrin.gif
Byrm
İzlemek hiç aklımda yokken nyaa'da rastgele karşılaşınca indirmiştim, Tam da birazdan izleyecektim ilk bölümü. oleyo.gif
Elinize sağlık, sayenizde Türkçe izleyeceğim. flowers.gif
burak_fertek
Bana çok farklı geldi, uzun zamandır böyle anlatmak istediğini direk insanın gözüne sokan bir anime görmüyordum... Ecchi, harem, mecha ve diğer sıradan macera hikayelerinden farklı bir tat arıyordum ve aradığım tat buymuş dedim.

Güzel, bir indirip izlemek lazım o zaman.
Ellerinize sağlık.
RyK
Kolay gelsin. good.gif Anime listeye alınmıştır yalnız Ai baby gibi saçma sapan, uyduruk bir anime çıkmaz umarım. Konular birbirine çok yakın. Orada çocuğun hayatı ufak kız oluyordu ve maymun gibi kız ne derse yapıyordu ki çok can sıkıcı bir durum. Her nekadar pek izlemesemde amerikan yapımı romantik komedilerde karşımıza çıkan birden baba rolüne girmek zorunda kalan adamla hayatına giren çocuğun hikayesi yer yer komik, duygusal ve eğlenceli olur. Üstelik konu işlenmesi adınada benzer animeden daha iyi bulmuşumdur. Genelde animeler duygusallık ve maymunluk arasındaki dengeyi kaçırarak kabak tadına doğru gitmektedir. Denge herşey. Romantizim, duygusallık ve fedakarlık kavramlarını iyi ayarlarlarsa içine birazda güzelinden komedi, karakterlerde sevimlilik katarlarsa tadından yenmez.
sera myu
bu ara dp sanki bana çalışıyor gibi hissediyorum, neyi beklesem çevrilmeye başlanıyor maşallah biggrin.gif
Usagi Drop çevrilmesini en en en çok istediğim serilerden biriydi, zaten mangasının aldığı puanla çok dikkatimi çekmişti. No. 6 ve Natsume'den sonra bu animeyi de görünce çok sevindim umarım beklentilerimizi karşılayan bir anime ve animeye yakışır bir çeviriyle seriyi bitiririz şimdiden kolay gelsin ve teşekkürler flowers.gif
cagriertas
Heyecanlandım şimdi. Müsait olduğumda ilk izlediğim anime olacak.
unnamedfeeling
Kolay gelsin. flowers.gif

İlk bölümü 3 farklı kişi çevirmiş, sayı her geçen dakika artıyor. oleyo2.gif
eray.gns
Valla Natsume ile meşgul olmasam ben de çevirecektim. oleyo.gif
Hep bu josei belasını saran Ano hana yüzünden oldu.

Elinize sağlık bu arada, kolay gelsin. flowers.gif
ClauseOver
Elinize sağlık. flowers.gif
Kolay gelsin.
Şimdilik ilgi oldukça fazla gibi.
Umarım üç kişi çeviriyor diye üçü de vageçmez smile.gif
Exile Falcon
QUOTE(eray.gns @ Jul 9 2011, 12:31:21 PM) *

Ano Hana ve josei...Nasıl yani? Cümleyi ben mi yanlış anlıyorum?
eray.gns
QUOTE(Exile Falcon @ Jul 9 2011, 04:22:45 PM) *

QUOTE(eray.gns @ Jul 9 2011, 12:31:21 PM) *

Ano Hana ve josei...Nasıl yani? Cümleyi ben mi yanlış anlıyorum?

Benim mallığım, uykulu uykulu sallamışım resmen. Son zamanlarda çok fazla josei muhabbeti döndü bir de, aklımda o şekilde yer etmiş. Anime izlerken yaoi ve shounen ai hariç -koşarak uzaklaşmak babında- kategorilere pek dikkat etmeyen birisiyimdir. biggrin.gif
Düzetelim, yok öyle bir şey.

Bir de sanırım ikisinin de noitaminA kuşağı animesi olması ile ilgili bir karışıklık yaşamışım.
Yanlışımı düzelttiğiniz için size, çeviri için CgtyKy'e teşekkürler. flowers.gif

Bir süre ortalıkta görünmesem iyi olacak. oleyo.gif
CgtyKy
QUOTE(Exile Falcon @ Jul 9 2011, 12:19:28 AM) *

Hayırlı olsun abi. Söylesen siteye koymadan önce bir kontrol geçerdik neyse sağlık olsun artık biggrin.gif

Bir daha ki bölümde yaparız onu smile.gif Türkçe hatası olacağını zannetmiyorum çünkü yazım kuralları için dil bilgisi kontrolü yaptırdım Word kullanarak smile.gif Ama Japonca'dan İngilizce'ye oradan da Türkçe'ye geçiş yaşadığı için bazı ufak hatalar olabilir elbette smile.gif

QUOTE(sera myu @ Jul 9 2011, 10:58:18 AM) *

bu ara dp sanki bana çalışıyor gibi hissediyorum, neyi beklesem çevrilmeye başlanıyor maşallah biggrin.gif
Usagi Drop çevrilmesini en en en çok istediğim serilerden biriydi, zaten mangasının aldığı puanla çok dikkatimi çekmişti. No. 6 ve Natsume'den sonra bu animeyi de görünce çok sevindim umarım beklentilerimizi karşılayan bir anime ve animeye yakışır bir çeviriyle seriyi bitiririz şimdiden kolay gelsin ve teşekkürler flowers.gif

No. 6 ile Usagi Drop arasında seriler başlamadan önce tereddütte kalmıştım smile.gif Sonra ilk bölümler çıktı, No. 6 tam bir hayal kırıklığı oldu benim için sad.gif Yönetmeni ya istediği atmosferi yansıtamamış ya da pek bir şey istememiş... Netice olarak Usagi Drop açık ara daha çekici geldi ve bundan karar kıldım smile.gif

QUOTE(clauseover @ Jul 9 2011, 02:38:09 PM) *

Kolay gelsin.
Şimdilik ilgi oldukça fazla gibi.
Umarım üç kişi çeviriyor diye üçü de vageçmez smile.gif

Açıkcası benimde beklemediğim bir ilgi söz konusu, Usagi Drop'un bir çok kişi tarafından göz ardı edileceğini düşünmüştüm smile.gif Demek ki yanılmışım smile.gif Benim seriyi bırakma durumum çok ekstrem olur zira bir baraj şantiyesinde, şantiye şefi olarak çalışıyorum ve akşamları vakit geçirmek için en uygun aktivite bu gibi geliyor smile.gif

LaZuRi
Bu sezon animelerinden ilgimi çeken 2 animeden biri. Biri çevirse de izlesek diyordum imdadıma yetiştiniz. Teşekkür ederim ilk bölüm için. Kolay gelsin ayrıca.
cagriertas
Çeviri için çok teşekkürler... Musishi izler gibi hissettim kendimi. Hoşuma gitti diğer bölümlerde umarım pişman etmez.
4sürpriz
AniDb'deki puanı ilk iki bölüm itibariyle dudak uçuklatıcı.9.19 oleyo.gif Bitince izleriz artık.
Kolay gelsin çevirilerinizde. flowers.gif
Sezerkcn
Kolay gelsin. İzleme listeme alıyorum. flowers.gif
CgtyKy
Altyazı biraz geçikti, iş yerimde (yani şantiyede) biraz zorlanıyorum ancak kendimi yatağa atabiliyorum ki, onuda 4-5 saatlik bir uyku için...

Bugün bitirip vermeye çalışacağım.
Luthien
Ben de Anidb'de görüp Hitokiri'den duyduktan sonra izleme listeme aldım. Bakalım nasılmış.

Bu arada Mawaru Penguindrum da çok iyi. İzlemeyenler kesin denesin. good.gif

rocker_tr
Çok güzel bir seri. Baya hoşuma da gitti. Ecchi kullanamdan da çok güzel bir konu işleyişi bulup insanlara seyrettirebiliyorlarmış demek ki. Normalde baktığında ağır bir temposu olur diye düşünülebilir ama izleyince bu düşünceniz kayboluyor. Mutlaka 1 bölüm seyredin. ^^

Çeviriler için teşekkürler.
Exile Falcon
2.Bölüm eklendi.
Çeviri yine CgtyKy'a ait. Ben sadece kontrol ve redakte işleminden geçirdim. İlk bölümü de hatalarını giderdikten sonra tekrardan eklemeyi düşünüyorum.
Sezerkcn
thiefpliskin
CgtyKy
İş yerimde bir değişiklik yaşadım, bir şantiyeden diğerine geçiş yaptım. O yüzden gecikme söz konusu oldu. Çeviriyi 2 gün önce tamamladım ancak, yeni şantiye de internet bağlanıtısı yoktu. Ancak bağlantının ayarlanmasının ardından, çeviriyi bu sabah Exile Falcon'a ulaştırabildim. Kendisi redakte ve kontrol işlemlerini tamamlayıp ekleyecektir. Sonuç olarak, gecikme için üzgünüm. Yeni bölümü bugün indirip izleyeceğim ve çevirisine başlayacağım. Bunda gecikme yaşamam diye umut ediyorum.
4sürpriz
QUOTE(CgtyKy @ Jul 29 2011, 10:48:51 AM) *

İş yerimde bir değişiklik yaşadım, bir şantiyeden diğerine geçiş yaptım. O yüzden gecikme söz konusu oldu. Çeviriyi 2 gün önce tamamladım ancak, yeni şantiye de internet bağlanıtısı yoktu. Ancak bağlantının ayarlanmasının ardından, çeviriyi bu sabah Exile Falcon'a ulaştırabildim. Kendisi redakte ve kontrol işlemlerini tamamlayıp ekleyecektir. Sonuç olarak, gecikme için üzgünüm. Yeni bölümü bugün indirip izleyeceğim ve çevirisine başlayacağım. Bunda gecikme yaşamam diye umut ediyorum.

Gecikmeler her zaman olabilir, sorun değil, içiniz rahat olsun. good.gif

Luthien
Exile Falcon
3.Bölüm eklendi.
thiefpliskin
Exile Falcon
4.bölüm eklendi.
Sezerkcn
thiefpliskin
eray.gns
Şu seriyi çevirme isteği içimde ukte kalmıştı.
4 dakikalık özel bölüm çevirisi ile biraz olsun hasret giderdim. tongue.gif

http://divxplanet.com/sub/s/223983/Usagi-Drop.html
Luthien
Yine ucundan yakalamışsın erayım. Ellerine sağlık. biggrin.gif flowers.gif
Hero
Böyle olmazki, çevireceksen arada kırmızıya kaçmış olanı da çevir. oleyo.gif

Neyse, hadi eline sağlık. flaugh.gif flowers.gif
thiefpliskin
Eline sağlık, eray.gns. flowers.gif

Eray dedik shounenci dedik bağrımıza bastık, gitmiş neler çeviriyor! oleyo9.gif

fool.gif
eray.gns
@Luthien
Ucundan bucağından, olduğu kadar. crying.gif
@Hero
Hevesim anlıktı. Ben bir seriyi izledikten sonra çevirmem için acayip sevmiş olmam gerekli. Yoksa bilinmedik denizlerde yüzmek daha zevkli ve daha kolay. fool.gif
@thiefpliskin
Shounen ve Eray? lac.gif Kolumu kesseler shoujo, bacağımı koparsalar slice of life, parmaklarımı kemirseler Seinen tadı alırlar benden. MCg0y.gif Shounen çevirileri diğer serileri pazarlama amacı güdüyor sadece. tongue.gif oleyo.gif
chezwyn
Teşekkürler özel bölüm için. flowers.gif

Soru: Bu animenin yeni sezonu olucak mı acaba ?
thiefpliskin
Noitamina kuşağının serisi olmasından ötürü devamı gelecekse bile film olur, seri olmaz.
chezwyn
QUOTE(thiefpliskin @ Oct 31 2011, 04:05:55 PM) *

Noitamina kuşağının serisi olmasından ötürü devamı gelecekse bile film olur, seri olmaz.

Bilgi için teşekkürler. flowers.gif Manga ile yetinecez o zaman lac.gif
eray.gns
QUOTE(chezwyn @ Oct 31 2011, 04:41:20 PM) *

QUOTE(thiefpliskin @ Oct 31 2011, 04:05:55 PM) *

Bilgi için teşekkürler. flowers.gif Manga ile yetinecez o zaman lac.gif

Tavsiyem kesinlikle böyle bir şey yapmamanız yönünde. Animesi ile yaşadığınız tüm duyguların üzerine sifonu floş diye çekiveriyor. oleyo.gif

Special 3.5

forum resmi
CastieLL
Son çıkan özel bölüm 6.5 bu akşam çevirip yollayacağım.
eray.gns
Video elime ulaşır ulaşmaz ben de çevireceğim. smile.gif
CastieLL
Özel Bölüm 6.5 Eklenmiştir.

Özel Bölüm

İyi Seyirler.
HaTTaB
Elinize sağlık flowers.gif
thiefpliskin
chezwyn
Luthien
eray.gns
Usagi Drop 6.5 - Teru Teru Bozu!
thiefpliskin

İstek parçalara yanıt veriliyormuş burada. Towa no Quan ya da öyle bir şey işte. oleyo9.gif
eray.gns
QUOTE(thiefpliskin @ Dec 26 2011, 10:57:09 PM) *

İstek parçalara yanıt veriliyormuş burada. Towa no Quan ya da öyle bir şey işte. oleyo9.gif

Blöfünü görüyor, yıl bitiminden sonra aklımda diyorum. MCg0y.gif
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.