|
|
Beyler cd writer ıma firmware update ederken bilgisayar kitlendi ve restart atmak zorunda kaldım. Dolayısıyla update yarıda kaldı ve bilgisayar şimdi cd writer ımı görmüyor. bu konuda ne yapabilir bir öneriniz warmı?
Dostum geçmiş olsun.
Sen birşey yapamazsın,teknik servisin EEPROM u tekrar programlaması gerekiyor...
Başka yolu yok diyosun yani. Peki bu iş ne kadara patlar?
-CD-RW'nin güç kablosu takılı değilken bilgisayarı açın. (Aksi halde açılmıyorsa)
-Windows sorunsuzca açıldıktan sonra CD-RW'nin kablosunu takın. -Orijinal Flash dosyasının içeriğini bir klasöre çıkartın. -Kullanabileceğiniz herhalngi bir üçüncü parti IDE Flash yazılımı ile kontrol seçeneklerini devre dışı bırakarak sürücünüzü Flash'layın.
Biraz daha açabilirmisin açıkçası son iki maddeden pek birşey anlamadım. Bu orjinal flash dosyasını nerden bulucam? Üçüncü parti IDE Flash yazılımını nerden bulucam?
lux aeterna sana pm attım gerçi burdaki mesajla aynı ama biraz daha yardımcı olabilirmisin lütfen daha önce hiç böyle birşey yapmadım ve doğal olarakta yazdıklarından birşey anlamadım. Yardımcı olursan sevinirim
Beyler yardımcı olacak yokmu?
Beyler yardımcı olacak yokmu? Sen hiç vakit kaybetme, boşuna da umutlanma. Paşa paşa servise götür. Ürün fiyatının yaklaşık yarısı (en az) kadar bir masrafa da hazır ol. Bir tarihte indirim kampanyasından bir ürün almıştım. Garanti bitti, arızalandı. Onarım için servis, ürüne ödediğim paradan daha fazlasını talep etti. O anormal onarım ücreti karşılığında 5 yıl uzatmalı garanti teklif etmişlerdi. Çöpe attım, bir yıl önce ödediğimin yarı fiyatına başka marka yeni ürün aldım. O gün bugündür o markadan hep uzak durdum, durdurttum. Böyle bir sürprize de hazırlıklı ol.
Bu lg sürücünün ( 8525b )flash programını lg nin sitesinde nerde bulabilir bilen warmı?
Öncelikle hiçbir sorumluluk kabul etmediğimi belirtirim.Biosta görüyormu yazmamışsınız şansınıza güvenerek deneyebilirsiniz.Bu sayfadaki programı sayfanın tamamını okuyarak kullanacaksınız.Elinizde,elektrik kesilirken yüklediğiniz firmware'i (exe uzantılıdır büyük ihtimalle)Winrar benzeri bir programla açın.İçindeki hex yada bin uzantılı dosya ile sayfada yazılanları yapın.Belki de işe yarar.Neticede kaybedecek fazla birşeyiniz yok.Ama programı kullanırken yanlışlıkla harddiski yada diğer optik sürücüleri göstermeyin.
Geçmiş olsun. http://digi.rpc1.org/mwf.htm
Deniyorum. Ama bişi olursa senden bilirim
Arkadaşım bilgisayar driverı görmüyorsa program bi işe yaramaz heralde dimi? Yoka başka birşey mi yapmam gerekiyor? Üste dediği gibi ilk önce güç kablosunu sökmem falanmı lazım?
Ben dua etmeye başlıyorum o zaman.
Edit:yeni gördüm eklediğiniz kısmı.Biosta cihazı görmüyorsa yapacak birşey yok benim bildiğim.Tanımadığı şeyi nasıl kabul ettirebiliriz.
PM'nizi atar atmaz buraya da mesaj atmışsınız sevgili muratcam12. PM'nize yanıt verdim ama nova direkt adres vermiş. Bu arada ilginç bir tesadüf benim bu konuyu bilmemin sebebi de aynı marka bir CD-RW. (LGE-8520B) Dediğim gibi Forve Flash yöntemiyle kontrol ettirmeden yazmaya çalışın. Sonucu bekliyoruz...
Not: Bilgisayar açılıyorsa güç kablosunu sökmenize gerek yok. BIOS'un sürücünüzü görmemesi normal. Siz Flash programına zürcünün doğru kablonun doğru tarafında (Master/Slave) olduğunu gösterin yeter. Hatta riske etmemek için en iyisi makinede başka optik sürücüyü takılı bırakmayın.
Bu programı açıyorum. Tarıyor ve sürücü seçin diyor. Bir tek dvd writerımı görüyor. Cd writerımı görmüyor. Onu görmesi için ne yapmam lazım? Bu arada ilgin ve alakan için çok teşekkür ederim
Programı "Standard ATAPI mode"da değil, "Direct IDE port mode"da kullanacaksınız. Resimde görüldüğü üzere "IDE Mode"u seçin, ardından Flash'lamak istediğiniz sürücünün bulunduğu kanalı ve yeri seçin. (Not: Kablonun ucundaysa Master, ortasındaysa Slave'dir.)
Son bir soru hangisine bağlı olduğunu bilmiyorum primary yada secondaryde olduğunu nasıl anlarım?
Arkadaşım yaptım. Çok saol. Primary secondary hepsini denedim. Zaten birtanesi oluyoe. Çok saol yardımların için
asus dvdwriter 1608p için hex dosyasi ariyorum.Kendi orjinal sitesinde exeli olan versiyonu var. Yada yazilimla pioonera cevirmeyi anlatacak bir arkadas varsa cok sevinirim.
asus dvdwriter 1608p için hex dosyasi ariyorum.Kendi orjinal sitesinde exeli olan versiyonu var. Yada yazilimla pioonera cevirmeyi anlatacak bir arkadas varsa cok sevinirim. malesef "hex" ya da "bin" uzantılı firmware dosyaları asus için mevcut değil (çok aradım ama yok, bulamadım). |