Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: DVD RW'im bilgisayarı kasıyor
Forum DivXPLANET > Tüm Hayatımız DivX Değil.. > PC Teknoloji > Donanım > Optik Okuyucu/Yazıcılar
tigger
Arkadaşlar 2 gündür dvd yazıcım nedense bilgisayarı kasıyor. DVD yazarken emulenin bile dl hızı düşüyor. Sadece yazarken değil film izlerken de filmler takıla takıla ilerliyor. Donanımsal olarak bir sorun yok bundan eminim. Çünkü benzer sorunlar daha önce cd rw'imde olmuştu fakat bir şekilde düzelmişti. Ama hatırlamıyorum nasıl düzeldiğini. Bunun nedeni ne olabilir? Acil yardım bekliyorum. Çünkü dvd yazıcıyla hiç bir şey yapamıyorum.
Taurus
Valla ben de de ara ara bu durum oluyor. 3-4 dvd yazıyorum. Sonra iyicene kasmaya başlayıp çekilmez oluyor. Reseti basıyorum ben de. Sanırım sistem özellikleri yetmiyor. Misal Ram. wink.gif
tigger
Benimki resetle geçmedi walla. Yani sistem yetersizliği değil. Acaba bağlantıları söküp tekrar yapsam olur mu? Ya da firware ı yeniden yüklesem? Gerçi en son versiyon yüklü firware. Peki bu en son versiyonu yeniden yüklesem bir sakıncası olur mu acaba?
tigger
IDE sürücü güncelemeleriyle sorunumu çözdüm. İlginiz için saolun.
Taurus
Sorununu nasıl çözdüğünü buraya yazarsan, ben de faydalanabilirim tigger. good.gif
tigger
Aygıt yöneticisinden İDE denetliyicilerine girdim. Ordan Birincil IDE özelliklerine girdim. Daha sonra sürücü güncelleştire girdim. "Yazılımı ben seçicem" seçeneğine bastım. Arama gerçekletirmeden b.r.nc.l ide sürücüsünü seçip güncelledim. Aynı işlemi ikincil ide için de yaptım. Sorun çözüldü. Bu işlemlerden spnra restart istiycek haberin olsun.

Umarım seninki de hallolur.
bahri1375
PSU nuzun markası nedir öğrenebilirmiyizi ?
PSU nuz yetersi de kalıyor olabilir, kaliteli bi PSU (güç kaynağı) kullanmıyosanız zamanla elektrik dalgalanmaları, fazla yüklenme gibi sebebplerle yıpranız PSU lardaki devreler ve eski verimli elektriği veremez olur sisteme..
tigger
Dediğim gibi benim sorunum çözüldü şu an. PSU m da asus. Yani kaliteli
onurpark
Sevgili tigger,bu konuyu açtığınız iyi oldu ,teşekkür ederim...

Bendeki problemde enteresandır,okurken bir şey yok,CD yazarken birşey yok,DVDyazmaya gelince iş, NERO ile kasıyor...Bendeki 480'lik Thermaltake...Sanırım PSU'dan bir problemim yok...

Sevgili tigger yöntemini bir deneyeyim... friends.gif

Sevgilerle...

DipNot: Şunuda ekleyeyim son olarak,DVD yazar iken arkadaki tüm programları kapatıyorum ama takılma devam etmekte..

Edit:DipNot
BuRaK
Arkadaşlar herkesin bilgisayarı çoğu zaman DVD yazarken kasılabilir(tigger'ın çözdüğü sorunundaki kadar değil).Çünkü dvd yazarken yazdığınız hıza göre saniyede 11mb ile 22mb arası veri HDD'nizden DVD nize yazılır.Tabiki bu arada HDD niz çok kasıldığından bilgisayarınız da kasılacaktır.
tigger
QUOTE(BuRaK @ Sep 19 2006, 02:58:15 PM) *

Arkadaşlar herkesin bilgisayarı çoğu zaman DVD yazarken kasılabilir(tigger'ın çözdüğü sorunundaki kadar değil).Çünkü dvd yazarken yazdığınız hıza göre saniyede 11mb ile 22mb arası veri HDD'nizden DVD nize yazılır.Tabiki bu arada HDD niz çok kasıldığından bilgisayarınız da kasılacaktır.

Dediğine katılıyorum. Küçük takılmalar olması normaldir. Dert edilmemli. Ancak takılmalar bilgisayarda iş yapmanızı engeller boyutta ise (şayet biraz önce inernette bile gezemiyordum dvd yazarken biggrin.gif) o zaman çözüm yolları aramak gerekir.
bahri1375
Çözümü basit, disk birleştirme yapın üst üste 2-3 defa hiç parçalanmış alan (kırmızı bölge) kalmayana kadar.
Ram'iniz 512 den yüksek değilse emule çalışrken DVD yazdırmayı denemeyin veya çok düşük hızları seçin.
Kasa içi ısınız yüksekse üst üste DVD yazdırmayı denemeyin (ısıdan dolayı verimi düşer DVD Writer'ın)
Son olarak, düşük kalite medyalar bazen yazarken zorlandığı için DVD Writer da devir hızını arttırır ve aşırı hızlı dönmeye başlar bu esnada en ufak bi sarsıntı veya uzun süre bu şekilde devam edip yinede yazmada ilerleme olmuyorsa yazma işlemi başarısız olacaktır wink.gif
(IDE kablolarının sağlamlığı konusuna değinmiyorum bile bildiğinizi varsayıp wink.gif )
windy
Peki arkadaşlar sizde şöyle bir takılma oluyor mu? Dvd'den HD'e herhangi birşey attığımda, eğer mp3 dinliyorsam ses kalitesi bozuluyor ve de takılıyor ya da birşey izliyorsam görüntü çok yavaşlıyor. Hemen belirteyim dinlediğim mp3 ve filmler HD'de. Daha önce böyle birşey yoktu. Var mıdır bunun da çözümü?
bahri1375
windy senin durumun ram veya işlemci yetersiz geldiği için olur genelde veya HDD ye ufak boyutlu birden fazla kopyalama yapılıyorsa HDD hem yazma hem de okuma işlemini hızılı olarak yapamaz (HDD nin cachesi yetersiz kalır) hele ki parçalanmış(fregmante olmuş) bi HDD de bu durumlarla karşılaşmak çok normaldir wink.gif
tigger
QUOTE(windy @ Sep 19 2006, 07:05:50 PM) *

Peki arkadaşlar sizde şöyle bir takılma oluyor mu? Dvd'den HD'e herhangi birşey attığımda, eğer mp3 dinliyorsam ses kalitesi bozuluyor ve de takılıyor ya da birşey izliyorsam görüntü çok yavaşlıyor. Hemen belirteyim dinlediğim mp3 ve filmler HD'de. Daha önce böyle birşey yoktu. Var mıdır bunun da çözümü?

Yukarda bahsettiğim çözümü (ide sürücülerini) güncellemeyi deneyebilirsin. Daha önceden olmuyordu dediğine göre sorunun donanımsal olcağını zannetmiyorum.
gamebos
sa ben dvd yazmayı denemedim ama pc ye winrardan 2 dvd yi 1 saatte çıkarabildim eskiden 10 dk surerdi en fazla .pc yi fena kasıyor dvdrw yi alalı 1 ay oldu asus bole deildi ama 1 haftadır bole aynı sey midir bunları deneyeceğim sizden de oneri bekliom virus mu var format mı atttıracam ? yardım
MBV
QUOTE(gamebos @ Mar 8 2011, 06:18:36 PM) *

sa ben dvd yazmayı denemedim ama pc ye winrardan 2 dvd yi 1 saatte çıkarabildim eskiden 10 dk surerdi en fazla .pc yi fena kasıyor dvdrw yi alalı 1 ay oldu asus bole deildi ama 1 haftadır bole aynı sey midir bunları deneyeceğim sizden de oneri bekliom virus mu var format mı atttıracam ? yardım

Öncelikle yazım kurallarına özen gösterin çok şey anlaşılmıyor.

Sorununuza gelecek olursak son firmware yüklü mü? yüklü değilse onu kurun.
mixman
Bu sorun ara ara benim de başıma gelir. Genelde dvd yada cd yazarken cd+dvd-rom un zorlanmasından dolayı ide kanalı DMA'dan Salt PIO'ya düşüyor ve rom ide kanalının hızını yavaşlatıyor (Yazma koruması)
Ben bu sorunu hangi IDE kanalına takılı ise Birinci yada ikinci ide kanalı onu kaldırıp tekrar yükleyerek çözüyorum o zaman Aktarım Modu: DMA Kullanılabiliyorsa seçeneğine dönüyor.
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.