Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: Dragon Ball-Z-GT Movies!
Forum DivXPLANET > Altyazı > Çevrilen Altyazılar > Anime Altyazı Çevirileri
Sayfalar: 1, 2
GunsLinGeR
gleam.gif Arkadaşlar Dragon Ball çevirilerine başlamışken serinin yanında seriye bağlı olarak ama sinema filmi şeklinde çekilmiş bölümlerin çevirisininde yapılmasının iyi olacağını düşünüyorum...

Dragon Ball Movies

DB Movie 1 - Curse of the Blood Rubies
DB Movie 2 - Sleeping Princess in Devil's Castle
DB Movie 3 - Mystical Adventure
DB Movie 4 - The Path to Power (10th Anniversary Special)

Dragon Ball Z Movies

DBZ Movie 1 - Dead Zone
DBZ Movie 2 - The World's Strongest
DBZ Movie 3 - The Tree of Might
DBZ Movie 4 - Lord Slug
DBZ Movie 5 - Cooler's Revenge
DBZ Movie 6 - The Return Of Cooler
DBZ Movie 7 - Super Android 13
DBZ Movie 8 - Broly: The Legendary Super Saiyan
DBZ Movie 9 - Bojack Unbound
DBZ Movie 10 - Broly Second Coming
DBZ Movie 11 - Bio-Broly
DBZ Movie 12 - Fusion Reborn!! Goku and Vegeta
DBZ Movie 13 - Dragon Fist Explosion! If Goku Can't, Who Can?

TV Specials

DBZ Special 1 - Bardock: The Father of Goku
DBZ Special 2 - The History of Trunks
DBGT Special - Goku's Supplement! Proof of Courage is the Four-Star Dragon Ball

Bende aşağı yukarı bütün movieler mevcut. Bazıları hq bazıları ise değil. Bunlardan elimde ogm olarak
DBZ Movie #5 - Cooler's Revenge bulunuyor. Bir hafta içinde bitirip siteye eklemeye çalışacağım. Eğer ellerinde ingilizce altyazı bulunan arkadaşlar varsa buradan bildirirlerse diğerlerinide daha rahat çevirebiliriz.

Saygılar....
Gorath
Db ilk 4 movie alternatif geçiyor ve çok gereksiz bence. Çevirmeye gerek olmadığını düşünüyorum o 4 movie yi ama z ve gt movieleri çevrilmeli. smile.gif
sars
QUOTE(Gorath @ Sep 25 2006, 03:53:28 AM) *

Db ilk 4 movie alternatif geçiyor ve çok gereksiz bence. Çevirmeye gerek olmadığını düşünüyorum o 4 movie yi ama z ve gt movieleri çevrilmeli. smile.gif

ya gorat niye işi bozuyon tongue.gif
z ve gt movielerinide ben gereksiz buluyorum, onlarda çevrilmesin derse biri ne olcak.. biggrin.gif

GunsLinGeR heveslenmiş ne güzel elimi atmışken, hepsini bitireyim diye düşünmüş tebrik ve teşekkür ediyorum.

bende movie speciallar vardı bir ara bakayım ogm ise foruma eklerim..
Gorath
Ya tamamen saçma kurgularıyla ilk seriye paralel hikayeler ilk serinin movie leri. Hatta bazı yerlerde yok kabul ediliyorlar. smile.gif Kişisel görüşüm de yazıktır çevireceğimiz zamana. flaugh.gif
GunsLinGeR
DBZ Movie 5 - Cooler's Revenge çeviriye başladım, en geç pazar günü siteye ekleyeceğim...

Tabii ki bir terslik olmazsa... flaugh.gif
ürkeksincap
QUOTE(GunsLinGeR @ Oct 11 2006, 02:29:41 PM) *

DBZ Movie 5 - Cooler's Revenge çeviriye başladım, en geç pazar günü siteye ekleyeceğim...

Tabii ki bir terslik olmazsa... flaugh.gif

Kolay gelsin şimdiden.
GunsLinGeR
IMDB
» Dragonball Z 5: Tobikkiri no saikyô tai saikyô (1991)

Directed by: Mitsuo Hashimoto
Genre: Animation / Short
Plot Outline: Goku, Gohan, Krillin and Oolong's camping trip on Earth is cut short when 3 elite commandos show up and try to kill them...
User Rating: 6.8/10 (182 votes)
Runtime: USA:43 min
Cast (first 5): Masako Nozawa, Michael Marco, Mark Britten, Andrew Chandler, Cynthia Cranz

IMDB: http://imdb.com/title/tt0142246/

DBZ Movie 5 - Cooler'in İntikamı siteye eklenmiştir. Anime - Xtreme ogm sürümüne senkronludur. İyi Seyirler...! flaugh.gif
ürkeksincap
QUOTE(GunsLinGeR @ Oct 15 2006, 03:04:15 PM) *

IMDB
» Dragonball Z 5: Tobikkiri no saikyô tai saikyô (1991)

Plot Outline: Goku, Gohan, Krillin and Oolong's camping trip on Earth is cut short when 3 elite commandos show up and try to kill them...
User Rating: 6.8/10 (182 votes)
Runtime: USA:43 min
Cast (first 5): Masako Nozawa, Michael Marco, Mark Britten, Andrew Chandler, Cynthia Cranz

IMDB: http://imdb.com/title/tt0142246/

DBZ Movie 5 - Cooler'in İntikamı siteye eklenmiştir. Anime - Xtreme ogm sürümüne senkronludur. İyi Seyirler...! flaugh.gif

Ellerine sağlık Gunslinger çok büyük emekler veriyorsun. Teşekkürler.
GunsLinGeR
IMDB

Dragon Ball Z 10 : Broly - Second Coming çevirmeye başladım. Pazar gününe yetiştirmeye çalışacağım.... gleam.gif
GunsLinGeR
IMDB
» Doragon bôru Z: Tatta hitori no saishû kessen - Frêza ni itonda Z senshi Kakarotto no chichi (1990) (TV)

Genre: Animation / Short / Sci-Fi / Fantasy
Plot Outline: A prequel to the original Dragonball series, this TV movie tells the story of Son Goku's father Bardack...
User Rating: 7.5/10 (139 votes)
Runtime: 42 min
Cast (first 5): Masako Nozawa, Ryûsei Nakao, Kinpei Azusa, Mark Britten, John Burgmeier

IMDB: http://imdb.com/title/tt0142245/

DBZ Special 1 - Bardock: The Father of Goku çevirisine başladım kısa bir süre sonra biter...
sars
helal sana GunsLinGeR, teşekkür ederim

kolay gelsin.
GunsLinGeR
Dragon Ball Z 10 : Broly - Second Coming siteye eklenmiştir. İyi Seyirler....

Anime Linki .Buradan animenin torrent linkine ulaşabilirsiniz. Çeviri AHQ ogm versiyona göre senkronludur.
Not: AHQ sitesi üyelik gerektirir.

Not: En kısa zamanda DBZ Movie 8 - Broly: The Legendary Super Saiyan çevireceğim. Şu an İndiriyorum...

Edit: Bilgi eklendi.
ürkeksincap
QUOTE(GunsLinGeR @ Oct 22 2006, 02:26:56 PM) *

Dragon Ball Z 10 : Broly - Second Coming siteye eklenmiştir. İyi Seyirler....

Anime Linki .Buradan animeye ulaşabilirsiniz. Çeviri AHQ ogm versiyona göre senkronludur.

Not: En kısa zamanda DBZ Movie 8 - Broly: The Legendary Super Saiyan çevireceğim. Şu an İndiriyorum...

Ellerine sağlık Gunslinger.
GunsLinGeR
DBZ Special 1 - Bardock: The Father of Goku siteye eklenmiştir. İyi Seyirler...!
CC_Salute
Ellerinize sağlık GunsLinGeR flowers.gif. Sıralamışız çevirileri wink.gif.
GunsLinGeR
Sıradaki Movie: DBZ Movie 8 - Broly: The Legendary Super Saiyan AHQ ogm versiyona göre çevireceğim...

forum resmi
ürkeksincap
Çok teşekkürler. Sanırım hiç boş durmuyorsun ve bizi de mutlu ediyorsun GunsLinGeR. Sayende bir çok animeyi türkçe altyazılı izler olduk. Başarılarının devamını dilerim.
GunsLinGeR
DBZ Movie 8 - Broly: The Legendary Super Saiyan Siteye eklenmiştir. İyi Seyirler...!

Sıradaki Çevireceğim movie: Dragon Ball Z: Super Android 13

forum resmi

Saygılar... gleam.gif
ürkeksincap
Ellerine sağlık Gunslinger. Favori çevirmenimsin!

Edit: Lütfen sayfa düzenini bozan ve kirliliğe yol açan alıntılardan kaçınalım. wink.gif
sars
Çok teşekkürler GunsLinGeR. flowers.gif
mustix
Baba bu ne hız yaw? Ne zaman foruma girsem, gunslinger falanca dizinin falanca bölümünü çevirmiş. Valla tebrik ve hatta teşekkürü bir borç bilerekten ederim. Elinize, gözünüze sağlık. clap2.gif flowers.gif

(Ahanda şuraya yazıyorum, yarın nazar değecek gunslingera flaugh.gif )
Gorath
Yok o nazar daha önceden değdi yaf. flaugh.gif Bir daha değmesin. flaugh.gif
onuryas
Çevrilen bölümlerin linklerini bir türlü bulamadım arkadaşar emulede dahi bu versiyonları bulamadım bana yardım edebilriseniz sevinirim.Şimdiden teşekkkürler.
Gorath
Bildiğim kadarıyla gunslinger da emuleden indiriyor. Bir ihtimal torrentten de olabilir. İkisini de kullanıyordu ama movieler için emule diye hatırlıyorum. İletişime geçersen sana emule linklerini verecektir...
GunsLinGeR
@onuryas altyazıları siteye yüklerken hangi fansuba göre olacağınıda belirtiyorum. Şu ana kadar çevirdiklerim AHQ çevirileri. Bunları bulman çok klay. Tek yapman gereken bu siteye girerek üye olman. Yavaşta olsa indiribilirsin. Yalnız şunu belirtmeliyim; AHQ 3-12 movieler ve Dbz Special 1-2 fansub yapmışlar. Ama hepsi ogm veya mkv değil. İngilizce dublajlı olan movieler var. Bende bunları başka gruplardan indiriyorum. Tavsiyem bu siteden indirirken sadece ogm veya mkv olan movieleri indirmen.
Yakında yayınlıyacağım movie leri emuleden indirmek durumundayım. Çünkü torrentta bulamadım. Bunun içinde anidb ye üye olman gerekli Burada emule linkleri var. Çevirmeye başlayacağım animelerin Fansublarını daha önce belirteceğim...

Not: Yardım edebileceğim bir konu olursa söylemeniz yeterli...

Saygılar...
onuryas
Yardımlarınız için teşekkürler ben ozaman emulede hangi cersiyn gelirse onları indireyim. Çünkü torrente hiçbirzaman ısınamadım smile.gif
selooo
Tam aradığım şey, süpersiniz arkadaşlar. Yayımda ve yapımda emeği geçen arkadaşlara teşekkürler...

Edit: Mesajlarda kullanılan dil ve üslup, karşınızdakilere verdiğiniz değeri gösterir. wink.gif
GunsLinGeR
IMDB
» Doragon bôru Z 7: Kyokugen batoru!! San dai sûpâ saiyajin (1992)

Directed by: Daisuke Nishio
Genre: Animation
User Rating: 6.3/10 (128 votes)
Runtime: USA:46 min
Cast (first 5): Masako Nozawa, Sean Schemmel, Christopher Sabat, Eric Vale, Sonny Strait

IMDB: http://imdb.com/title/tt0142241/

Dragon Ball Z Movie 7: Super Android 13 siteye eklenmiştir. İyi Seyirler...! cheers.gif
ürkeksincap
Ellerin dert görmesin Gunslinger. Sayende Dragon Ball Z Movie`leri türkçeleşiyor. Teşekkürler.
sars
Ellerine sağlık GunsLinGeR, bu papatyalar senin.flowers.gif
CC_Salute
Ellerinize sağlık, GunsLinGeRflowers.gif.
GunsLinGeR
Arkadaşlar ben size çok teşekkür ederim. friends.gif

Sıradaki Moviemiz

IMDB
» Doragon bôru Z 1: Ora no Gohan wo kaese (1989)

Directed by: Daisuke Nishio
Genre: Animation / Short / Sci-Fi / Fantasy
User Rating: 6.4/10 (206 votes)
Runtime: 44 min / USA:41 min (TV version)
Cast (first 5): Masako Nozawa, Sean Schemmel, Takeshi Aono, Shigeru Chiba, Toshio Furukawa

IMDB: http://imdb.com/title/tt0142235/

forum resmi

Dragon Ball Z Movie 1: The Deadzone

AniDB Linki, AniGenTr Linki

Arkadaşlar bu movienin çevirisi Anime-Supreme grubunun çevirisine göre olacaktır. Çok aramama rağmen bu movieyi torrentta bulmadım. Emule kullanarak indirdim. Biraz uzun ve sancılı bir süre olsada indirmeyi başardım.Diğer movielerde yavaş yavaş iniyorlar.

Emule linkini Anidb den aldım. Bu emule linklerini görebilmeniz için üye olmanız gerekli. Yoksa emule linkleri gözükmüyor.
Sayfamız
ürkeksincap
Kolay gelsin şimdiden.
GunsLinGeR
Dragon Ball Z Movie 1: The Deadzone

Siteye eklenmiştir. İyi Seyirler...!
Gorath
İlk movie de gelmiş. happy.gif Çok teşekkürler... happy.gif
albatros7777
Öncelikle çabaların için teşekkür ederim GunsLinGeR. Ama ben de neyi nereden indireceğimi tam anlamadım. AHQ sitesindeki torrente bulunan dosyalar bunlar. Bunlardan hangilerini indireceğim. Mesala burda 10.film 2 cd. Senin çevirdiğin tek cd.

Anidb ye de üyel oldum. Ama bulamadım. Senden rica etsem indirdiğin ve indireceğin dosyaların tam adlarını ve nereden bulabileceğimizi ayrıntılı bir liste hazırlayarak gösterebilir misin?

Şimdiden teşekkürler.

AHQ DBZ Movie 07 - Super Android 13.ogm
AHQ DBZ Movie 07 - Super Android 13.ssa
AHQ DBZ Movie 08 - Broly The Legendary Super Saiyan.ogm
AHQ DBZ Movie 08 - Broly The Legendary Super Saiyan.ssa
AHQ DBZ Movie Special 1 - Bardock The Father Of Goku.ogm
AHQ DBZ Movie Special 1 - Bardock The Father Of Goku.ssa
AHQ DBZ Movie Special 2 - The History of Trunks.ogm
AHQ DBZ Movie Special 2 - The History of Trunks.ssa
DBZ - Movie 03 - The Tree of Might [AHQ].avi
DBZ - Movie 03 - The Ultimate Decisive_Battle Over Earth [AHQ].avi
DBZ - Movie 04 - Lord Slug [AHQ].avi
DBZ - Movie 04 - Super Saiyan Son Goku [AHQ].avi
DBZ - Movie 05 - Cooler's Revenge [AHQ].avi
DBZ - Movie 05 - The Extraordinary Mightiest vs. Mightiest [AHQ].avi
DBZ - Movie 06 - Charge!! 10-Billion Power Warriors [AHQ].avi
DBZ - Movie 06 - The Return Of Cooler [AHQ].avi
[AHQ] DBZ Movie 09 - Bojack Unbound.mkv
[AHQ] DBZ Movie 10 - Broly; Second Coming [CD 1].mkv
[AHQ] DBZ Movie 10 - Broly; Second Coming [CD 2].mkv
GunsLinGeR
@albatros7777

AHQ DBZ Movie 07 - Super Android 13.ogm
Çevirldi...
AHQ DBZ Movie 08 - Broly The Legendary Super Saiyan.ogm Çevirldi...
AHQ DBZ Movie Special 1 - Bardock The Father Of Goku.ogm Çevirldi...
AHQ DBZ Movie Special 2 - The History of Trunks.ogm
[AHQ] DBZ Movie 09 - Bojack Unbound.mkv

Bu Movieler AHQ senkronlu olacak...!

DBZ Movie 10 - Broly; Second Coming Anime Extreme grubuna göre senkronlu..

DBZ Movie 1: Dead Zone Anime Supreme grubuna göre senkronlu...

1-2-3-4-6. Movieleri torrent olarak bulamadığım için anidb de bulunan emule linklerinden indirdim.

Not: Çeviri duyurusu yaparken hangi gruba göre olacağını belirtiyorum...
ürkeksincap
Yaptığın tüm Dragon Ball çevirileri için teşekkürler Gunslinger. flowers.gif
GunsLinGeR
Sıradaki Moviemiz:

IMDB

forum resmi

Dragon Ball Z Movie 11: Bio-Broly

forum resmiforum resmi

forum resmi

Anidb Linki AniGenTr

Arkadaşlar bu movie avi formatında. Bitmetv.org adlı sitenin Dragon Ball movileri kısmından indirdim. Fansub olduğunu sanmıyorum. Çeviriye başlamış bulunmaktayım...

Not: Alıntılar Ani Gen tr'den yapılmıştır...
Saygılar...!
ürkeksincap
Kolay gelsin Gunslinger.
albatros7777
Bugün AHQ DBZ Movie Special 1 - Bardock The Father Of Goku.ogm yi izledim. Ama malesef çevrilen altyazı çok eksik hatta bazı yerler yanlış. Sanırım kaynak ingilizce altyazıdan çevirdiniz çünkü o da öyle.
nitec
@albatros7777
Biraz daha açıklayıcı olsanız iyi olur. Kaynak altyazı hatalı demişsiniz. Neresi hatalı, doğrusu nedir? Şöyle en azından 4-5 cümle örnek verseniz bence çevirmen için de faydalı olur herkes için de. Yani kısacası böyle hatalı demenin kimseye bir faydası yok, bilakis zararı var. Madem bir eleştri yapıyoruz tam yapalım. Bu eleştriyi de yapıcı olmak amacıyla yaptığınızı varsayarsak neden hatalı bulduğunuzu açıklamanız gerekir.
Gorath
Ben neye göre hatalı olduğunu merak ettim? Japonca seslendirme değil mi bahsettiğiniz anime acaba? Öyle ise japonca bildiğinizi var sayıyorum. Yok ingilizce seslendirme ise zaten ingilizce dublajlar konusunda ki inanılmaz değişim gerçeğini herkes bilir. İngilizce dublaj yapılırken büyük değişiklikler olur orjinaline nazaran. Eksik mi var altyazıda? Böyle ise anlaşılabilir durum. Japoncası olmadığı için arkadaşımızda bir şey yapamaz sanırım. Bende açıklama bekliyorum eleştiriniz için. smile.gif
albatros7777
Sorun dediğiniz gibi ingilizce dublajdan kaynaklanıyormuş. Dublajların farklı olabileceğini bilmiyordum. Asıl konuşmalardan daha fazla konuşma geçiyor İngilizce dublajda. Sonuç olarak orjinal dilinde izlenirse altyazılarda sorun yok.
GunsLinGeR
@albatros7777 yaptığın olumlu ve yapıcı eleştiriler için teşekkür ederim... crying.gif

Animeleri orjinal dili olan japonca olarak izlemeni tavsiye ederim... Benim elimde de AHQ'nun ingilizce dublajlı movieleri varken diğer grupların ogm versiyonlarını indirdim. @Gorath'ında belirttiği gibi ingilizce ile arasında dağlar kadar fark var. Beden nasıl demeden hemen bu altyazı olmamış demek çok yanlış.

Burada yapılan iş gönül işi. Kimse bana ve ya bir başka arkadaşa bunu çevir bu kadar para demiyor. Boş vakitlerimizde paylaşım için yapıyoruz bu işi... Ve bir çok örnekte olduğu gibi yargısız infazla bu olmamış denilip kesilip atılıyor... Çeviride hiç yanlış yok mudur, vardır elbet. Sonuç olarak benim ingilizce çok ileri düzeyde değil...

Neyse eğrisiyle doğrusuyla çeviriler burada izlemek isteyen buyursun. Yok beğenmiyorum diyen arkadaşlarda...

Saygılar...
cray.gif
albatros7777
Sevgili GunsLinGer,
Benim sana veya çevirine karşı kötü birşey söylediğimi hiç düşünmüyorum, zaten öyle biri değilim. Ben sadece birşeye dikkat çekmek, sorunu bildirmek istedim. Kurduğum cümleden de bu anlaşılabilir. "Sanırım kaynak ingilizce altyazıdan çevirdiniz çünkü o da öyle" demekle hatanın senden değil bir eksiklik varsa ingilizce altyazıdan kaynaklanabileceğini anlatmaya çalıştım. Ayrıca İngilizce dublajların farklı olabileceğini bilmemek ayıpsa hiç üstüme alınmıyorum. Bu vesile ile bilmeyenler de benim gibi öğrenmiş oldu.

Tekrar söylüyorum emeğin için Teşekkürler.
nitec
Bu vesile ile ben de bir iki şeye açıklık getireyim. Normalde çeviriler orijinal seslendirmeye uygun yapılır. İstisnalar dışında olması gereken budur zaten. Çünkü dublajlar birbirinden aşırı derecede bile farklı olabilir. Ayrıca orijinal dilinde seyretmek açık olarak başka bir neden yoksa tercih edilmelidir. Özellikle altyazı kullanıyorsanız, birkaç istisna haricinde hepsinin orijinal dile göre hazırlandığını bilmekte yarar var.

Ayrıca bir hata olduğunu düşünüyorsanız sorunu daha açık bir dille dile getirmelisiniz. Yoksa mesajınızdan çevirmen rahatlıkla alınabilinir. Açıkcası ben yanlış anlamlar çıkarmaya müsait gördüm mesajınızı ama niyetinizin bu olmadığı da açık. Ama anlarsınız ki, üç cümle satırdan mesajı yazanın ne düşündüğünü çıkarmak pek olası değil. Bu yüzden her konuda mesaj atarken biraz daha ayrıntı(mesela "İngilizce dublajlı seyrediyorum, konuşmalar farklı neden acaba?" gibi) eklesek anlaşılabilirliği arttırmış oluruz. Böylece yanlış anlaşılmaya neden olmayız.
GunsLinGeR
Dragon Ball Z Movie 11: Bio-Broly Siteye eklenmiştir. İyi Seyirler...!
ürkeksincap
Ellerin dert görmesin Gunslinger. Çok teşekkürler.
GunsLinGeR
Dragon Ball Z Movie 9: Bojack Unbound
Dragon Ball Z: Ginga Girigiri!! Bucchigiri no Sugoi Yatsu

forum resmi

IMDB
» Dragon Ball Z 9: Ginga girigiri!! Butchigiri no sugoi yatsu (1993)

Directed by: Yoshihiro Ueda
User Rating: 7.1/10 (119 votes)
Runtime: 43 min
Cast (first 5): Masako Nozawa, Toshio Furukawa, Mayumi Tanaka, Takeshi Kusao, Tôru Furuya

IMDB: http://imdb.com/title/tt0142238/

Tanıtım:

Dollar Money'nin doğum gününde dünyada yeni bir dövüş turnuvası düzenlenecektir. Mr. Satan, bu turnuvaya dünya ve dünya dışındaki herkesi davet eder. Hücresinden kaçan kadim bir kötü, turnuvaya girer. Goku tamamen öldüğünden Bojack ve adamlarını yenmek Gohan, Vegita ve Trunks'a düşer.

forum resmi forum resmi

AniGenTr AniDb

Çeviri AHQ'ya göre olacaktır... AHQ trackerine buradan ulaşabilirsiniz. Ve üye olduktan sonra movie yi buradan indirebilirsiniz.
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.