Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: Hiroshima mon amour (1959) -Fr/Jp-
Forum DivXPLANET > ED2K MPEG4 Releases 1886-1999 > 1886-1999 DVDRip Mp3
Gaspadin
forum resmi

IMDB
» Hiroshima mon amour (1959)

Directed by: Alain Resnais
Genre: Drama,Romance,War
User Rating: 7.9/10 (3,530 votes)
Runtime: 90 min
Awards: Nominated for Oscar. Another 3 wins & 4 nominations
Cast (first 5): Emmanuelle Riva, Eiji Okada, Stella Dassas, Pierre Barbaud, Bernard Fresson

IMDB: http://imdb.com/title/tt0052893/
eMule Download
CODE
Common Media Info
File Format: AVI
File Size: 681.74 MB
Play Time: 1:26 g
Video Header Info
Video Codec: DX50 (DivX 5)
Video BitRate: 997 kBit/s
Video Frames/Sec: 25.000
Width x Height: 512 x 384
Audio Header Info
Audio Codec: MPEG-1, Layer 3
Audio BitRate: 100 kBit/s
Audio Channels: 2 (Stereo)
Audio SampleRate: 48.000 kHz

------------------------------------------------------

“Türkiye’de “Hiroşima Yanıyor” adı ile izlediğimiz “Hiroshima mon amour” sinema tarihinin en çok ödüllü bir gerçek sanat eseridir.”

NTV-MSNBC

Saygon'da dogup, 18 yasinda Paris'e gelen ve Komunist Partisi'ne uye olan Marguerite Duras'nin kitabindan uyarlanan ‘‘Hirosima Sevgilim’’, Japonya'ya film cevirmeye gelen bir Fransiz kadin oyuncu ile bir Japon mimar arasindaki umutsuz aski anlatiyor. Iliski umutsuzdur cunku ikisi de evlidir. Kadin icin bu ask yillar once savas sirasinda sevdigi Alman askerini animsatacaktir. Alman sevgilisi gozleri onunde oldurulmustur. Sinemanin alisilmis cizgisini bir kenara birakan, Fransiz Yeni Dalga akiminin en onemli orneklerinden biri sayilan filmde, Giovanni Fusco ve Georges Delerue'nin muzikleri de bir harika.
Kaynak :Hürriyetim.com

Genre: Drama / Romance / War
User Rating: 7.6/10 (1,438 votes)

Complete credited cast:

Emmanuelle Riva .... Elle
Eiji Okada .... Lui
Stella Dassas .... Mother
Pierre Barbaud .... Father
Bernard Fresson .... German Lover

Country: France / Japan
Language: French / Japanese / English
Colour: Black and White

Alain Resnais

3 Haziran 1922
Vannes, Fransa
Fransız Yeni Dalga akımının önemli yönetmenlerinden Alain Resnais, henüz 14 yaşındayken ilk filmini 8 mm’lik bir kamerayla çekti. Ardından Paris’te Institut des Hautes Okulu’nda sinema eğitimi aldı. Sinema sektöründe yazar, görüntü yönetmeni, editör ve yönetmen olarak birçok filmde görev alan Resnais, bugüne kadar On Connait La Chanson / Hayat Bir Şarkıdır, Hiroshima Mon Amour / Hiroşimo Sevgilim, Mon Oncle d’Amerique / Amerikalı Amcam, Melo gibi klasiklere yönetmen olarak imza attı. 1998 yılında Berlin Film Festivali’nde, Alain Resnais’ye ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ verildi.

“ Hiroshima Mon Amour ” filmiyle ilk uzun metrajlı deneyimini yaşayan yönetmen, Yeni Dalga akımının önde gelen isimlerinden övgüler aldı. Özellikle geleneksel formlarla radikal bir içeriği birlikte ele almasıyla dikkat çeken Resnais, film içerisindeki diyaloglar açısından klasik sinemaya yakın durmaya çalıştı. Her ne kadar klasik sinema anlayışına fazla aykırı düşmese de, film özellikle politik, sosyal ve ruhsal noktalarda oldukça muhalif bir çizgide yer alıyordu. “ Left Bank ” Sinemacılar Okulu’nun politik felsefesine yakın duran Resnais, Yeni Dalga akımının öncüsü olan ve politik olara anarşizmi savunan Cahiers du Cinema üyelerine mesafeli yaklaşmayı tercih etti. 1960’lı yılların sonlarına damgasını vuran “ Left Bank ” akımına katılan yönetmen, geleneksel, Katolik ve burjuva değerlerini bir çırpıda yok etme taraftarı değildi.
wada
Gaspadin linkte sorun var, bu filmi arıyodum bende. Linki düzeltirsen çok sevineceğim...
xeryus
Ve bir diger Alain Resnais filmi icin buraya: L`Année Dernière à Marienbad (1961)!
wada
Teşekkürler...diğer filme de tıkladım wink.gif
xeryus
eMule Download
NFO daha sonra eklenecek...[ed2k]

umudovski edit: linkler güncel e-mule linki haline getirildi.
Kerrigan
Üstadlar üstadı Cevat Çapan çeviri yaptıysa o filmi altyazısından dolayı izlemek lazım. Teşekkürler. smile.gif
Thc
teşekkurler paylaşım için...
karabiber
CODE
Length            : 700 MiB for 1h 30mn 12s 203ms

Video #0          : XviD at 985 Kbps
Aspect            : 512 x 384 (1.333) at 23.976 fps

Audio #0          : MPEG-1 Audio layer 3 at 78 Kbps
Infos             : 1 channel, 48 KHz

forum resmiforum resmiforum resmiforum resmi

Ed2k Links:
eMule Download
umudovski
Linkleri düzenledim tekrardan. Bu filmi izlemeyenler kesinlikle kaçırmasın. smile.gif

Teşekkür ediyorum. flowers.gif
zapotka
Teşekkürler.

COC sürümde FS mi acaba?
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.